Wat moet u weten bij de aanschaf van een inloopdouche? | Stannah

0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Als leverancier van zorg- en welzijnshulpmiddelen mogen en blijven wij conform onze normale openingstijden opereren.
Bij huisbezoeken volgen wij nauwkeurig de regels van het RIVM. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Als leverancier van zorg- en welzijnshulpmiddelen mogen en blijven wij conform onze normale openingstijden opereren.
Bij huisbezoeken volgen wij nauwkeurig de regels van het RIVM. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

Ontdek Stannah’s bad-naar-douche oplossing

Adviseur Koos stelt u voor aan onze bad-naar-douche oplossing. Wat moet u weten bij de aanschaf van een inloopdouche? Bekijk het hier!

Geschreven door Stannah at 13-08-2018

Bad naar douche oplossing binnen één dag bij u geïnstalleerd

Een ongeluk zit in een klein hoekje!” zo gaat het bekende spreekwoord. En dat is zeker waar! De plekken waar de meeste ouderen een valongeluk ervaren zijn:

 • De trap
 • De badkamer
 • Het toilet

Bovenstaande plekken zijn goed voor maar liefst 50% van alle valongelukken onder 65-plussers, wat betekent dat de helft van alle valongelukken onder de oudere generatie in hun eigen vertrouwde omgeving plaatsvindt. Dit is uiteraard compleet onacceptabel, gelukkig kunt u hier wel iets aan doen.

Voor de trap bestaan verschillende opties zoals:

Maar hoe zit het met uw badkamer? Om u ook op dit gebied van dienst te kunnen zijn, hebben wij een zeer mooi product aan ons assortiment toegevoegd, namelijk onze unieke, uit één deel bestaande, bad-naar-douche oplossing. Deze oplossing is binnen één dag zonder grote bouwwerkzaamheden bij u thuis te installeren.

Wij vroegen onze adviseur Koos de Boer om antwoord te geven op een paar vragen zodat we het nieuwe product beter kunnen leren kennen.

Koos, kan jij ons vertellen waarom Stannah de stap heeft gezet naar een Bad-naar-douche oplossing, ook wel bekend als inloopdouche?

Een inloopdouche zit natuurlijk mooi in het verlengde van wat wij onze klanten kunnen bieden. De eerste plek in huis waar de meeste val-ongelukken gebeuren is de trap. Direct op nummer 2 staat de badkamer. Wat wij vaak tegenkomen, wanneer we bij mensen thuis zijn voor een trapmeting, is een badkamer met een hoog bad met allemaal hoge gevaarlijke drempels, en daar moet ook een oplossing voor gevonden worden. Want dat is allesbehalve een veilige situatie.

Wat vind jij zo mooi aan Stannah’s nieuwe bad naar douche oplossing?

Het mooie van onze inloopdouche is dat deze gewoon op de bestaande afvoer is aan te sluiten waardoor de installatie zeer snel en efficiënt uitgevoerd kan worden. Binnen één dag verwijderen wij het oude bad en installeren wij de nieuwe inloopdouche Hierin zit al het benodigde, van het glazenscherm tot aan de antislip vloer, inbegrepen. Op deze manier garanderen wij een veilige oplossing en hoeft de klant eigenlijk aan niets anders te denken. Wij nemen bijvoorbeeld ook het afvoeren van de oude badkuip voor onze rekening. Dat vinden veel mensen heel erg fijn omdat het al het “gedoe” van een nieuwe douche installeren compleet wegneemt.

“Het mooie van onze inloopdouche is dat deze gewoon op de bestaande afvoer is aan te sluiten waardoor de installatie zeer snel en efficiënt uitgevoerd kan worden. Binnen één dag verwijderen wij het oude bad en installeren wij de nieuwe inloopdouche.” Stannah adviseur Koos de Boer

Wat zijn de 3 meest gestelde vragen die jij over Stannah’s bad-naar-douche oplossing te horen krijgt?

Dat is eigenlijk heel simpel, mensen zijn vaak het meest bezorgd om de veiligheid, de installatie en of hun badkamer wel geschikt is voor de inloopdouche. Zo is vaak een van de eerste vragen of de bad-naar-douche oplossing ook voor kleine badkamers geschikt is. Ik word erg blij van die vraag, want dat is die zeker! De inloopdouche is zo gemaakt dat deze ook in smalle badkamers gewoon te installeren is. Uiteraard moet dit van tevoren wel bekeken worden, maar over het algemeen is dit geen probleem. Juist omdat wij weten dat de Nederlandse badkamers nog wel eens smal kunnen zijn hebben wij daar rekening mee gehouden.

Is er dan nog wel plaats voor een verzorger of voor bijvoorbeeld een krukje in de inloopdouche?

Ja, dat is er zeker. Ook dat is een van de voordelen. Er is genoeg plek voor meerdere personen én voor bijvoorbeeld een douchekruk. Ook is het glasvezelversterkingssysteem van onze inloopdouche ideaal omdat je zeker weet dat de douche daar sterk genoeg voor is en dus niet kapot zal gaan. De inloopdouche is in verschillende maten te verkrijgen. Tijdens het vrijblijvende bezoek kijken wij uiteraard naar de mogelijkheden hiervoor zodat we het beste advies kunnen geven.

Adviseur Koos laat ons nieuwste product zien

Adviseur Koos laat Stannah’s bad-naar-douche oplossing in onze Showroom in Lisse zien.

Kan je ons wat vertellen over de veiligheidselementen van de inloopdouche?

Zeker, de inloopdouche is gemaakt om deze in alle en complete veiligheid te kunnen gebruiken. Wij vonden dat men pas écht zelfstanding thuis kon blijven wonen wanneer er ook gewoon zelfstandig gedoucht kon worden. Het is daarom vanzelfsprekend dat de veiligheid van de inloopdouche prioriteit nummer 1 is. We zetten de belangrijkste factoren even op een rijtje:

 • Een antislip vloer en een minimale opstap van slechts 4 cm; waardoor het valrisico zo klein mogelijk is.
 • Het monoblock bestaat uit één deel: Het bad wordt vervangen door een inloopdouche dat uit één deel bestaat, waardoor er geen naden zijn en zodat er ook geen kans is op waterschade.
 • Antibacteriële sanitair hars: Dankzij de antibacteriële sanitaire hars is de douche zeer hygiënisch, wat uiteraard een groot voordeel is wat betreft onze persoonlijke hygiëne.
 • Plankje voor uw toiletspullen: het onbetegelde gedeelte van de douche wordt met het monoblock bedekt, zo ook bijvoorbeeld de leidingen. Waardoor er een plank op 60cm hoogte is voor uw spullen. Er hoeft dus niet gebukt te worden, wat weer het risico op vallen vermindert.

Koos vertelde ons dat hij vaak van de dierbaren te horen krijg dat de inloopdouche gemoedsrust geeft.

Wat bedoel je met gemoedsrust Koos?

Het gebeurt vaak dat ik van kinderen of kleinkinderen van onze klanten hoor hoe blij ze zijn dat ze weten dat hun moeder of vader gewoon zichzelf op een veilige manier kan wassen. Dat is misschien nog wel een van de beste voordelen aan dit nieuwe product. Ik denk dat we ons allemaal beter voelen wanneer we opgefrist aan onze dag kunnen beginnen. Wanneer we minder mobiel zijn of worden, is dat eigenlijk niet meer zo vanzelfsprekend. Wanneer het bad door een veilige optie vervangen wordt dan weet je in ieder geval zeker dat dit goed gaat komen. En dat is het, die gemoedrust die zowel de gebruikers ontvangen maar ook zeker de dierbaren om hun heen.

Kan je nog even samenvatten waar men op moet letten bij de aankoop van een inloopdouche voor ouderen?

Er zijn een aantal punten waarbij echt aan gedacht moet worden bij de aanschaf van een inloopdouche voor ouderen:

 • Is de inloopdouche slipvast?
 • Is er plek om te zitten?
 • Is er plek voor een eventuele verzorger?
 • Is de inloopdouche in verschillende opstellingen te plaatsen?

Dat laatste puntje wil ik nog even toelichten, wij hebben hier namelijk extra aandacht aan besteed. Alle badkamers zijn anders, sommigen hebben een bad in een nis zitten en sommigen weer in een hoekopstelling. Onze bad-naar-douche-oplossingen kan zowel in een nis als in een hoek moeiteloos geplaatst worden.

Het makkelijkste is eigenlijk om even contact met ons op te nemen, op die manier kunnen wij alles netjes uitleggen en weet de klant direct waar deze aan toe is, ook wat betreft de prijs van de inloopdouche. Ik kan het me goed voorstellen dat men wilt weten aan wat voor kosten ze moeten denken. Dat geven wij uiteraard zonder verplichtingen, maar omdat dit afhankelijk is van factoren moeten wij eerst een paar vragen stellen zodat wij een accurate prijsindicatie kunnen geven. Dat is wel zo fijn natuurlijk.

Onze Bad-naar-douche oplossing voor een nis opstelling

Wilt u meer informatie over ons nieuwe bad naar douche oplossing ontvangen?

Neem contact met ons op en vraag een vrijblijvende afspraak met Koos of met één van zijn collega’s. Op deze manier ontvangt u alle informatie die u nodig heeft om een geïnformeerde keuze te kunnen maken én ontvangt u een concrete prijsopgave die aan uw woning en situatie is aangepast.

Neem contact met ons op en vraag vrijblijvend meer informatie aan