Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Lees meer

Afmetingen van een inloopdouche voor ouderen of voor mensen met minder mobiliteit

Wat zijn de minimale afmetingen van een inloopdouche voor een aangepaste badkamer

Geschreven door Stannah

Dimensões de um box amplo

Is de badkamer een plek geworden waar u hulp nodig heeft om veilig in bad te kunnen gaan? Een inloopdouche ontworpen met valpreventie en comfort als focuspunten kan dan een goede en veilige oplossing zijn. De meeste mensen denken dat een badkamer renoveren een heel gedoe is, maar een inloopdouche die een badkuip vervangt is vaak al in één dag te plaatsen. Afhankelijk van de afmetingen is ook een inloopdouche in een kleine badkamer een reële mogelijkheid.

Afmetingen inloopdouche

De standaard inloopdouche heeft als minimale afmetingen rond de 120 cm in de lengte en 70 cm in de breedte. De maximale inloopdouche afmetingen bedragen; 185 cm in de lengte en 85 cm in de breedte. Een inloopdouche is ontworpen om badkuipen op een efficiënte manier te vervangen. Een nieuwe badkamer met een elegante en veilige inloopdouche is dus ook goed mogelijk in een kleine badkamer.

Kiezen voor een inloopdouche om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen is een veilige keuze. Een aangepaste badkamer ontwerpen om een inloopdouche te kunnen laten installeren is in de meeste badkamers mogelijk. Een aangepaste badkamer ontwerpen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, zoek een bedrijf die dit op een efficiënte manier voor u in orde kan maken. Vraag eerst vrijblijvend advies over inloopdouches zodat u een overwogen keuze maakt.

Dimensões do box amplo

Afmetingen Inloopdouche:

Hier ziet u de afmetingen van een standaard monoblock hoekvarianten in het grootste formaat.

 

Maximale lengte: 185 cm

Maximale breedte: 85 cm

Hoogte planchet: 60 cm

 

Minimale afmetingen inloopdouche:

Minimale lengte: 120 cm

Minimale breedte: 70 cm

Hoogte planchet: 60 cm

 

Afhankelijk van de afmetingen, is het vaak ook mogelijk om een inloopdouche in een nis te plaatsen.

 Inloopdouche met en zonder deur

Afhankelijk van de technische haalbaarheid van uw badkamer kunt u voor verschillende opties kiezen. Bij de meeste badkamers met ruimte voor een badkuip met de minimale lengte van 120 cm, kan een glazen wand geplaatst worden waarbij de gebruiker via de zijkant toegang heeft. Ook een compleet gesloten cabine met toegang via een deur aan de linkerkant of aan de rechterkant van de cabine is vaak ook een optie. Een inloopdouche  heeft ook vaak de mogelijkheid tot een geheel open inloopdouche, dit kan een goede oplossing zijn voor rolstoeltoegankelijkheid.

Een inloopdouche waterdicht maken

De afmeting van de badkamer heeft geen invloed op het waterdicht maken van een inloopdouche met een monoblock component. De meeste mensen weten niet dat het monoblock ervoor zorgt dat de inloopdouche uit slechts één deel bestaat. Hierdoor heeft de inloopdouche geen kitnaad-verbindingen tussen de wanden en vloer van de douchebak nodig. Waterschade zal daarom nooit een mogelijk gevolg zijn van de inloopdouche omdat deze 100% waterdicht is.

2 persoons inloopdouche

A instalação de um box amplo para substituir a banheira ou box de chuveiro alto geralmente é necessária quando um banco de chuveiro ou a assistência de um cuidador são necessários para tomar banho com segurança. Uma cabina de duche ao nível do chão com sistema de reforço em fibra de vidro não é certamente um luxo, graças ao reforço no vidro pode ter a certeza que comporta 2 pessoas ao mesmo tempo.

Wat kost een inloopdouche plaatsen?

De kosten zijn afhankelijk van welke afmetingen u nodig heeft en hoe u wilt dat uw inloopdouche eruit zal zien.

Verwante artikelen