Alternatieven voor huisliften of liften

Geschreven door Stannah

Alternatieven voor huisliften of liften

Er is een groeiende vraag naar installatie van huisliften in eengezinswoningen om bouwkundige belemmeringen zoals trappen te overwinnen.

We worden vaak geconfronteerd met mobiliteitsproblemen als we ouder worden, waardoor het moeilijk kan zijn om ons in onze eigen huizen te verplaatsen. Vooral trappen kunnen een probleem worden. Voor velen lijkt de oplossing eenvoudig: installeer een huislift. Deze opties kunnen echter duur zijn, omdat er vaak installatiekosten, onderhoudskosten en bouwwerkzaamheden nodig zijn.

Gelukkig zijn er alternatieve oplossingen voor huisliften die betaalbaarder zijn en een oplossing kunnen bieden aan wie dat nodig heeft. In dit artikel zullen we enkele goedkopere alternatieven voor huisliften en liften onderzoeken die de toegankelijkheid in huis kunnen helpen verbeteren.

We bekijken verschillende mogelijkheden  zoals trapliften en platformliften, die een kosteneffectieve oplossing kunnen bieden voor zij die thuis zelfstandig willen blijven wonen.

Aan het einde van dit artikel krijgt u een beter inzicht in de verschillende alternatieven die beschikbaar zijn en kunt u een weloverwogen beslissing nemen die het beste past bij uw behoeften en budget. Laten we beginnen.

Hoeveel kost een residentiële lift?

Hoeveel kost een residentiële lift?

Trapliften, platformliften en huisliften zijn haalbare opties voor mensen die meer mobiliteit nodig hebben in hun huizen.

 De prijs van een huislift hangt onder meer af van het gekozen model, het aantal verdiepingen dat moet worden overbrugd, de werkzaamheden ter plaatse en de complexiteit van het totale project.

Dat allemaal gezegd hebbende, een huislift kan zeker de marktwaarde van uw huis verhogen. Wanneer u dus kijkt naar huisliften, moet u evalueren welk type lift het beste bij uw behoeften past – een traditionele lift of hydraulische lift – en het volgende overwegen:

 • Er is ruimte nodig om de liftschacht in te passen. In tegenstelling tot hydraulische liften hebben traditionele liften voldoende ruimte nodig voor een schacht en put
 • Het installeren van een huislift kan bouwwerkzaamheden vereisen en soms het verplaatsen van de trap
 • Het installatieproces kan enkele dagen duren, hoewel de installatietijd van een hydraulische lift aanzienlijk korter is dan die van een traditionele lift
 • Afhankelijk van de plaats van de motorkast kan de lift tijdens het gebruik lawaai maken. Een hydraulische lift is echter aanzienlijk stiller dan een traditionele lift.
 • Eenmaal geïnstalleerd, zijn huisliften niet gemakkelijk verwijderbaar
 • Huisliften zijn duurder dan trapliften of platformliften

Trapliften: een goedkoop alternatief voor huisliften

Trapliften: een goedkoop alternatief voor huisliften

Er zijn verschillende voordelen aan de aanschaf van een traplift ten opzichte van een thuislift, waardoor ze een beter en goedkoper alternatief zijn. Enkele van de pluspunten zijn het volgende:

 • Lagere kosten: Trapliften zijn over het algemeen veel goedkoper dan huisliften, waardoor ze een meer betaalbare optie zijn voor mensen met een krap budget
 • Eenvoudige installatie: Trapliften zijn relatief eenvoudig te installeren en kunnen op bijna elke trap worden gemonteerd zonder dat grote structurele wijzigingen nodig zijn
 • Afmetingen van trapliften: Trapliften zijn ontworpen om minimale ruimte op de trap in te nemen waardoor ze een uitstekende optie zijn voor mensen met beperkte ruimte in huis. Hij kan ook meerdere verdiepingen omhoog, ongeacht de vorm van de trap
 • Flexibiliteit: Trapliften zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en configuraties, zodat klanten ze kunnen aanpassen aan hun unieke behoeften, inclusief installatie in appartementsgebouwen of oude gebouwen zonder lift
 • Onderhoud: Trapliften vereisen minimaal onderhoud, waardoor ze een onderhoudsarme optie zijn voor zij die het gedoe en de kosten van regelmatig onderhoud willen vermijden
 • Veiligheid: Trapliften zijn ontworpen met veiligheid in gedachten en zijn uitgerust met verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals veiligheidsriemen en sensoren, om ervoor te zorgen dat gebruikers veilig zijn tijdens het gebruik ervan
 • Traplift huren: Als u een oplossing zoekt voor een tijdelijk mobiliteitsprobleem, kunt u ervoor kiezen om een traplift te huren. Als u niet in een nieuwe traplift wilt investeren, kunt u er ook voor kiezen om een tweedehands traplift te kopen, op voorwaarde dat u dit doet bij een betrouwbaar bedrijf dat ervoor zorgt dat de traplift perfect functioneert

Mensen in een rolstoel vinden het misschien een beetje uitdagender om een traplift te gebruiken, maar als ze genoeg kracht hebben in het bovenlichaam, is een traplift zeker een optie om te overwegen. Dus als dit uw geval is, dan is een traplift de perfecte oplossing voor u.

Al onze trapliften bieden een veilige en betaalbare manier voor mensen met beperkte mobiliteit om bouwkundige barrières zoals trappen te overwinnen. Vergeleken met een thuislift is een traplift een voordeligere optie. De prijs van een traplift hangt af van het ontwerp van uw trap, of deze nu recht of gebogen is.

Maar ongeacht de vorm van uw trap biedt een traplift de mogelijkheid om weer onafhankelijk te worden en comfortabel ouder te worden in uw eigen huis zonder dat u veel geld hoeft uit te geven. Door een Stannah-traplift te kopen, doet u een waardevolle investering die uw levenskwaliteit direct zal verbeteren.

Platformliften: een ander alternatief voor liften

Platformliften: een ander alternatief voor liften

Platformliften zijn een ander voordelig alternatief voor liften die mobiliteitssteun kunnen bieden aan wie moeite heeft  met trappen. Hier volgen enkele pluspunten van platformliften ten opzichte van huisliften:

 • Veelzijdigheid: Platformliften kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het vervoer van rolstoelen, scootmobielen en zware voorwerpen, waardoor ze een veelzijdige optie zijn
 • Geen structurele veranderingen nodig: Platformliften vereisen geen structurele aanpassingen aan de woning, in tegenstelling tot huisliften, waarvoor wijzigingen aan de muren of vloeren nodig kunnen zijn.
 • Platform afmetingen: Platformliften hebben meestal een compact ontwerp, waardoor ze weinig ruimte innemen en een ideale optie zijn voor woningen met beperkte ruimte.
 • Kosteneffectief: Platformliften zijn over het algemeen minder duur dan huisliften, waardoor ze een meer betaalbare optie zijn voor mensen met een krap budget.
 • Eenvoudige installatie: Platformliften zijn relatief eenvoudig te installeren, waardoor ze minder tijd kosten en de woning minimaal verstoren.
 • Veiligheid: Platformliften zijn voorzien van verschillende veiligheidsvoorzieningen, zoals sensoren en leuningen, om de veiligheid van de gebruiker tijdens gebruik te garanderen

Platformliften zijn een uitstekend goedkoop alternatief en bieden verschillende voordelen ten opzichte van huisliften, waaronder de perfecte oplossing voor mensen in een rolstoel om binnen en buiten toegang te krijgen tot elke ruimte.

Meer toegankelijkheid in huis

Voor wie een beter toegankelijk huis nodig heeft, zijn er verschillende goedkope alternatieven voor liften beschikbaar. Trapliften en platformliften zijn twee populaire opties die een meer betaalbare manier kunnen bieden om de mobiliteit in huis te verbeteren.

Deze alternatieven bieden niet alleen een praktische oplossing voor mensen met beperkte mobiliteit, maar kunnen ook de waarde van uw woning verhogen. Of u nu een rechte of gebogen trap moet nemen of verticaal moet worden verplaatst, een traplift of platformlift kan een goede optie zijn.

Door rekening te houden met de kosten, installatievereisten en onderhoud, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en de beste optie kiezen voor uw behoeften. Met deze alternatieven kunt u uw onafhankelijkheid herwinnen en comfortabel ouder worden in uw eigen huis, terwijl u binnen uw budget blijft.

Wij, bij Stannah, bieden een brede selectie trapliften die speciaal zijn ontworpen om mensen te helpen hun onafhankelijkheid thuis te herwinnen.  Op zoek naar een Stannah traplift? Neem dan contact met ons op of vraag om teruggebeld  te worden. Een van onze mobiliteitsexperts helpt u graag verder en vertelt u hoe een Stannah traplift u kan helpen om thuis een actiever en zelfstandiger leven te leiden.

Verwante artikelen