0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

Bijeenkomst Langer Zelfstandig thuis wonen in Lisse

Geschreven door Stannah at 28-08-2017

Op 12 September presenteert Marente in samenwerking met Stannah de bijeenkomst langer zelfstandig thuis wonen. Komt u ook?

Ergotherapeut geeft aan hoe men langer zelfstandig thuis kan wonen

Iedereen in Nederland weet ondertussen dat de vergrijzing toeneemt en dat men langer zelfstandig thuis zal moeten wonen. Wat kunt u doen ter voorbereiding zodat u comfortabel in uw eigen huis kunt blijven wonen? Stannah bestaat om het leven gemakkelijker te maken zodat men meer voldoening uit het leven kan halen. Daarom kunt u op 12 september aanstaande om 14:00 aanschuiven bij een bijeenkomst gegeven door zorg organisatie Marente, en begeleid door Ergotherapeut Irene Verdouw.

Tijdens deze bijeenkomst, gegeven in ons filiaal middenin de Bollenstreek te Lisse, leert u van de Ergotherapeut welke hulpmiddelen, voorzieningen en woningaanpassingen de zelfredzaamheid vergroten en de kans op vallen verkleinen. U kunt ook meer te weten komen over eventuele vergoedingen, en dat is natuurlijk helemaal mooi!

Marente:

“De missie en visie van Marente: Het gastvrij ondersteunen van cliënten en mantelzorgers door de inzet van betrokken vrijwilligers en professionals…

Marente heeft verschillende locaties in de Duin- en Bollenstreek en heeft een belangrijke rol in de zorg en ondersteuning aan ouderen en kwetsbaren mensen.

Stannah voelt zich zeer verbonden met organisaties zoals Marente omdat ook Stannah, de mogelijkheid aan mensen wil geven om langer, zelfstandig in hun eigen huis te blijven wonen.

 

Waarom is het interessant voor u om deze bijeenkomst bij te wonen?

De bijeenkomst zal worden gegeven door ergotherapeut Irene Verdouw die dit bijzondere vak al 14 jaar uitoefent. Voor diegene die nog niet helemaal bekend zijn met wat een ergotherapeut nou precies doet: een ergotherapeut kijkt samen met de persoon in kwestie hoe deze zo lang mogelijk zelfstandig in zijn/haar eigen huis kan blijven wonen. Dan word er bijvoorbeeld gekeken naar wat er nodig is om de dagelijkse handelingen, zoals koken en aankleden, zelfstandig te blijven doen. Ook wanneer iemand na een ingrijpende veranderingen thuis komt te wonen. Bijvoorbeeld als iemand een rollator of rolstoel nodig heeft is het van groot belang om de woning zo goed mogelijk aan te passen.

Samen met Irene gaat u tijdens de bijeenkomst, kijken naar wat voor soort hulpmiddelen er allemaal zijn. En wat het beste voor u en uw woning is. Een punt van grote aandacht is bijvoorbeeld uw huis zo aanpassen dat het valgevaar flink wordt verminderd. Maar er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar wat u kunt doen indien u wel valt. Bijna alle woonruimtes komen aan pas, zodat u een helder beeld krijgt wat u zelf kunt en wilt doen.

Ergotherapeut Irene kan u ook helpen met vragen met betrekking tot vergoedingen, waar u eventueel recht op heeft. En hoeveel zorg u thuis nou kunt ontvangen. Ook kan zij u een beetje de weg wijzen wanneer het aankomt op wat een zorgverzekeraar wel en niet kan vergoeden.

Het allerbelangrijkste is dat u tijdens deze bijeenkomst een helder beeld krijgt van hoe u uw huis het veiligst kan maken. Want wanneer dit het geval, is het valgevaar veel minder. En wanneer u veilig in uw eigen huis woont is er ook geen noodzaak om hier weg te gaan.

Tijdens de bijeenkomst biedt Stannah u graag een kopje koffie of thee met iets lekkers aan.

Kosten?

Tijdens de bijeenkomst biedt Stannah u graag een kopje koffie of thee en iets lekkers aan. De kosten voor de bijeenkomst bedragen €15 per persoon. Voor leden van Marente is deze gratis. Zorgverzekeraars, waaronder Zorg en Zekerheid, vergoeden deze activiteit uit de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polisvoorwaarden voor meer informatie.

Opgeven:

U bent op 12 september, van 14.00 tot 16.00 meer dan welkom in de showroom van Stannah aan de Vennestraat 4 te Lisse. Wie weet bent u ook benieuwd naar het uitproberen van een van onze trapliften. Dan is dit natuurlijk dé kans daarvoor! U kunt zich opgeven bij Marente via het telefoonnummer: 071 409 33 33 of via e-mail: info@marente.nl .Via deze link ziet u direct waar u op 12 september moet zijn.

 

Tot ziens bij Stannah!