Brian en Alan Stannah ontvangen Koninklijke Onderscheiding | Stannah

0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

Brian en Alan Stannah ontvangen Koninklijke Onderscheiding

Geschreven door Stannah at 27-11-2017

Masterminds achter de Stannah traplift, Brian & Alan Stannah, ontvangen Koninklijke Onderscheiding voor hun bijdrage aan de Britse productie-industrie

/small>

Broers Brian en Alan Stannah ontvingen vorige week donderdag 23 November een koninklijke onderscheiding (MBE in het Engels) voor hun waardevolle bijdrage aan de Britse productie-industrie. De onderscheiding werd uitgereikt door niemand minder dan Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales in Buckingham Palace te Londen. De gehele Stannah familie is ontzettend trots op deze enorme eer!

Wie zijn Brian & Alan Stannah, brein achter de Stannah traplift?

Volgens de Britste overheid staat deze onderscheiding die in het Engels afgekort is naar MBE voor het volgende: Member of the Order of the British Empire. Oftewel: Lid van de Orde van het Britse Rijk. En het is echt een eer om deze te ontvangen!

De onderscheiding betekent dat de persoon in kwestie onderscheiden wordt wegens het verlenen van een uitstekende prestatie of dienst aan de gemeenschap. Een prestatie of dienst die op lange termijn een aanzienlijke invloed heeft gehad, en een voorbeeld is voor anderen.

Nou, en of ze dat gedaan hebben! Niet alleen heeft het werk van de broers invloed op hun eigen gemeenschap gehad, de Stannah traplift is tegenwoordig wereldwijd maar liefst in 40 landen beschikbaar.

Brian Stannah, de oudste van de twee broers, trad in 1958 als eerste in dienst bij het familiebedrijf. Alan, de jongere broer begon 3 jaar later. Hun vader, Leslie Stannah was toentertijd nog werkzaam in het familiebedrijf, en samen werkten ze hard om het bedrijf te creëren zoals wij Stannah vandaag kennen. Het begin van de jaren 60 waren moeilijke tijden, het heeft ze dan ook veel moeite en toewijding gekost om te komen waar Stannah vandaag staat.


Brian en Alan Stannah waren de drijfveren achter de Stannah traplift

De broers werkte meer dan 55 jaar samen en vandaag de dag zijn ze gezamenlijke voorzitters. Hun complementaire vaardigheden in Sales en Engineering gaven hen de kennis die ze nodig hadden om Stannah naar het huidige niveau te tillen. Het waren deze twee mannen die verantwoordelijk waren voor de productie van Stannah’s meest beroemde product: de traplift. In de jaren zeventig hebben Brian en Alan al hun energie gestoken in het creëren en lanceren van de befaamde Stannah traplift. De inspanningen zijn zeker niet voor niets geweest! Sindsdien heeft Stannah wereldwijd bijna 750.000 trapliften verkocht. De broers konden vroeger alleen maar over dit soort cijfers dromen denken wij zo!

Beide broers zijn als stagiaires bij Stannah begonnen, een traditie die Stannah nog altijd belangrijk vindt. Zo heeft het hoofdkantoor van Stannah in Engeland jaarlijks steevast 10 á 15 stageplekken vrij voor leerlingen die hier interesse in hebben. Vandaag heeft Stannah een omzet van zo een £200 miljoen pond per jaar! We kunnen daarom wel stellen dat de droom van de broers waar is geworden. Tegenwoordig zit de 5de generatie Stannah familie in het bedrijf, en is innovatie nog steeds zeer belangrijk.


jerseyeveningpost.com – Broers met onderscheiding

“We voelen ons zeer nederig bij het ontvangen van zo een eer.”

De broers hebben de afgelopen vijftig jaar ook allerlei goede doelen gesteund, niet alleen door aanzienlijke geldbedragen te doneren, maar ook door hun kostbare tijd te geven. Goede doelen zoals; Icknield School in Andover, Alton College’s Building futures Fundraising Appeal, de Jubilee Sailing Trust, Riding for the Disabled en The Prince’s Trust hebben allemaal hulp van Alan en Brian Stannah mogen ontvangen.

Stannah’s hoofdkantoor is gevestigd in Andover in het Verenigd Koninkrijk vlakbij het beroemde Stonehenge, het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 2000 mensen in dienst. In Andover alleen werken er al 700 mensen.


Van links naar rechts: Alastair, Nick, Brian Alan en Jon Stannah

Brian en Alans reactie op de prestigieuze prijs was ontroerend. In hun verklaring zeiden de broers het volgende: “We voelen ons zeer nederig bij het ontvangen van zo een eer. Een vastberaden toewijding aan innovatie, kwaliteit en klantenservice is de leidraad geweest voor ons familiebedrijf en is vandaag de dag net zo relevant als toen wij bij het bedrijf begonnen. Onze hardwerkende en loyale collega’s hebben deze waarden in de loop der jaren volledig verdedigd en wij zijn hen zeer dankbaar “.

Jon Stannah, Brians zoon, is tegenwoordig Stannah’s algemeen directeur en ook hij wilde een reactie geven op deze bijzonder gebeurtenis. Waarbij zijn vader en oom op zo een speciale manier geëerd werden: “Stannah viert dit jaar zijn 150ste verjaardag dankzij de ondernemingszin en toewijding van onze gezamenlijke voorzitters Brian en Alan. Hun Koninklijke onderscheidingen zijn zeer verdiend en we zijn enorm trots op hun ongelooflijke prestaties, zowel vandaag als in de loop van hun 50 jaar bij het bedrijf “.

Wij bij Stannah konden niet trotser zijn op deze twee broers die hun leven gewijd hebben aan het creëren van het mooie bedrijf dat Stannah vandaag de dag is.