De mensen achter uw traplift

Heeft u zich ooit afgevraagd wie u ontmoet tijdens het kopen van uw lift? Ontmoet een paar van onze fantastische monteurs en adviseurs!

Geschreven door Stannah

plateaulift installatie technische

Maak kennis met de mensen die u als eerste zult ontmoeten bij het kopen van uw Stannah lift.

U heeft ervoor gekozen om een Stannah lift aan te schaffen, graag stellen wij u voor aan een paar van de vriendelijke mensen die u tijdens dit proces zult ontmoeten:

Een kijkje achter de schermen kan vaak zeer interessant zijn. Het is niet voor niets dat tv-programma’s zoals “How It’s made” op het Discovery kanaal zo populair zijn. Dit komt omdat de meeste mensen nooit echt stilstaan bij wat er allemaal bij komt kijken. Wanneer wij dus een glimp opvangen van wat er “-achter de schermen gebeurt, zien wij een wereld die we nog nooit eerder hebben gezien. En dat maakt het juist zo interessant en leuk.

Met die gedachten in het achterhoofd dacht Stannah dat het tijd was om licht te werpen op de wereld van sommige van onze belangrijkste medewerkers: de monteurs en adviseurs. Zij zijn degene die u begeleiden bij uw zoektocht, en die uw geliefde traplift, plateaulift of huislift installeren. Ze weten er alles van af en kunnen al uw vragen met betrekking tot de functionaliteit van de lift beantwoorden. Ook komen de monteurs jaarlijks bij uw langs om algemeen onderhoud te verrichten.

Zonder hen zou uw lift niet mogelijk zijn.

Werkend aan een plateaulift

Wie installeert mijn traplift?

“Verberg uw talenten niet. Ze zijn er om ze te gebruiken. Wat is een zonnewijzer in de schaduw?’” Benjamin Franklin. Is dat niet een van de meest inspirerende citaten die u ooit gehoord heeft? Dit was het citaat dat bij ons opkwam toen wij onze monteurs zagen werken. Uiteraard zijn onze monteurs voor hun vak opgeleid, en ontvangen zij gedurende hun loopbaan training.

“Verberg uw talenten niet. Ze zijn er om ze te gebruiken. Wat is een zonnewijzer in de schaduw?’” Benjamin Franklin.

Maar wanneer men naar perfectie streeft, is een vleugje magie nodig. In dit geval zit de magie in de talenten van onze monteurs. De monteurs werken als een goed geoliede machine, ze werken met elkaar samen om iets te bouwen dat echt een wezenlijk verschil gaat maken voor de eigenaar. In de geest van het niet verbergen van uw talenten willen wij u dus voorstellen aan een aantal van onze gerenommeerde collega’ s.

Wij zijn bij vier van “onze jongens” gaan kijken; Steffen, Michiel, Hans en Vincent. Stuk voor stuk zeer ervaren in hun vakgebied.

“Bertus is boven!”

Alle vier de heren waren het eens: soms is het gesprek met de klant bij aankomst zo gezellig en blijft de koffie komen dat ze op een vriendelijke manier toch echt moeten aangeven dat ze aan de slag moeten. Anders komen er vertragingen van en dat wil niemand natuurlijk. Vaak blijven de eigenaars van de kersverse (trap) lift geïnteresseerd bij de installatie kijken. Wij kunnen ons voorstellen dat weinig mensen een dergelijke installatie al eerder gezien hebben. Het is dus meer dan logisch dan men nieuwsgierig is en enthousiast om hun nieuwste “huisgenoot” tot leven te zien komen.

Michiel een jonge vader van 3, werkt al 18 jaar voor Stannah.

Michiel maakt al 18 jaar deel uit van Stannah, hij is  vader van 3 jonge kinderen en woont samen met zijn gezin aan de kust. Een van zijn gedenkwaardigste installaties was een traplift in een echt kasteel installeren. Het is ondertussen alweer een tijdje geleden, maar zo’n locatie is moeilijk te vergeten!

Niet alle herinneringen beginnen even vrolijk, helaas. Michiel kan zich nog goed herinneren hoe hij een keer een traplift bij een oudere dame ging installeren. Doordat ze niet met de trap naar beneden durfde te gaan was zij al 2,5 jaar niet uit haar huis geweest. Het feit dat ze nu een traplift had gaf haar zoveel vrijheid terug. Dat is het mooie aan ons werk dat wij daar een dergelijke, belangrijke rol in spelen. Onze monteurs zien deze kant van heel dichtbij.

Michiel werkt aan een plateaulift

Steffen, onze plateauliftspecialist met een heleboel ervaring.

Steffen woont in een provincie in het Noorden van ons land en is een echte plateaulift-specialist. Hij heeft voor de NS gewerkt toen hij jonger was, en heeft dus een heleboel technische ervaring. Steffen vertelt ons over een installatie die hij een tijd geleden heeft uitgevoerd. De dame in kwestie had een traplift aangeschaft, maar was hier zeer terughoudend over. Ook vond ze de traplift een beetje eng om te gebruiken. Toen Steffen later dat jaar terugkwam om algemeen onderhoud op de traplift te verrichten, verwelkomde ze hem bij de deur en zei vrolijk: “Bertus staat boven!”. Ze had haar lift de naam Bertus gegeven, was helemaal niet meer bang en zei: “Ik had dit 5 jaar geleden al moeten doen”. “Dat horen wij wel vaker” zegt Steffen.

Ze had haar lift de naam Bertus gegeven, was helemaal niet meer bang en zei: “Ik had dit 5 jaar geleden al moeten doen”.

Ook Steffen heeft minder leuke situaties meegemaakt. Zo was er een ouder stel die eigenlijk de trap niet meer in alle veiligheid kon gebruiken, maar moeite had om dit te accepteren. De dame liep uit voorzorg altijd voor haar man uit op de trap. Voor zijn veiligheid. Helaas viel de man op een keer en zij viel uiteraard met hem mee. Het koppeltje moest allebei naar het ziekenhuis en toen was de traplift eigenlijk nog de enige optie om thuis te kunnen blijven wonen. Gelukkig hebben de mannen van Stannah de lift voor het echtpaar geïnstalleerd en is het toch nog helemaal goed gekomen.

Steffen werkt aan een plateaulift

Hans kent de traplifthandel door en door.

Hans werkt al 23 jaar met trapliften. Hij kent de trapliftenhandel door en door en doet uitstekend werk. Momenteel traint Steffen Hans om ook plateauliftspecialist te worden. Samen doen zij nu verschillende installaties. Hans is soms ook werkzaam in onze werkplaats in Lisse, en ook dat doet hij met een glimlach op zijn gezicht!

Hans aan het werk met een grote glimlach

Vincents vaardigheden zijn toepasbaar voor binnen- en buitenwerk.

We ontmoetten Vincent terwijl hij werkte aan een buitentraplift voor een van onze klanten die deze nodig heeft voor zijn restaurant. Het was een beetje een sombere regenachtige dag, maar Vincent had het werk in de geschatte tijd afgerond. Hij monteerde de onderdelen vakkundig en genoot daarbij van een mooi uitzicht over de haven.

Vincent werkt aan onze buitenlift

Een van onze adviseurs deelt zijn verhaal

Voordat u onze vaardige monteurs ontmoet komt onze adviseur bij u op bezoek. Dit is de persoon die u helpt te beslissen wat u precies nodig heeft, gebaseerd op uw motivatie en behoeften. Ook zal hij u helpen met al uw vragen en mogelijke twijfels die u heeft. Uw adviseur is immers een echte expert op het gebied van onze liften! Een onmiskenbare fundamentele link wanneer het aankomt op het aanschaffen van uw lift in uw huis.

Koos in showroom

Koos de Boer heeft veel ervaring op het gebied van oplossingen om zelfstandig thuis te blijven wonen. Stannah was daarom een perfecte plek voor onze Koos om zijn wijsheid te delen.

Koos vertelt over zijn loopbaan bij Stannah, enthousiast vertelt hij hoe het begon met een reis naar ons hoofdkantoor in England. Waar hij onze fabrieken heeft bezocht, en van dichtbij heeft kunnen zien hoe een traplift gemaakt wordt. Wij vroegen Koos wat onze klanten aangeven als de belangrijkste reden om een traplift te kopen:

“Een van de belangrijkste redenen is om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen, zodat ze in hun eigen woning kunnen blijven. Wat ook gebeurd is dat mensen uit voorzorg een traplift aanschaffen, zodat de knieën langer bespaard blijven, zodat sommige ouderdomskwalen pas later aan de orde zijn. Wat normaal gesproken het moeilijkste gedeelte van het trapliftproces is, is de acceptatie dat je er een nodig hebt. Daar heeft men vaak best moeite mee. Echter, nadat ze de stap hebben gemaakt vragen ze zich af waar ze nou bang voor waren en waarom ze het niet eerder hebben gedaan. Weet je wat het is? We komen allemaal op een leeftijd waarbij je wat van je onafhankelijkheid moet opgeven. Vaak is fietsen niet meer goed mogelijk, ook autorijden wordt steeds minder en dat is gewoon ontzettend moeilijk om te accepteren. Om dan de vrijheid te hebben om wel gewoon van je slaapkamer naar de huiskamer te kunnen gaan, dat “laatste” stukje vrijheid, dat zou niemand moeten opgeven.”

Koos zit op de trap in onze showroom

Koos vertelt ons hoe bevoorrecht hij zich voelt dat hij een rol kan spelen in dat proces, om juist die vrijheid weer aan de mensen terug te geven. “Soms zijn mensen bang dat een traplift niet in hun huis past, of dat hun trappen hiervoor niet geschikt zijn. Als ik dan langskom en uitleg dat het met Stannah wél mogelijk is, dan zijn ze zo blij en opgelucht! Helemaal wanneer ik vertel dat het niet meer nodig is om ‘s ochtends alles wat je nodig hebt naar beneden mee te moeten nemen. Dat is het mooie aan mijn baan, die opluchting, die blijdschap. En wanneer we dan de kans krijgen om die extra stap voor iemand te maken, dan is het plaatje helemaal compleet. Bijvoorbeeld, ik had een klant die zijn hele leven in de tulpenindustrie heeft gewerkt. Kan je raden welke stoffering hij voor zijn traplift heeft gekozen? Juist ja! De trap lift met de tulpenprint! Dat is mooi, perfect!”

“Helemaal wanneer ik vertel dat het niet meer nodig is om s’ ochtends alles wat je nodig hebt naar beneden mee te moeten nemen.” Koos traplift adviseur

Stannah’s-traplift-met-tulpen-stoffering

Sommige huizen zijn ingewikkelder of interessanter dan andere natuurlijk. Zo kan Koos zich nog goed een installatie in Limburg herinneren. Het huis had vier bouwlagen en had een raillengte van wel 28 meter nodig. Gelukkig nodigde de klant Koos uit om met hen te lunchen tijdens een van de dagen dat hij daar was. Koos had een van de beste lunches die hij ooit had gehad – een heerlijke macaronischotel die hij nooit zal vergeten.

Een moeilijkere installatie was die in een huis in Zeeuws-Vlaanderen. De woning was van ver voor de Tweede Wereldoorlog. “De woning had verschillende verdiepingen, een wc-deur bij het begin van de trap, uitstekende vensterbanken, dan zijn we lang bezig om alles precies goed te meten. Maar uiteraard is alles helemaal goed gekomen.”

Koos is ook enthousiast over onze nieuwe plateauliften. Zijn klantenbestand zal nu ook uitbreiden naar meer restaurants bijvoorbeeld, omdat de plateauliften veel voor openbare ruimtes worden gebruikt. Wij zijn benieuwd of de lunch met de macaronischotel zal worden overtroffen!

Wij vroegen ons af waar Koos zijn inspiratie vandaan haalt, buiten het feit dat je weet dat je daadwerkelijk iemand aan het helpen bent. Wij vroegen hem of er wellicht iemand in zijn leven was die hem tijdens zijn werk inspireert. Zonder twijfel antwoordde Koos direct: “Mijn moeder, ze is 93 en woont nog steeds compleet zelfstandig. Ik denk aan haar en hoe dankbaar ik ben dat ze nog steeds kwiek is. Ik weet dat het niet altijd gemakkelijk voor haar is, ik weet dat ze soms last heeft van duizeligheid en dat ze zich niet zeker van zichzelf voelt. Dat helpt mij weer om onze klanten beter te begrijpen”

Zoals u kunt zien, bent u bij Koos in zeer goede handen. Koos is in ieder geval gereed om u een bezoek te brengen voor vrijblijvend advies!

Koos onderweg

Verwante artikelen