Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Lees meer

Een traplift voor een spiltrap of wenteltrap

De installatie van een traplift voor een spiltrap of wenteltrap is zeker mogelijk, bekijk hier welke oplossing u daar voor nodig heeft.

Geschreven door Stannah

Een traplift kopen wanneer de trap een probleem wordt is een ideale oplossing om veilig langer thuis te kunnen wonen. Maar past een traplift ook op een gebogen trap zoals een spiltrap of wenteltrap?

Past een traplift op een spiltrap of wenteltrap?

Ja, is het simpele antwoord.

Een spiltrap of wenteltrap is een trap waar alle treden aan één spil (of paal) bevestigd zijn en waarbij de trap in één continue bocht doorloopt. In de meeste gevallen staat de wenteltrap dus dankzij de centrale paal op zichzelf. Er bestaat ook het type trap binnen de spil-of wententrappen waarbij één kant van de wenteltrap langs een muur loopt, zoals op de afbeelding hierboven.

Men denkt vaak dat een traplift ook aan de muur bevestigd moet worden, vandaar de twijfel of een traplift voor een wentelrap überhaupt mogelijk is. Maar, een traplift wordt juist véél vaker óp de treden van de trap geïnstalleerd dan aan de muur. Een traplift voor een spiltrap is dus geen probleem omdat deze op de treden wordt geïnstalleerd, en daar is natuurlijk geen muur voor nodig.

Welk type traplift

Er is geen speciale traplift nodig voor installatie op een spiltrap of wenteltrap, er zijn wel extra opties of kenmerken die een bepaalde stoel praktischer maken voor gebruik op dit type trap. Maar wat een spiltrap traplift mogelijk maakt is het type rail. In ons brede assortiment hebben wij verschillende soorten trapliften die op een gebogen trap geïnstalleerd kunnen worden.  Deze zijn ontworpen zodat de gebruiker op een comfortabele, veilige en praktische manier van de traplift gebruik kan maken.

Trapliftrails voor een spiltrap of wenteltrap

Het grote verschil tussen een traplift op een rechte trap of op een gebogen trap plaatsen is het railsysteem. De rail voor een rechte trap is een rechte rail die op maat van de trap wordt gezaagd. De rail voor een gebogen trap moet geheel op maat gemaakt worden om alle bochten en hoekjes van de vorm van de trap te kunnen begeleiden. Daarom is de prijs van een traplift voor een gebogen trap meestal hoger dan voor een rechte trap. U kunt via deze link alles over het railsysteem van onze soorten trapliften bekijken, zo ook voor de buiten traplift.

Enkele of dubbele rail

De rails die voor een spiltrap of wenteltrap worden gemaakt bestaan uit twee type rails: één enkele rail en een dubbele rail. De dubbele rail die we op de afbeelding hierboven aan de linkerkant kunnen zien, wordt compleet op maat gemaakt voor een gebogen trap. De dubbele rail heeft twee dunne buizen boven elkaar en garandeert een soepele rit omdat de gehele rail op maat gemaakt is.

Aan de rechterkant van de afbeelding zien we de enkele rail voor een gebogen trap optie. Wanneer er een traplift nodig is voor een wenteltrap waaruit de rail uit één enkele buis bestaat dan is er de modulaire rail optie. Deze rail bestaat uit verschillende delen die tot één rail gemaakt worden, een modulaire traplift rail is een mooie uitkomst voor trappen die geen ingewikkelde bochten maken. Indien het om een spiltrap of wenteltrap met zeer krappe bochten gaat dan is vaak toch een dubbele rail nodig omdat die de krappe bochten beter kan begeleiden dan een modulaire rail.

De trap blijft in beide gevallen toegankelijk voor andere gebruikers, beide railsystemen nemen zo min mogelijk ruimte in beslag. Wanneer u precies wilt weten wat er op uw type trap mogelijk is vraagt u dan een vrijblijvende offerte. Eén van onze adviseurs komt bij u langs om uw trap te analyseren en op te meten.

Een trapliftstoel geschikt voor een wenteltrap

De Sadler traplift

 Zoals gezegd bestaat er niet een speciale traplift voor dit type trap, maar er bestaan wel kenmerken, traplift modellen en opties die een traplift stoel comfortabeler maken voor een trap met veel bochten. Alle soorten trapliften in ons assortiment zijn ontworpen om een comfortabel en veilig gevoel aan de gebruiker te geven. Daarom hebben alle Stannah trapliften standaard  de ergonomische “inham” handbediening bijvoorbeeld, of standaard een handmatig te bedienen draaihendel waardoor u de  stoel kunt draaien en op een veilige manier kunt op -en afstappen. Deze functie is ook mogelijk als automatische functie, dat kan wel zo fijn zijn voor de gebruiker bijvoorbeeld bovenaan een spiltrap of wenteltrap.

Ook de automatisch opklapbare voetenplank en opklapbare armleuningen zijn zeker bij een wenteltrap bovenaan een fijn idee, zo hoeft de gebruiker zich niet gevaarlijk te bukken om handmatig de voetenplak op de klappen.

Traplift model de Sadler kan uitkomst bieden bij een spiltrap of wenteltrap omdat de gebruiker bijna staand op de traplift zit. Dit is ideaal voor wie met knie- en heup klachten kampt maar ook voor een smalle trap met bochten bijvoorbeeld. Bij dit model moet er uiteraard wel genoeg ruimte boven het hoofd beschikbaar zijn.

Traplift model de Siena kan bestel worden  met langere armleuningen zodat de gebruiker zich veiliger voelt op bijvoorbeeld een spiltrap of wenteltrap. De Siena is ook compleet op te klappen en heeft dus geen invloed op de ruimte die op de trap overblijft voor andere gebruikers.

Bekijkt u via deze link alle trapliftmodellen geschikt voor een gebogen trap, en via deze link mogelijke opties voor uw traplift.

De Starla traplift

Het maximale gewicht dat een traplift kan dragen is afhankelijk van enkele factoren, daarom moeten wij altijd eerst uw trap en persoonlijke situatie beoordelen voordat we u een definitief antwoord kunnen geven.

Over het algemeen kunnen onze traplift modellen voor trappen met bochten gebruikers tot 135 kg dragen. Vooral de Siena en de Starla zijn hier zeer geschikt voor, zij hebben ook een hoger hefvermogen dan de meeste soorten trapliften, en kunnen op een rechte trap tot 160 kg dragen. Echter voor een spiltrap of wenteltrap moet dit per geval bekeken worden omdat het om een trap met veel bochten gaat.

Traplift prijzen

Zoals hierboven beschreven, is een traplift voor een rechte trap vaak goedkoper dan een traplift voor een trap met bochten. Dat komt omdat de rail voor een gebogen trap op maat gemaakt moet worden. Om een exacte traplift prijs te kunnen geven moeten wij dus altijd eerst de trapsituatie in bekijken.

Een op maat gemaakte traplift voor gebogen trappen leveren wij vanaf €4.500 inclusief BTW. U kunt via deze link meer kosten van een traplift bekijken. Wij hebben ook de mogelijkheid tot een tweedehands traplift, vraag naar deze optie tijdens het vrijblijvende bezoek van onze adviseur.

Traplift vergoeding

Er bestaan subsidies of vergoedingen die voor een traplift gegeven worden. Bijvoorbeeld via de Wmo ( Wet maatschappelijke ondersteuning) of via het PGB (persoonsgebonden budget). Denkt  u  dat u voor een traplift vergoeding in aanmerking kan komen, let dan op, dat is zeker niet het geval voor iedereen. Om precies te weten of u in aanmerking komt gaat u naar het Wmo loket van uw gemeente. Wij hebben alvast alle basis informatie voor u op een rijtje gezet. Bekijk onze traplift via de Wmo pagina via deze link.

Een traplift kopen voor een spiltrap of wenteltrap

De eerste stap is om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Eén van onze adviseurs komt vrijblijvend bij u langs om de technische haalbaarheid van uw trap te bepalen. Dit betekent dat uw trap wordt opgemeten en geanalyseerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar of er dingen in de weg staan die de plaatsing van een traplift kunnen belemmeren.

U ontvangt meteen aan het einde van het bezoek uw offerte op maat, dat is één prijs met alles inclusief. Er zijn dus geen aparte kosten voor de installatie, of andere verassingen waar u niet op zit te wachten.

Wanneer u de bestelling heeft geplaatst, wordt uw traplift op maat gemaakt. De installatie wordt door onze ervaren monteurs uitgevoerd en neemt slechts een halve dag in beslag. Alles wordt vervolgens netjes achtergelaten zodat u dezelfde dag nog van uw traplift gebruik kunt maken.

Traplift specialisten in uw regio

Stannah is al sinds 1867 een familiebedrijf en vervaardiger van liften. Wij maken al meer dan 40 jaar trapliften en hebben wereldwijd al meer dan 750.000 trapliften mogen installeren. Profiteer ook van onze jarenlange ervaring om thuis te blijven wonen, en neem vandaag contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Verwante artikelen