0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

Een geïntegreerde plateaulift; zowel trap als lift.

Kent u al het wonderbaarlijke product van een trap-en-plateaulift-in-één?

Geschreven door Stannah at 10-12-2018

Onze Smart plateaulift en trap in één, is een ideale oplossing voor integratie en functionaliteit.

Kunt u op de afbeelding zien waar de plateaulift staat?

Ziet u op bovenstaande afbeelding de plateaulift staan? Als deze afbeelding niet in een artikel over een plateaulift en trap in één stond, had u waarschijnlijk nooit doorgehad dat het hier om een lift ging! Zo discreet en prachtig afgewerkt is onze Stannah Smart plateaulift en trap in één! Wilt u deze bijzondere lift beter leren kennen? Lees alle informatie in dit artikel of bezoek onze website hiervoor!

Inhoudsopgave

Wat is een plateaulift en trap in één?
Hoe werkt de Smart plateaulift en trap in één?
Een geïntegreerde plateaulift zoals u nog nooit eerder heeft gezien.
Is een plateaulift niet de lift die u zoekt? Bekijk onze andere lift opties.

 

Wat is een plateaulift en trap in één?

 

De Stannah Smart bedienen is zeer gemakkelijk en kan door iedereen gedaan worden.

Een plateaulift en trap in één, is een personen- en goederenlift die in enkele momenten van trap naar plateaulift en weer terug transformeert. Geschikt voor kleine, smalle en ook ruime locaties. De Smart lift is zowel geschikt voor openbare gebouwen, als voor particuliere woningen.

Oftewel, een geïntegreerde plateaulift. Een plateaulift is een lift dat aan de hand van een plateau of platform, zowel mensen staand of zittend (bijvoorbeeld in een rolstoel) en ook goederen via de trap vervoert. Het is daarom een soort van traplift met in de plaats van een stoel, een plateau. Waardoor mensen met verminderde mobiliteit met of zonder rolstoel, ook gemakkelijk overal toegang tot hebben. Of dit nou om treden of om een hoogteverschil gaat, onze Stannah Smart plateaulift en trap in één, kan hoogteverschillen van 24 tot 125cm moeiteloos overbruggen.  Het bijzondere aan dit soort plateauliften is dat het, wanneer de lift in de trap stand staat, absoluut niet op een plateaulift lijkt.

Daarom gaat het hier om een geïntegreerde plateaulift. Een reguliere plateaulift, heeft als voordeel dat deze grotere afstanden kan afleggen. De plateaulift en trap in één kan weer meer gewicht vervoeren (tot 400kg) en is gaat op in zijn omgeving.

Hoe werkt de Smart plateaulift en trap in één?

De Stannah Smart bedienen is zeer gemakkelijk en kan door iedereen gedaan worden.

 

De Stannah Smart bedienen is zeer gemakkelijk en kan door iedereen gedaan worden. Wanneer de lift in een openbare gelegenheid staat, bijvoorbeeld in gemeenschappelijk ruimte van een appartementencomplex, kunt u voor een sleutelschakelaar kiezen zodat u zeker weet dat alleen u gebruik kan maken van de lift. Wanneer de Stannah Smart in uw woning geplaatst wordt, dan kunt u bijvoorbeeld voor de draadloze afstandsbedieningen kiezen die boven en beneden aan de want kunnen worden gemonteerd.

  1. U roept de lift op waardoor de traptreden automatisch in elkaar klappen zodat er een plateau ontstaat.
  2. Vervolgens kunt u op uw eigen tempo het plateau betreden, zowel lopend of rijdend. Er is geen drempel omdat de lift van tevoren nauwkeurig is afgesteld. Ook een elektrische rolstoel is geen probleem omdat de lift tot wel 400kg kan worden belast.
  3. Wanneer u daar klaar voor bent, kunt u aan de hand van duidelijk aangegeven knoppen de lift naar boven of naar beneden laten gaan. Er is geen sprake van schokkende bewegingen omdat de lift door 4 hefmotoren volledig synchroon en comfortabel voortbeweegt.
  4. Wanneer u bent aangekomen kunt u de lift weer gemakkelijk verlaten. De op/afrijplaat heeft tijdens de rit in een opstaande stand als extra afrolbeveiliging gediend, deze klapt nu automatisch en rustig uit zodat u op een veilige en fijne manier de lift kunt verlaten.
  5. De lift zal na 1 minuut weer automatisch in een trap transformeren (dit kan ook eerder middels de afstandbediening), waardoor er geen spoor van de plateaulift overblijft. U kunt zelf de lift naar boven of beneden sturen wanneer u deze gebruikt, dat wil zeggen: er is een bedieningpaneel in de lift. Alle andere functies, zo ook de veiligheidsfuncties zijn compleet automatisch, daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Een geïntegreerde plateaulift zoals u nog nooit eerder heeft gezien.

Onze Smart plateaulift en trap in één, past zowel in privé als in openbare gelegenheden.

Weet u waar hier de plateaulift staat?

Wat zijn de grootste voordelen van onze Stannah Smart plateaulift en trap in één? Wij hebben de grootste voordelen voor u op een rijtje gezet:

De montage van de lift is uiterst efficiënt en is zonder bestaande structurele elementen ingrijpend te veranderen, uit te voeren. Het enige dat u hiervoor nodig heeft is een vlakke vloer, een verticale wand en een normaal stopcontact in de nabijheid van waar u de lift wilt hebben. Onze gecertificeerde monteurs instaleren de lift in één dag. Uiteraard zal alles goed aan u worden uitgelegd, én zal alles schoon worden achtergelaten.

Wanneer het op veiligheidsmaatregelen aankomt, hebben wij ervoor gezorgd dat deze volgens de allernieuwste standaarden zijn:

In het geval dat een van de sensoren iets detecteert zal de lift onmiddellijk tot een zachte stop komen.

Onze Smart plateaulift en trap in één, is een ideale oplossing voor integratie en functionaliteit

Is een plateaulift niet de lift die u zoekt? Bekijk onze andere lift opties.

Is de Smart niet de lift die bij u past? Bekijkt u gerust onze andere oplossingen, wilt u liever een vrijblijvend advies van een van onze adviseurs? Neemt u dan vooral contact met ons op, aan de hand van slechts een paar vragen kunnen wij u direct van dienst zijn. U kunt ook ons artikel waar we de verschillende opties met elkaar vergelijken lezen, bekijk deze  hier.

Traplift: Zoekt u een oplossing om langer in uw woning te blijven? Valt de trap op- en aflopen u zwaar? Dan is een traplift een ideale en voordelige oplossing. Voor zowel, rechte trappen of met één of meerdere bochten, binnen of buiten, smal of steil wij hebben zeer waarschijnlijk een model dat bij u en uw trap past.

Plateaulift: Wilt u bijvoorbeeld een langere trap toegankelijk maken voor iedereen, of zoekt u een praktische en voordelige optie om zware goederen van de ene naar de andere etage te brengen? Bekijk onze andere plateaulift modellen.

Huislift: Onze oplossing voor een praktische en stijlvolle twee-persoonspassagierslift of voor een functionele en comfortabele rolstoellift, zijn dankzij hun zelfdragende constructie bijna overal de plaatsen.

U vindt de volgende artikelen misschien ook interessant:

De mensen achter uw traplift
Ontdek hoeveel werk er in uw Stannah Traplift wordt gestoken!
Traplift, Huislift of Plateaulift?