De complete gids over de werking van een traplift

Geschreven door Stannah

De complete gids over de werking van een traplift

Als u dagelijks met mobiliteitsproblemen te maken heeft en niet wilt verhuizen, kan uitleg over hoe een traplift werkt u ervan overtuigen dat dit mobiliteitsmiddel de perfecte oplossing is om uw onafhankelijkheid te herwinnen en uw levenskwaliteit te verbeteren.

De trapliften van Stannah zijn een op maat gemaakte oplossing die perfect op elk type trap past. Daarom worden ze beschouwd als één van de veiligste mobiliteitsoplossingen op de markt. Bovendien zijn ze erg eenvoudig te gebruiken.

Hoe werkt een traplift?

Simpel gezegd gebruikt iemand een traplift om zich tussen twee of meerdere verdiepingen te verplaatsen. En afhankelijk van het traplift model waarvoor u kiest, kunt u zich bijna staand of comfortabel zittend verplaatsen.

De traplift beweegt zich langs een rail, die zowel aan de trap als aan de muur kan worden bevestigd. Het type rail en de correcte installatie ervan zijn van groot belang om gebruikers een veilige en comfortabele ervaring te bieden.

Hoe gebruik ik een traplift?

Trapliften zijn eenvoudig en veilig te gebruiken. Om van de ene naar de andere verdieping te gaan, hoeft u alleen maar op de stoel te gaan zitten, de veiligheidsgordel om te doen en op de knop op de armleuning te drukken.

Wanneer u uw verdieping bereikt, maakt u gewoon uw veiligheidsgordel los en stapt u van de traplift.

Het ontwerp van de Stannah-trapliften is vrij minimalistisch, zonder al te veel knoppen of lampjes, om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Hoe werken de verschillende onderdelen van de traplift?

Hoe werken de verschillende onderdelen van de traplift

Trapliften moeten vooral praktisch zijn. De verschillende onderdelen moeten dus zowel intuïtief als gebruiksvriendelijk zijn.

We hebben een breed assortiment trapliftmodellen en afhankelijk van het model dat u koopt, kunt u verschillende optionele functies kiezen voor extra comfort, zoals een automatisch draaibare stoel.

Onze trapliften kunnen extra worden aangepast aan de trap of aan de mobiliteitsbehoeften van de gebruiker.

Bediening of joystick

Met de handbediening of joystick bedient u de traplift en gaat u veilig de trap op en af.

Stannah-trapliften worden geleverd met twee afstandsbedieningselementen. Als uw traplift zich op een andere verdieping bevindt, hoeft u alleen maar op de knop te drukken en de traplift komt onmiddellijk naar u toe. Het wordt zelfs verlicht in het donker, zodat u nooit op dezelfde verdieping vast komt te zitten.

U kunt ook zelf kiezen op welke armsteun van uw Stannah-traplift u de bediening of joystick wilt installeren.

Voetsteun

De voetsteun op onze trapliften biedt uitstekende stabiliteit tijdens het verplaatsen. En dankzij de antisliplaag kunt u nog veiliger in en uit de stoel stappen.

Armleuningen

De armleuningen op onze trapliften bieden extra comfort en ondersteuning.

U kunt er ook voor kiezen om langere armleuningen op uw traplift te laten plaatsen, zodat u gemakkelijker uit de stoel kunt opstaan.

Batterijen

Trapliftbatterijen verbruiken zeer weinig energie en stellen u in staat om de traplift zelfs tijdens een stroomstoring te gebruiken.

Rail

De rail is het onderdeel waarop de traplift zich voortbeweegt.

Onze trapliftrails zijn altijd op maat gemaakt zodat ze op de bochten en hoeken van elke trap passen. Daarom hebben we rechte, gebogen en modulaire rails. Ongeacht de vorm van uw trap hebben we een rail die erop past.

Trapliftstoel

Een trapliftstoel moet zo comfortabel mogelijk zijn, vooral voor mensen met rug- en gewrichtspijn.

Sommige van onze trapliftmodellen hebben beklede, gebogen rugleuningen om ervoor te zorgen dat u zo comfortabel en veilig mogelijk zit, zelfs op de smalste trappen.

Veiligheidsgordel

Veiligheidsgordel

De veiligheidsgordel is een fundamenteel onderdeel van elke traplift, vooral voor mensen met ernstige mobiliteitsproblemen.

Daarom zijn de veiligheidsgordels van onze trapliften ontworpen voor extra veiligheid en gebruiksgemak. Ze kunnen met slechts één hand worden vastgegespt en kunnen bij elke stoel op beide armleuningen worden bevestigd. Hierdoor is het gemakkelijk uit te voeren, zelfs door personen met artritis in de vingers.

Motor

De motor drijft de traplift aan zodat de stoel zich van de ene naar de andere verdieping kan begeven. Onze Stannah-trapliften kunnen vijf meter afleggen in slechts 50 seconden.

Vouwstoelen

De meeste trapliftstoelen zijn opklapbaar zodat ze minder ruimte op de trap innemen wanneer de traplift niet wordt gebruikt. Zo kunnen mensen die al stappend de trap op willen, dit snel en ongestoord doen.

Aanpasbare functies

De mogelijkheid om uw traplift te kunnen aanpassen aan uw smaak en behoeften is één van onze troeven. We hebben een breed assortiment bekleding en afwerkingen, waaronder verschillende stoffen, kleuren en houtafwerkingen, zodat u uw traplift naar wens kunt aanpassen.
We doen altijd extra moeite om ervoor te zorgen dat uw traplift bij uw behoeften en voorkeuren past.

Hoe worden trapliften opgeladen?

De batterijen van onze trapliften laden automatisch op wanneer de traplift boven- of onderaan de trap geparkeerd staat. Onze rechte trapliften laden ook op terwijl ze zich langs de rail begeven.

U houdt de traplift best aangesloten, zodat de batterijen altijd volledig opgeladen en klaar voor gebruik zijn.

Bij stroomuitval zorgt de batterij in een Stannah-traplift ervoor dat u, afhankelijk van de lengte van uw trap, nog tussen de 15 en 20 ritten kunt maken.

Hoeveel energie verbruikt een traplift?

Hoeveel energie verbruikt een traplift

Een traplift verbruikt heel weinig energie, ongeveer evenveel als uw waterkoker. Wanneer u voor een Stannah-traplift kiest, kunt u er zeker van zijn dat uw mobiliteitsmiddel zeer zuinig met energie omgaat.

Hebben trapliften een speciaal elektrisch circuit nodig?

Nee, meestal niet. Zo worden de Stannah-trapliften aangesloten op een stopcontact en gebruiken ze de in huis aanwezige elektriciteit.

Als er geen stopcontact beschikbaar is in de buurt van de trap, zoekt ons team naar een passend alternatief.

Zijn trapliften veilig?

Ja. Trapliften zijn één van de veiligste mobiliteitsoplossingen voor mensen met beperkte mobiliteit.

Onze trapliften bestaan uit verschillende onderdelen die speciaal zijn ontworpen om maximale veiligheid te bieden aan iedereen die er gebruik van maakt.

De trapliften van Stannah zijn de veiligste optie op de markt dankzij de volgende kenmerken:

  • Verschillende veiligheidsgordels voor mensen met verschillende soorten mobiliteitsproblemen
  • Het chassis en de basis van onze trapliften bevatten 10 veiligheidssensoren. Wanneer deze een obstakel op de trap detecteren, komt de traplift zacht maar onmiddellijk tot stilstand
  • In de stoel van de traplift is een sensor geïnstalleerd, zodat de traplift pas in beweging komt als u goed zit en klaar bent om te vertrekken
  • De batterij werkt zelfs tijdens stroomuitval
  • Door het draaimechanisme kunt u de stoel draaien als u bovenaan de trap komt, zodat u bij het afstappen met uw gezicht wegkijkt van de overloop

Waarom in een traplift investeren?

Waarom in een traplift investeren

Trapliften bieden u volledige vrijheid binnen en buiten uw huis.

Ongeacht uw mobiliteitsproblemen of het aantal tussenvloeren van uw trap, met een Stannah-traplift kunt u zich vrij bewegen tussen verschillende verdiepingen. Even naar boven gaan om uw glas of het boek op uw nachtkastje te halen is geen probleem meer.

Investeren in een traplift betekent ook dat u in uw eigen huis kunt blijven wonen en niet naar een nieuw huis of dagcentrum hoeft te gaan.

Geniet van een betere levenskwaliteit met een traplift

Als u graag uw dagen wilt doorbrengen in uw eigen huis, kunt u overwegen om in een traplift te investeren. Het is veiliger om in een huis met een traplift te wonen. Het geeft uw familieleden ook de benodigde gemoedsrust, omdat ze nu weten dat u dankzij de traplift geen risico meer loopt om te vallen.

We hebben trapliften voor alle trappen, of ze nu recht of gebogen zijn, of zich binnen of buiten bevinden. Onder normale omstandigheden duurt de installatie minder dan een dag. Alles verloopt snel en gemakkelijk zonder geknoei of gedoe.

Wilt u weten welke van onze trapliften voor u geschikt zijn? Neem dan contact met ons op.

Een van onze mobiliteitsexperts helpt u graag bij het vinden van de juiste traplift die past bij uw wensen en uw woning.

Verwante artikelen