Hoe zit de installatie van een plateaulift eruit? | Stannah

0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

Hoe zit de installatie van een plateaulift eruit? Bekijk het hier!

Wij zijn bij drie verschillenden installaties geweest: 2 plateauliften en 1 buitentraplift. Bent u benieuwd hoe dat in zijn werking gaat?

Geschreven door Stannah at 26-01-2018

Stannah buitentraplift past perfect bij de omgeving

Wat hebben een evenementenorganisatie, een verzorgingshuis en een Italiaans restaurant met elkaar gemeen? Het antwoord? Een plateaulift en een buitentraplift natuurlijk! Wij bezochten 3 verschillende installaties, en willen graag dit kijkje achter de schermen met jullie delen. Kom eens kijken!

Een feest van een plateaulift!

Freek van Steenvoorden is de troste eigenaar van Freak Events. Met veel ervaring en plezier organiseert Freak Events allerlei evenementen voor haar klanten. U kunt bij Freek terecht voor zowel licht en geluid als voor video en dj. Ze zijn van alle “feest”-markten thuis. Het is daarom niet moeilijk te bedenken dat Freek heel wat zware en kostbare apparatuur heeft liggen. Daarom hebben ze een opslagruimte aangeschaft om deze zo goed en veilig mogelijk te kunnen bewaren.

Het materiaal waar het om gaat is meestal zwaar, en om dit nou naar boven te moeten sjouwen is zeer moeilijk en je breekt je rug nog.” Freek, eigenaar plateaulift

Om de ruimte optimaal te benutten heeft Freek een etage in het pand laten plaatsen, uiteraard verbonden met een trap. Het materiaal waar Freak Events mee werkt is nu niet bepaalt licht materiaal. Daarom heeft Freek besloten om een plateaulift voor zijn nieuwe opslagruimte te kopen. Op deze manier kan alles gemakkelijk van de eerste naar de tweede etage worden vervoerd, makkelijk en vooral veilig.

Wij hebben enkele vragen aan Freek gesteld, vragen over waarom hij voor een plateaulift heeft besloten. Misschien dat uzelf met de gedachte speelt om een lift aan te schaffen, hopelijk kan Freek’s ervaring u hier dan een handje bij helpen.

Freek, waarom heb je voor een plateaulift gekozen?

Nou, de opslagruimte die ik heb gekocht is vrij hoog. En om de ruimte zo goed mogelijk te benutten heb ik er een etage in laten bouwen. Het materiaal waar het om gaat is meestal zwaar en om dit nou naar boven te moeten sjouwen, is heel zwaar en je breekt je rug nog. Ik vond de plateaulift juist interessant omdat het zo weinig ruimte in beslag neemt. De lift kan zo een 250kg per keer tillen, veel meer dan dat ik nodig heb. 

Stannah heeft altijd een oplossing

Was een plateaulift het eerste waar je aan dacht?

Nou ja, ik had er een keertje eentje op een party boat gezien. Een bevriende architect kwam er ook mee. Maar eigenlijk was het mijn schoonmoeder die daar het allereerste aan dacht! Zij werkt voor een woonadviescommissie en had direct de suggestie gemaakt. Daarna heb ik enkele leveranciers benaderd en Stannah was eigenlijk de beste optie.

Waarom heb je voor Stannah gekozen?

Ik kende Stannah van naam al, en toen de adviseur langskwam om samen naar de mogelijkheden te kijken, kon ik direct al op zijn tablet zien hoe het er uit zou komen te zien. Wat erg belangrijk voor mij was, was dat de lift niet te veel ruimte in beslag zou nemen. Uiteraard is de prijs ook altijd een ding! Stannah bood eigenlijk de perfecte condities: de lift nam niet te veel ruimte in beslag en de prijs was ook goed. Dat je de plateaulift gewoon kan inklappen en die daarom niet “in de weg zit” was van groot belang voor mij.

“Dat je de plateaulift gewoon kan inklappen en die daarom niet “in de weg zit” was van groot belang voor mij. Freek, eigenaar plateaulift

Twee van onze monteurs, Steffen en Hans, waren voor deze klus uitgekozen. Wij zijn even bij hun op bezoek geweest om te zien hoe het allemaal ging. Steffen is momenteel onze plateauliftexpert en hij geeft Hans nu de training om dit ook te worden.

Hans installeert de rails van de plateaulift

Op bovenstaande foto kunnen wij zien dat Hans en Steffen de relingen en de voeten van de structuur al hebben geplaatst. Het ziet er allemaal netjes uit, neemt weinig plek in beslag en biedt zelfs een stevigere handleuning.

Wat waren de drie belangrijkste punten voor deze plateaulift?

  1. Wanneer niet in gebruik is de plateaulift ingeklapt, en neemt dus weinig ruimte in beslag.
  2. Heeft een goede prijs
  3. Het kan tot 250kg zwaar materiaal moeiteloos vervoeren

Steffen en Hans hard aan het werk om alles tijdig af te maken

Wij hebben de installatie van Freek’s nieuwste aanwinst in de vakkundige handen van Steffen en Hans gelaten. Een ding is zeker: Freek en zijn personeel hoeven nooit meer zwaar materiaal naar boven te sjouwen!

Een plateaulift in het bos: het verzorgingshuis krijgt er een nieuwe “bewoner” bij.

Voor de volgende installatie gingen wij naar de prachtige bossen in het mooie Huizen. Een spiksplinternieuw verzorgingshuis deed bijna haar deuren open, en onze monteurs waren bezig om een tweede plateaulift te instaleren. Het verzorgingshuis is verdeeld over 3 individuele huizen, allemaal rondom elkaar geplaatst. Twee van de drie huizen hadden een plateaulift nodig. Het is niet moeilijk om te bedenken waarom een verzorgingshuis een plateaulift of twee nodig heeft! Sommige van de bewoners zitten in een rolstoel, een plateaulift is dan dé perfecte oplossing om gemakkelijk tussen twee etages heen en weer te kunnen gaan.

De plateaulift is ook zeer fijn voor het personeel. Zo is het veel gemakkelijker om zware dozen, manden, etc., naar boven of naar beneden te verplaatsen.

Een van de verzorgers die wij hierover spraken gaf aan dat hij erg blij was met de komst van de liften omdat hij zeker weet dat iedereen er veel profijt van zal hebben.

Het verzorgingshuis is omringd door weelderige bomen, gelegen midden in een pittoresk bos. Onze Stannah wagen is makkelijk te vinden!

Stannah wagen voor het verzorgingshuis

Van bovenaf kunt u echt zien hoe weinig ruimte de ingeklapte plateaulift in beslag neemt.

Onze monteurs laten uiteraard alles helemaal netjes achter.

De plateaulift neemt weinig ruimte in beslag

Michiel zorgt ervoor dat alles helemaal in orde is, dat is nog eens oog voor detail hebben!

Michiel heeft oog voor detail

Teamwork is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat de klus goed geklaard wordt. Michiel en Steffen zorgen ervoor dat alles helemaal op tijd wordt afgeleverd.

Teamwork

Italiaans restaurant aan de haven – met een buitentraplift 

Een buitentraplift heeft uitzicht over de haven

Het scenario voor de installatie van onze Stannah buitentraplift is wel een hele mooie. Het restaurant Fico, een Urban Italian in Utrecht, heeft aan alles gedacht. Omdat de ingang van het restaurant alleen toegankelijk is via een trap, hebben de eigenaren ervoor gekozen om een buitentraplift te laten installeren. Zodat bijvoorbeeld ouderen gasten ook gemakkelijk toegang tot hun restaurant hebben. En zoals te zien is op de bovenstaande foto, past de buitentraplift perfect in het mooie plaatje!

Wij hebben eigenaar Sippien Baarsma enkelen vragen over de aankoop van de buitentraplift gesteld:

Waarom heeft u gekozen voor een buitentraplift?

Ons restaurant zit op de 1e en 2e verdieping van het pand en er is geen lift helaas. Omdat we het gastvrij vinden dat mensen die slecht ter been zijn ook bij ons kunnen komen eten hebben we een paar jaar geleden gekozen voor een traplift binnen. Deze is regelmatig gebruikt, niet heel vaak maar vaak genoeg om niet zonder traplift te willen. Nadeel was dat het op een vrij smalle trap was die rond loopt, dus het was niet ideaal voor gasten om naar boven via de trap te gaan. Ook voor het personeel om heen en weer te lopen (rennen) naar spoelkeuken en voorraadruimte op de begane grond. Daarom hebben we Stannah gevraagd om de binnentraplift te vervangen door een buitentraplift.

Waarom heeft u voor Stannah gekozen?

Een paar jaar geleden hebben wij dus voor het eerst met Stannah samengewerkt voor de aankoop van de traplift binnen. Ik weet niet meer zeker hoe we bij Stannah kwamen, omdat het al een tijdje geleden was. Maar wij hebben Stannah zeer waarschijnlijk via het internet gevonden.

Hoe was uw ervaring met onze adviseur en met de monteurs?

Weinig service nodig gehad. Ik vind het tot nu toe goed gaan, ook met betrekking tot de reactiesnelheid van de offerte voor de verandering van binnen naar buiten.

Dacht u dat een buitentraplift misschien niet goed bij het imago van uw restaurant zou passen? Daar hebben we ons geen seconde zorgen om gemaakt. Ik denk eerder dat het laat zien dat je gastvrij bent voor iedereen.

Op welke manier denkt u dat de Stannah buitentraplift uw klanten zal beïnvloeden? Gezelschappen waarvan één persoon minder goed ter been is, worden niet tegengehouden om te komen, omdat iedereen veilig boven kan komen. En ook weer beneden uiteraard!

Heeft u enig idee wat u gedaan zou hebben als zoiets als een buitentraplift niet bestond?

Dan had ik het zo gelaten. Een lift is geen optie in dit pand dus dan was het niet anders.

Als u nieuwsgierig bent geworden naar zowel het restaurant als de buitentraplift, dan stellen wij voor dat u uzelf eens lekker op een heerlijke maaltijd trakteert. Wij weten zeker dat u in alle veiligheid boven komt!