Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Lees meer

Een plateaulift tweedehands kopen

Een tweedehands plateaulift kopen, is dat verstandig?

Geschreven door Stannah

Zoekt u een spaarzaam alternatief voor een goederenlift

Een plateaulift, ook wel een platformlift genoemd, maakt hoogteverschillen rolstoeltoegankelijk. Het is een betaalbare en relatief eenvoudige manier om privé woningen en openbare gebouwen rolstoeltoegankelijk te maken. Een prima alternatief voor duurdere personenliften en invalideliften.

Er bestaan verschillende soorten plateauliften. Voor de installatie zijn er geen ingrijpende bouwwerkzaamheden. Zo is de installatie van een plateaulift vaak al in één dag gedaan. Een plateaulift is daarom een populaire oplossing om een lift in huis te halen of in een openbaar gebouw.

Is het verstandig om een plateaulift tweedehands te kopen?

Een plateaulift is een maatwerkproduct, zo wordt een plateaulift altijd op maat gemaakt. Een plateaulift is een lift met een draagvermogen van maximaal 400 kg ,afhankelijk van het model. Gebruikte plateauliften zullen nooit precies aansluiten, omdat deze niet voor die plek gemaakt is. Wat gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen, zeker omdat de lift vaak een zware lading heeft te vervoeren.

Een plateauliftenfabrikant of leverancier die tweedehands plateauliften te koop heeft staan, zal deze zeer waarschijnlijk niet ergens anders kunnen installeren omdat de lift gewoonweg niet past. Wij raden een tweedehands plateaulift niet aan, zeker ook omdat het zeer moeilijk zal zijn om een geschikt en veilig exemplaar te vinden.

Verticale platformlift overbrugt hoogteverschil

Ook wanneer een plateaulift verticaal omhoog moet  wordt de plateaulift voor het hoogteverschil op maat gemaakt. Deze trap en plateaulift in één zou niet op een andere plek, waarvoor deze niet gemaakt is, passen.

Wat zijn de voor-en nadelen van een plateaulift tweedehands kopen?

Voordeel:

In het zeer onwaarschijnlijke geval dat u een geschikte tweedehands plateaulift vindt die vlekkeloos past , heeft u één duidelijk voordeel: de kosten. Een tweedehands plateaulift is in principe goedkoper dan een nieuwe op maat gemaakte plateaulift.

Nadeel:

Omdat er meer nadelen dan voordelen zijn hebben wij deze voor u op een rijtje gezet:

Een tweedehands plateaulift…

  • Is niet voor  het hoogteverschil gemaakt en zal daarom vaak niet passen.
  • Heeft geen 2 jaar garantie.
  • Is niet uitvoerig getest en garandeert daarom geen betrouwbaar en veilig gebruik.
  • Is niet door specialisten geïnstalleerd.
  • Wordt niet door specialisten onderhouden.

Het belangrijkste nadeel is uiteraard dat een 2e hands plateaulift niet dezelfde veiligheid en betrouwbaarheid garandeert als een nieuwe op maat gemaakte plateaulift.  Dit omdat de lift niet exact op de trap zal passen omdat deze niet voor de trap of voor het hoogteverschil in kwestie gemaakt is.

Zoekt u een spaarzaam alternatief voor een goederenlift

De installatie van een plateaulift is vaak al in één dag gebeurd. De rail wordt compleet op maat gemaakt en past alleen op de trap in kwestie. Ook de lift zelf is compleet aan te passen naar de behoeften van de gebruiker.

Nieuwe en tweedehands plateaulift prijzen

Een plateaulift is een maatwerkproduct, dat betekent dat de prijs afhankelijk is van factoren zoals het hoogteveschil of de maat van het platform. Zo ligt de vanaf prijs van een Stannah plateaulift tussen de  € 9.000 en € 15.000 exclusief BTW. U kunt via deze link meer over plateaulift prijzen lezen.

De prijs van een tweedehands plateaulift is moeilijk in te schatten, mocht u er een vinden die voldoet aan alle technische-en veiligheidseisen dan kunt de prijs aan de verkoper vragen.

stannah easylift

Een plateaulift wordt op maat gemaakt voor zowel rechte trappen als voor trappen met bochten. Elke trap is anders, een plateaulift past dus alleen op de trap waarvoor deze gemaakt is.

Verkoopt Stannah tweedehands plateauliften?

Wij verkopen geen tweedehands plateauliften omdat we deze nergens anders zonder compleet aan te passen zouden kunnen installeren. Dat is anders bij een tweedehands traplift! Een traplift is ook een maatwerkproduct, maar bij een traplift kan de stoel bijvoorbeeld nog wel gereviseerd worden en dus nogmaals gebruikt.

Bouwprojecten hebben steeds meer aandacht voor toegankelijkheid, bekijk hier het voorbeeld van twee Stannah plateauliften die in een groot sportcentrum geïnstalleerd zijn.

Wij zijn er om u te helpen

Wilt u weten welke plateaulift het beste past bij wat u zoekt? Wij komen vrijblijvend langs om het hoogteverschil op te meten, de voorlopige technische haalbaarheid te bepalen en om met u mee te denken. Neemt u vooral contact met ons op, er is heel veel mogelijk en wij doen ons uiterste best om een oplossing te vinden die bij u en bij de omgeving past.

 

Verwante artikelen