Een traplift voor iedereen met beperkte flexibiliteit | Stannah

0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Als leverancier van zorg- en welzijnshulpmiddelen mogen en blijven wij conform onze normale openingstijden opereren.
Bij huisbezoeken volgen wij nauwkeurig de regels van het RIVM. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Als leverancier van zorg- en welzijnshulpmiddelen mogen en blijven wij conform onze normale openingstijden opereren.
Bij huisbezoeken volgen wij nauwkeurig de regels van het RIVM. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

De Sadler: een unieke traplift voor iedereen met beperkte flexibiliteit in de gewrichten

Wij zijn constant op zoek naar oplossingen die écht een verschil kunnen maken. Dat is precies wat wij in gedachten hadden bij het ontwerpen van de Sadler. Een oplossing voor hele smalle trappen en voor mensen met een beperkte heup- of kniefunctie. Dit unieke ontwerp kan de sleutel zijn om u weer in beweging te krijgen.

Geschreven door Stannah at 19-12-2018

traplift staand voor gebogen trap

Wanneer u elke dag de trap gebruikt, kan gewrichtspijn een serieus obstakel zijn. En hoewel alle trapliften in ons assortiment zeker een gevoel van verlichting geven, kan dit minder comfortabel zijn wanneer uw pijnklachten juist bij het zitten ontwaken. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door gewrichtsstijfheid of door een heup of knie gerelateerde aandoening.

Bij Stannah duurde het niet lang voordat we ons realiseerden dat het tijd was om met een oplossing te komen. Eentje die het leven van mensen die met dit soort problemen worstelen echt zou veranderen. Dus gingen we terug naar de tekentafel en richtten we ons op de ontwikkeling van de Sadler: een gekantelde traplift waarmee de gebruiker bijna in een rechtopstaande positie de traplift gebruikt. Bij de Sadler wordt het grootste gedeelte van het gewicht door de unieke zadelvormige zitting ondersteund, zodat de knieën, heupen en rug niet onnodig worden belast.

Maar, dat is niet het enige dat de Sadler voor u of voor een dierbare kan doen. Bekijk de voordelen van een gekantelde traplift, en hoe deze kan helpen om uw trap weer vrij te gebruiken.

Inhoudsopgave:

Gekantelde zitplekken in de stad: heeft u ze al gespot?
Hoe de Sadler kan helpen om weer in beweging te komen bij beperkte flexibiliteit
Een traplift vinden die zowel bij u als bij uw huis past

Gekantelde zitplekken in de stad: heeft u ze al gespot?

Heeft u al gekantelde zitplekken bij u in de buurt gezien? Misschien wel, maar is het u op dat moment niet echt opgevallen. Dit soort zitplekken komen tegenwoordig steeds vaker voor, omdat beperkte mobiliteit een terugkerend onderwerp is geworden in onze snel vergrijzende samenleving.

Wanneer we om ons heen kijken kunnen we deze zitplekken waarschijnlijk gemakkelijk ontdekken. Een paar voorbeelden zijn; bus/tramhaltes, parken en in het openbaar vervoer. Het is niet zo moeilijk om te begrijpen waarom: zodra we erop gaan zitten, worden we meteen aangemoedigd om een betere houding aan te nemen door onze rug te rechten. Een gekantelde zitplek is immers ontworpen om een tussenoplossing tussen zitten en staan te zijn. Dus in plaats van te gaan “hangen”, kunnen we gewoon tegen de stoel aanleunen, onze benen even strekken en de knieën ontspannen terwijl we op de bus of tram wachten.

Gekantelde zitplekken in de stad: heeft u ze al gespot?

Mensen met artritis of die bijvoorbeeld herstellende zijn van een heupfractuur blessure, vinden een gekantelde zitplek vaak zeer comfortabel. Omdat in die gevallen de gewrichten niet onder te veel spanning kunnen worden gezet, is het fijn wanneer men toch in een vrijwel staande positie even kan rusten en het zitten en weer opstaan veel minder lastig is.

Bij Stannah hebben we veel onderzoek gedaan in samenwerking met ervaren ergotherapeuten en artsen, zodat we echt konden begrijpen hoe iemand die met beperkte flexibiliteit het meeste uit een gekantelde traplift kon halen. Wij zijn zelfs zo ver gegaan om aan de hand van een artrituspak echt te ervaren wat mensen met artrose of reumatoïde artritis doormaken.

Hoe de Sadler kan helpen om weer in beweging te komen bij beperkte flexibiliteit

Wist u dat maar liefst 50% van de 65-plussers op een gegeven moment een vorm van artritis zal ervaren? Van zwelling en pijn tot stijfheid en moeite met zitten en weer opstaan, artritis kan het leven behoorlijk moeilijk maken, niet alleen voor onszelf maar ook voor onze dierbaren.

Daarom hebben we zoveel aandacht besteed aan elke functie die we aan de Sadler hebben toegevoegd. Van de zitting die voorzichtig naar voren kantelt wanneer de gebruiker opstaat tot aan de aanpasbare hoogte van de stoel zodat u vrijwel rechtop de trap op en af kunt gaan. Wij hebben aan alles gedacht om u te helpen uw onafhankelijk terug te winnen. Ook wanneer u last van artritis heeft. We kijken naar enkele van de karakteristieken in meer detail:

De Sadler uitgelegd

Uniek “gekantelde” zitting

Als alternatief voor de traditionele traplift, heeft de Sadler een uniek gevormde zitting die zachtjes naar achteren leunt wanneer u plaats neemt en rustig weer naar voren kantelt wanneer u weer opstaat. Het unieke ontwerp helpt om de druk van uw knieën, heupen en rug af te nemen, omdat het grootste deel van uw gewicht wordt ondersteund door de zitting zelf.

Uniek “gekantelde” zitting

In hoogte verstelbaar voor een vrijwel rechtopstaande positie

De hoogte van de Sadler is aan de lengte van de gebruiker aan te passen. Tijdens de installatie zullen onze ervaren monteurs ervoor zorgen dat de zitting perfect op uw lengte is afgesteld, zodat u in een zo comfortabel mogelijke, bijna rechtopstaande positie de traplift kunt gebruiken.

In hoogte verstelbaar voor een vrijwel rechtopstaande positie

Anti-slip zitting

Wegens de bijna rechtopstaande manier van zitten zijn er zachte richels in de zitting van de Sadler verwerkt om u extra grip te geven en om ervoor te zorgen dat u zich compleet veilig voelt wanneer u de traplift gebruikt. De intrekbare veiligheidsgordel is met één hand te bedienen en hoort bij de standaard uitrusting van de Sadler stoel.

Anti-slip zitting

Verbinding tussen armleuning en voetensteun

U hoeft zich geen zorgen te maken dat u zich gevaarlijk naar voren moet buigen om de Sadler in te klappen. De voetsteun klapt automatisch in wanneer u de armleuning inklapt. Op deze manier ontstaan er geen lastige situaties. Deze functie is vooral handig wanneer u bovenaan de trap staat.

Verbinding tussen armleuning en voetensteun

Veiligheidssensoren

Uw veiligheid is onze belangrijkste prioriteit. Zo is de Sadler uitgerust met veiligheidssensoren rond de voetsteun en motor, die de traplift onmiddellijk veilig en voorzichtig tot stilstand brengen in het geval er obstructies op uw trap worden gedetecteerd.

Veiligheidssensoren

Perfect voor smalle trappen

De Sadler is perfect voor de smalste trappen. Doordat u halfstaand de traplift gebruikt, neemt u namelijk veel minder ruimte in beslag dan dat u met de knieën naar voren op een stoel zit. De dunne rail van 4,45 cm doorsnee volgt de bochten perfect, waardoor andere trapgebruikers geen last zullen ondervinden van de rails. Boven en beneden aan de trap staat de stoel compact geparkeerd met de armleuningen en voetenplank opgeklapt.

Perfect voor smalle trappen

Een traplift vinden die zowel bij u als bij uw huis past

Producten ontwerpen die bij de behoeften van onze klanten passen, en zodoende daadwerkelijk een verschil in hun leven kunnen maken, is altijd een van onze belangrijkste doelen geweest. Als familiebedrijf hebben onze interne onderzoekers en ingenieurs de vrijheid om verschillende oplossingen die u kunnen helpen veiliger en comfortabeler te wonen te ontwikkelen en om die te testen.
Een traplift vinden die zowel bij u als bij uw huis past

Als de trap op- en aflopen niet meer iets is waar u zich fijn bij voelt, neemt u dan gerust contact met ons op. Laat uw onafhankelijkheid en gemoedsrust niet afnemen alleen omdat uw trap te smal of te steil is, of wanneer u bijvoorbeeld last van gewrichtsstijfheid heeft.

Nadat u ons gebeld heeft en een afspraak voor een vrijblijvende en gratis trapopmeting heeft gemaakt, komt een van onze ervaren adviseurs bij u thuis om uw behoeften te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. Vanaf het moment dat u ons belt, kunt u erop vertrouwen dat wij ons uiterste best zullen doen om aan uw verwachtingen te voldoen en u te helpen bij het vinden van die ene traplift die een echt verschil in uw leven kan maken. Zodat u dat gevoel van comfort en gemoedsrust terugkrijgt dat voortkomt uit de wetenschap dat u nog vele jaren in het huis kunt blijven wonen waar u van houdt.

 

U vindt de volgende artikelen misschien ook interessant:

Ontdek Stannah’s nieuwste product: onze bad-naar-douche oplossing
Wat is de prijs van een Plateaulift?
De mensen achter uw traplift