0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

Stannah draagt een steentje bij aan de Amsterdamse rolstoeltoegankelijkheid

Geschreven door Stannah at 16-01-2019

Amsterdam wordt steeds rolstoeltoegankelijker met een nieuwe ster voor Madame Tussauds en een inclusieve ingang voor het emblematische Victoria hotel

Madame Tussauds is al jaren dé plek in Amsterdam waar we de meeste sterren kunnen vinden! Sinds kort is er een grote ster bijkomen: de Stannah Easy verticale plateaulift!

Amsterdam en Stannah

Amsterdam is één van de drukst bezochte steden ter wereld. En laten we eerlijk zijn, het is ook een van de mooiste steden ter wereld! Het is een stad die voor iedereen toegankelijk moet zijn. Gelukkig weet de gemeente Amsterdam dat zelf ook, en zijn er al heel veel aanpassingen gemaakt zodat iedereen van de stad kan genieten. Bekijkt u vooral de Stadsgids eens waar allerlei informatie in te vinden is voor wie bijvoorbeeld rollator of rolstoel afhankelijk is.

Stannah heeft het privilege gehad om hier recent weer een bijdrage aan te mogen leveren. En in wel twee heel kenmerkende plekken! Namelijk het altijd populaire en super centraal gelegen Madame Tussauds én het prachtige Victoria hotel.

Stannah heeft al eerder Amsterdam geholpen bij het toegankelijker maken, zo hebben wij in 2015 meerdere trapliften in het DeLaMar Theater mogen installeren, volgt u deze link om hier een filmpje van te zien!

Madame Tussauds Amsterdam is rolstoeltoegankelijk

Stannah Easy stijlvolle verticale plateaulift

De Stannah Easy stijlvolle verticale plateaulift staat er mooi bij, met Humberto Tan op de achtergrond! 

Alhoewel Madame Marie Tussaud een Française was, is ze wereldberoemd geworden door haar tentoonstelling in Londen. De allereerste vestiging buiten England was Amsterdam. In 1970 openden de deuren van het Nederlandse Madame Tussauds in de Kalverstraat.

Ook Stannah is groot geworden in de hoofdstad van Engeland, en net zo als Madame Tussauds was de vestiging in Nederland in de jaren 70 de allereerste Stannah-vestiging buiten Engeland! Ondertussen is Stannah in meer dan 40 landen wereldwijd te vinden, en heeft Madame Tussauds wereldwijd 23 attracties. Het is dan ook zeer passend dat er nu een plateaulift van Stannah in het populaire wassenbeeldenmuseum te vinden is!

Ook Stannah is groot geworden in de hoofdstad van Engeland, en net zo als Madame Tussauds was de vestiging in Nederland in de jaren 70 de allereerste Stannah-vestiging buiten Engeland!

20 jaar na de opening van de Kalverstraat verhuisde Madame Tussauds naar een grotere en centralere locatie op de Dam, waar de attractie nu nog steeds te vinden is.

Toegankelijkheid bij Madame Tussauds

Bij Madame Tussauds zijn rolstoelgebruikers altijd welkom. Helaas kunnen er echter maar twee gasten in een rolstoel tegelijkertijd van de attractie genieten. Dit komt vanwege de strenge veiligheidsvoorschriften van de brandweer. Waar u ook rekening mee dient te houden is dat elektrische rolstoelen in verband met de veiligheidsvoorschriften niet toegestaan zijn. Het vriendelijke personeel van Madame Tussauds helpt u graag om uw bezoek zo plezierig mogelijk te maken, het is daarom een goed idee om van tevoren even te bellen en om te reserveren. Geeft u dan aan dat u een verminderde mobiliteit heeft, zodat ze u kunnen begeleiden. Dit is voor de medewerkers van Madame Tussauds geen enkel probleem en hoort bij de service. Via deze link kunt u alle informatie bekijken.

Stannah Easy stijlvolle verticale plateaulift

Stannah Easy stijlvolle verticale plateaulift

De installatie werd onder het toeziend oog van, onder andere, prinses Diana binnen 1 dag voltooid.

De Stannah Easy stijlvolle verticale plateaulift is een efficiënte oplossing die binnen één dag te installeren is, en waar geen ingrijpende bouwwerkzaamheden voor nodig zijn. De lift is zeer geschikt voor intensief gebruik in openbare gelegenheden, én compleet aanpasbaar. Een logische keuze voor het altijd zeer populaire Madame Tussauds waar dagelijks duizenden mensen over de vloer komen.

Bekijk voor meer informatie de product pagina!

Victoria Hotel in Amsterdam is rolstoeltoegankelijk

Logic plateaulift voor rechte trappen

Het Victoria Hotel in Amsterdam is een van de meest emblematische hotels van Amsterdam. Ontworpen door Johan Friedrich Henkenhaf, dezelfde architect die ook het beroemde Kurhaus in Scheveningen heeft ontworpen. Gelegen tegenover het Centraal Station, op de hoek van het Damrak en de Prins Hendrikkade en bekend bij menig Amsterdammer!

Het hotel werd in 1890 groots geopend en was het eerste hotel waarbij alle vertrekken elektrisch verlicht werden én dubbele beglazing hadden om geluidsoverlast tegen te gaan. Verschillende beroemdheden van de vorige eeuw zoals Mata Hari, Louis Armstrong en Fats Domino hebben daar geslapen, en ook vandaag de dag verblijven sterren zoals Katy Perry en heavy metal band Iron Maiden in het Amsterdamse 5-sterren hotel!

Uiteraard moet ook dit Amsterdamse ex libris toegankelijk zijn voor iedereen, daarom mochten wij de Logic plateaulift voor rechte trappen in het Victoria hotel installeren.

Logic plateaulift voor rechte trappen

Stannah Easy stijlvolle verticale plateaulift

Victoria Hotel in Amsterdam is rolstoeltoegankelijk, rolstoelgebruikers kunnen via de zij-ingang de lobby van het hotel gemakkelijk betreden.

Wanneer de Logic plateaulift voor rechte trappen niet in gebruik is, kan de lift worden ingeklapt zodat de trap compleet vrij is voor andere gebruikers. Het Victoria hotel heeft gekozen voor een zwarte kleur zodat de lift beter bij het interieur past. Wanneer in gebruik kan de rolstoelgebruiker gemakkelijk de lift oprijden en in alle veiligheid van de trap gebruik maken.

De plateaulift kan tot 250kg vervoeren, waardoor de lift ook uitermate geschikt is voor goederenvervoer en of een scootmobiel. De Logic plateaulift kan zowel binnen als op een buitenlocatie worden geïnstalleerd.

Bekijk voor meer informatie de product pagina!

Met dank aan Madame Tussauds Amsterdam die ons binnen heeft laten fotograferen en uit hebben gelegd hoe mensen in een rolstoel van de attractie kunnen genieten. En het Victoria Hotel die ons de lift heeft laten fotograferen en uitproberen.

Bronnen:

Mastercard Destination Cities index
STADSGIDS Amsterdam + Metropoolregio – Op een toegankelijke ontdekkingstocht
Madame Tussauds Amsterdam
Park Plaza Victoria Amsterdam

 

U vindt de volgende artikelen misschien ook interessant:
Wat is de prijs van een Plateaulift?
Hoe zit de installatie van een plateaulift eruit? Bekijk het hier!
Wat kost een lift in huis?