0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

Stannah is erkend door het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen

Geschreven door Stannah at 24-02-2020

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen staat garant voor kwaliteit en betrouwbaarheid bij het kiezen van hulpmiddelen, wij leggen uit wat dat voor u inhoudt.

Stannah is sinds maart 2019 erkend met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen (NKH). Wij zijn daar ontzettend trots op want dit houdt in dat wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. Om het NKH goed te kunnen voorstellen hebben wij voor de gelegenheid Dhr. Frank Peusen van de stichting kwaliteitsbevordering voor de hulpmiddelenbranche enkele vragen over het NKH mogen stellen.

We kijken eerst naar wat het NKH precies inhoudt:

Wat is het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen?

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen helpt bij het kiezen bij welke organisatie u een hulpmiddel van kwaliteit kunt aanschaffen.  Wanneer een bedrijf dit keurmerk draagt dan weet u zeker dat u kwaliteit in huis heeft gehaald. Het NKH helpt bij het vinden van een bedrijf dat hulpmiddelen verkoopt die aan de wensen, verwachtingen en veiligheidseisen van de persoon die deze nodig heeft voldoen. Een hulpmiddel kopen is immers niet een alledaagse bezigheid. Het NKH geeft de garantie dat u goed zit.

Het NHK is opgezet door een groep met bedrijven in de hulpmiddelenbranche. Deze bedrijven bieden hulpmiddelen aan die het leven van (kwetsbare) mensen daadwerkelijk gemakkelijker maken. Hulpmiddelen zoals; rolstoelen, scootmobielen, fietsen, rollators, loophulpen, sta-op stoelen, trapliften, domotica, aangepaste keukens, robotarmen, communicatiesystemen in combinatie met mobiliteitshulpmiddelen, en aangepaste werklocaties. Dit soort hulpmiddelen hebben direct invloed op de volgende aspecten van iemands leven:

Deze groep was van mening dat er iets aan kwaliteitsbeleid moest worden gedaan. Waardoor ze een reeks normen hebben opgesteld die de kwaliteit van de organisatie moet waarborgen. Deze normen worden vervolgens door een onafhankelijke derde partij gecontroleerd zodat de structuur waarop die regels zijn gebouwd betrouwbaar is.

De structuur van het NKH ziet er als volgt uit:

Bekijk hieronder het filmpje over het NKH:

7 Zekerheden van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen

De hulpmiddelenbranche heeft 7 punten opgesteld die zij belangrijk vinden. Deze punten zijn als erkenningscriteria van het keurmerk opgesteld. Een deelnemer zoals Stannah houdt zich aan de volgende punten:

  1. Deskundig advies
  2. Objectieve informatie
  3. Veilig hulpmiddel
  4. Duidelijke uitleg
  5. Nazorg en service
  6. Klachtenregeling
  7. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

“Zodra je deze zekerheden weg laat dan doe je consument eigenlijk tekort.”

Dhr. Frank Peusen – stichting kwaliteitsbevordering voor de hulpmiddelenbranche

Dhr. Peusen vertelt dat deze 7 zekerheden een groot voordeel zijn voor wie bij een aanbieder koopt die het keurmerk draagt. “Het feit dat men deskundig advies krijgt doordat de informatie die onze deelnemers verstrekken objectief is, dat het hulpmiddel veilig is, en dat het aan de wettelijke regels voldoet, dat er een duidelijke uitleg is over hoe het hulpmiddel optimaal en veilig gebruikt kan worden. In die specifieke situatie, gegarandeerde nazorg en service waar mag je nou op rekenen als er iets niet goed gaat en hoe hoor ik dan behandeld te worden? En de zesde is klachtenregeling. Het is natuurlijk fijn om te weten dat op het moment dat iemand besluit om een klacht in te dienen dat er dan een duidelijke structuur is waarop dit wordt opgepakt, en dat dat bedrijf zich daar ook aan heeft te houden want anders zijn daar consequenties voor als dat proces niet correct doorlopen wordt.”

De voordelen

“Het voordeel is dat je erop kunt rekenen dat deze dingen buiten kijf staan.”

Dhr. Frank Peusen – stichting kwaliteitsbevordering voor de hulpmiddelenbranche

Om met het keurmerk erkend te worden moet de deelnemer aan verschillende strenge eisen voldoen. Wanneer een mogelijke deelnemer zich kandidaat stelt wordt deze op verschillende gronden geëvalueerd. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de serviceverlening van het bedrijf, naar de producten uiteraard, maar ook of het bedrijf milieuvriendelijk werkt en of de fysieke vestiging van het bedrijf toegankelijk is voor mensen met een beperking.

Het feit dat van een bedrijf dat erkend wordt met het NKH wordt verwacht dat zij deskundig advies dienen te verlenen wordt ook streng beoordeeld. Zo is één van de normen dat de deskundigheid van de medewerkers altijd op peil moet worden gehouden door relevante training. Stannah is op alle punten positief beoordeeld.  U weet dus zeker dat u het best mogelijke advies ontvangt wanneer één van onze adviseurs bij u langskomt, of wanneer u met één van onze klantenservice medewerkers aan de telefoon spreekt.

De zekerheid

De zekerheid die het keurmerk met zich meebrengt is een groot voordeel voor wie een hulpmiddel zoekt. In het onverhoopte geval dat er iets niet goed gaat zijn de onafhankelijke klachtencommissie en de bepalingen over nazorg ontzettend fijn voor de gemoedsrust.

Op het moment dat de consumenten zich afvragen of ze correct behandeld worden en of dat volgens de norm is kunnen ze zich tot het NKH wenden. (…) dan weet je in ieder geval joh, is dit nou normaal wat hier gebeurt en als het niet normaal is wat kan ik daar dan mee?” Zo legt Dhr. Peusen uit wat het NKH op het gebied van zekerheid kan bieden.

Ook de structuur die de deelnemende bedrijven beoordeelt is op zo een manier opgezet dat deze vertrouwen wekt. Doordat de beoordelingen door een onafhankelijke derde partij worden uitgevoerd die op hún beurt weer aan eigen regels moeten voldoen die vastgesteld zijn door ISO en NEN-normen. Dat betekent dat ze niet zelf bepalen hoe die controles worden uitgevoerd maar dat deze via een bepaalde structuur moeten worden gedaan. Wanneer er zo een soort model wordt gehandhaafd dan weten we dat het bedrijf betrouwbaar is en dat het keurmerk bestaat om daadwerkelijk kwaliteit te garanderen.

Stannah en het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen

Bij Stannah hanteren wij al meer dan 150 jaar hetzelfde doel: het leven gemakkelijker maken voor onze klanten. Wij zijn in 1867 begonnen met het maken van kranen en takels en zijn vandaag de dag gespecialiseerd in trapliften. Onze trapliften zijn wereldwijd al meer dan 750.000 keer geïnstalleerd, wat Stannah het meest gekozen trapliftenmerk ter wereld maakt.  Ook onze plateauliften, schachtloze huisliften en seniorvriendelijke inloopdouche zijn in ons assortiment opgenomen om onze klanten te helpen zo min mogelijk obstakels thuis, buiten of op een openbare plek te hebben.

De deelnemers aan het NKH hebben allemaal hetzelfde doel, om met de producten die zij leveren het leven van wie ze nodig heeft daadwerkelijk beter te maken, door betrouwbare en kwalitatief goede hulpmiddelen te garanderen.

Wilt u meer lezen over onze onderscheidingen en het keurmerk? Dat kunt u via deze link doen.

Bronnen: