Traplift afmetingen | De juiste traplift voor uw woning vinden | Stannah

0858886701

Bel gratis

Traplift afmetingen

De juiste traplift voor uw woning vinden

Geschreven door Stannah at 04-09-2019

afmetingen traplift met bocht

De juiste traplift voor uw woning vinden

Voor wie vanwege mobiliteitsproblemen een traplift overweegt, is een van de meest voorkomende zorgen hoe de traplift op de trap en in huis zal passen. Is een traplift überhaupt haalbaar? Om u daar een beter beeld van te geven, kijken wij naar de afmetingen en specificaties van de Stannah trapliften.

Trapliften – een praktische mobiliteitsoplossing

Voordat we beginnen, moeten we eerst duidelijk hebben wat we met een traplift bedoelen. Als we het over “een traplift” hebben dan bedoelen we: een gemotoriseerde stoel, rijdend langs een metalen rail die op de traptreden is bevestigd. Het is dus geen plateaulift, verticale platformlift of huislift. Een traplift kan geen rolstoel of meerdere gebruiker tegelijkertijd vervoeren. De gebruiker gaat met een lichte druk op de knop de trap op en af.

Traplift soorten en waar ze geïnstalleerd kunnen worden 

Er zijn drie soorten trapliften – recht, gebogen en voor buitentrappen. Om aan de behoeften van de gebruiker te kunnen voldoen worden ze met verschillende opties geleverd. Rechte trapliften worden op één enkele, rechte rails gemonteerd die op de exacte lengte van de trap wordt afgemeten, terwijl gebogen trapliften, modulair of op maat gemaakt zijn voor de bochten van een gebogen -of wenteltrap. Buitentrapliften hebben een vergelijkbaar ontwerp als de rechte trapliften en zijn weerbestendig om zowel extreme kou als warmte te kunnen weerstaan.

Traplift afmetingen

Stannah heeft een ruime keuze aan traplift modellen met verschillende zit- en rail types. In dit artikel kijken we naar onze meest populaire traplift modellen, met standaard kenmerken en opties.

Rechte traplift afmetingen 

Straight Stairlift Dimensions
A.) Stoel Breedte (binnenzijde armleuningen) = 425 mm

B.) Diepte vanaf de muur (opgeklapt) = 344 mm

C.) Rail tot muur (vanaf buitenkant rail – minimum) = 68 mm

D.) Diepte vanaf de muur (open) = 659 mm

E.) Zithoogte (voetsteun tot zitting) is instelbaar: 390 tot 490 mm
Hoogte van de voetsteun is afhankelijk van de helling: 79 tot 100 mm

Minimale trap breedte = 700 mm

Gebogen traplift afmetingen

Curved Stairlift Dimensions
Siena stoel op een traplift met bocht(en)

A.) Stoel Breedte (binnenzijde armleuningen) = 425 mm

B.) Diepte vanaf de muur (opgeklapt) = 405 mm (afhankelijk van waar de rail start)

C.) Rail tot muur = 152 mm (afhankelijk van aantal bochten en configuratie)

D.) Diepte vanaf de muur (uitgeklapt) = 679 mm (kan variëren, afhankelijk van de configuratie)

E.) Zithoogte (voetsteun tot zitting) is 470 mm
Hoogte van de voetsteun is afhankelijk van de helling: 94 tot 170 mm

Minimale trap breedte = 700 tot 760 mm (afhankelijk van de configuratie)

Buitentraplift afmetingen 

Outdoor Stairlift Dimensions
Buitentraplift

A.) Stoel Breedte (binnenzijde armleuningen) = 479 mm

B.) Diepte vanaf de muur (opgeklapt) = 327 mm

C.) Rail tot muur (vanaf buitenkant rail) = 200 mm

D.) Diepte vanaf de muur (uitgeklapt) = 641 mm

E.) Zithoogte (voetsteun tot zitting) is instelbaar: 485 tot 535 mm
Hoogte van de voetsteun is afhankelijk van de helling: 67 tot 82 mm

Minimale trap breedte = 700 mm

Traplift specificaties 

Trapliften: maximale gewichtscapaciteit 

De gewichtscapaciteit van een traplift is afhankelijk van het model dat u kiest. Normaal gesproken kunnen rechte trapliften van Stannah tot 160 kg vervoeren, terwijl gebogen trapliften een gewichtslimiet van 135 kg hebben. Hierbij is de maximale gewichtscapaciteit van Stannah de beste in zijn klasse. En dan te bedenken dat alle onderdelen getest zijn bij vijf keer het maximale gewicht.

Trapliftsnelheid 

Ongeacht het model, Stannah trapliften rijden allemaal circa 5 meter per minuut. De traplift brengt u in een veilig en rustig tempo naar boven en naar beneden.

Elektrische benodigdheden

Of het nu om een rechte traplift, een gebogen traplift of een buitentraplift gaat, ze hebben allemaal één ding in gemeen: ze werken allemaal met een laag voltage accu. De accu’s worden via een gewone 220-Volt-aansluiting opgeladen via een stopcontact aan de boven- of onderkant van de trap. Ook in het geval van een buitentraplift heeft u een stopcontact nodig. Een geschikt stopcontact wordt tijdens een vrijblijvend bezoek van een van onze adviseurs samen met u bekeken. U hoeft zich daar dus geen zorgen over te maken. Ook zorgen over een eventuele hogere elektra rekening zijn niet nodig, uw traplift verbruikt ongeveer net zo veel stroom als uw waterkoker.

Wat is de minimale trap breedte voor het plaatsen van een traplift?  

Zoals hierboven vermeld, is de minimale trapbreedte afhankelijk van het model dat u kiest en de eventuele obstakels op of bij de trap. Over het algemeen hebben rechte trapliften een 70 cm breedte nodig, terwijl gebogen trapliften ongeveer 75 cm nodig hebben (afhankelijk van de vorm van uw trap). In sommige gevallen kunnen leuningen, lijstwerk en andere hindernissen de breedte van uw trap verminderen. Soms kan het dan nodig zijn om de leuningen te verwijderen. Maakt u zich hier geen zorgen over, onze ervaren adviseur meet alles keurig voor u op en zal de haalbaarheid met u bespreken.

Rail positie 

De positie van een trapliftrail is afhankelijk van het type trap en stoel dat u kiest. Bij de meeste rechte trappen ligt de buitenste rand van de rail ongeveer 15 cm van de muur vandaan (of van het verste obstakel). De afmetingen voor gebogen modellen zijn afhankelijk van de vorm van de trap. Ook hierbij geldt een afstand van ongeveer 15 cm.

Hoe meet je een trap op voor het plaatsen van een traplift?  

Trapliftmetingen worden uitgevoerd tijdens een vrijblijvend bezoek, waarbij een van onze ervaren adviseurs uw huis bezoekt om te bepalen welk model en welke opties u nodig heeft. Tijdens een vrijblijvend bezoek zal een van onze ervaren adviseurs een trapliftmeting uitvoeren om samen met u tot de beste oplossing te komen.

Meting voor een rechte traplift

Rechte trappen worden met behulp van meetapparatuur gemeten op lengte en breedte. Speciale aandacht wordt besteed aan het identificeren van mogelijke obstakels, zoals een leuning of beperkte hoofdruimte boven aan de trap. Ook wordt er gekeken naar eventuele deuren onderaan de trap, waarbij de optionele intrekbare rail in de meeste gevallen een oplossing biedt. Onze adviseur zorgt ervoor dat er voldoende ruimte is om de stoel boven aan de trap te kunnen draaien, zodat u veilig kunt uitstappen.

Meting voor een gebogen traplift

Wanneer een trap met één of meer bochten moet worden opgemeten voor de plaatsing van een traplift, gebruikt onze ervaren adviseur een fotomeetsysteem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van markers op de trap om nauwkeurige specificaties te ontwikkelen. De adviseur controleert de trap op obstakels, voordat de foto’s en een gedetailleerde tekening naar onze rail ontwerpers kan worden verstuurd. Met de op maat gemaakte rails hebben gebogen trapliften het extra voordeel dat ze een verscheidenheid aan beginpunten en afwerkingen bieden om aan de specifieke kenmerken van uw huis te voldoen. Door een op maat gemaakte oplossing is de traplift geschikt om aan te passen naar elke trap situatie.  Dit betekent dat een gebogen traplift zowel om de hoek als direct voor trede 1 kan beginnen. Ook boven kan er zowel om de hoek als op de verdiepingsvloer geëindigd worden, waardoor het veiliger en gemakkelijker is om op en af te stappen.

De volgende stap

Nu dat u de basisafmetingen van een Stannah traplift hebt begrepen, is het tijd om een stap verder te gaan. Bekijk onze productpagina’s voor gedetailleerde informatie over onze diverse traplift modellen, of hoe u een vrijblijvende offerte of een brochure kunt aanvragen.

Wij begrijpen dat onderzoek van te voren belangrijk is en we willen dat u alle informatie heeft om een geïnformeerde keuze te kunnen maken. Maar, het is normaal om vragen te hebben! Er is geen betere manier om ze te beantwoorden dan om rechtstreeks met onze ervaren traplift adviseurs te praten. Maakt u zich geen zorgen. Wij zullen u niet onder druk zetten of proberen u iets te verkopen via de telefoon. Bel ons vandaag nog voor gratis en vrijblijvend advies, zodat u de beste beslissing kunt nemen!