Kan op elke trap een traplift worden geïnstalleerd? Hier komt u er alles over te weten!

Geschreven door Stannah

In de meeste gevallen is het antwoord ja. Zelfs als uw trap unieke kenmerken heeft, is het mogelijk om de juiste traplift te vinden voor uw trap.

Dit hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. In dit artikel leest u waarom.

Past op elke trap een traplift?

Ja. In de meeste gevallen zijn trapliften ontworpen om op verschillende soorten trappen te passen.

Het maakt niet uit hoe uw trap is ontworpen, of er een overloop is of niet, er bestaan rechte, gebogen of buitentrapliften die voldoen aan uw mobiliteitsbehoeften en de vorm van uw trap.

Bij Stannah maken we trapliften op maat en daardoor zijn ze eenvoudig aan te passen aan verschillende ruimtes en trappen.

Hoe komt het dat op elke trap een traplift kan worden geplaatst?

Hoe komt het dat op elke trap een traplift kan worden geplaatst?

Het geheim achter het ontwerp van een traplift ligt in zijn aanpasbaarheid: sommige trapliftmodellen zijn in zeer grote mate aanpasbaar, dus de hoogte en breedte van de traplift kan worden aangepast, evenals de rail.

De rail waarover de stoel rijdt, is ook op maat gemaakt om in de gewenste ruimte te passen zonder in te boeten wat betreft het voldoen aan de behoeften van mensen met beperkte mobiliteit.

Laten we de componenten van sommige trapliften eens nader bekijken en bekijken welke invloed ze hebben op het vermogen van een traplift om op een trap te passen.

De verschillende soorten trapliften

Om beter aanpasbaar te zijn aan verschillende ruimten, bestaan er drie soorten trapliften:

  • Rechte trapliften – Ontworpen voor rechte trappen;
  • Gebogen trapliften – Ontworpen om zich aan te passen aan iedere bocht van de trap alsook aan de ruimte op de overloop,, zodat de traplift correct kan worden gepositioneerd;
  • Trapliften voor buiten – Vervaardigd met materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, met behoud van dezelfde kwaliteit en efficiëntie.

Soorten rails voor verschillende trapliften

De keuze voor de ene rail boven de andere hangt altijd af van het ontwerp van uw trap.

Daarom moet de rail op maat worden gemaakt om perfect op de trap te passen, zodat het op- en afgaan van de trap zo comfortabel en vlot mogelijk verloopt.

De afmetingen van trapliften

Trapliften kunnen verschillende afmetingen hebben om te passen in de ruimte waar ze worden geïnstalleerd.

Een gebogen traplift zal andere afmetingen hebben dan een rechte traplift of een buitentraplift, omdat de trap waarin hij geplaatst wordt noodzakelijkerwijs een ander ontwerp zal hebben; een gebogen traplift kan bijvoorbeeld tussenbordessen hebben.

Worden trapliften op maat gemaakt?

Ja. . Bij Stannah zijn onze mobiliteitsexperts hoogopgeleid om u te helpen bij het vinden van de traplift met de juiste afmetingen die past bij uw behoeften en in het bijzonder bij uw woning.

Wanneer u besluit een traplift te kopen, is het dus van cruciaal belang om uw trap te laten opmeten en beoordelen door een professional.

Onze mobiliteitsexpert meet uw trap op en voert een fotometrische studie van uw trap uit. Dankzij deze studie worden uw traplift en de rails vervaardigd volgens de exacte afmetingen van uw trap.

Daarna zal ons team van ingenieurs een traplift ontwerpen en vervaardigen die perfect in uw huis past en u een veiliger gevoel zal geven wanneer u de trap gebruikt.

Kunnen trapliften om een hoek heen?

Kunnen trapliften om een hoek heen

Ja. Trapliften kunnen op het bordes om een hoek heen en, indien nodig, ook boven- of onderaan de trap.

Het belangrijkste doel is ervoor te zorgen dat u zich veilig en comfortabel voelt wanneer u gaat zitten of opstaat uit de stoel.
Afhankelijk van de vorm en de hoeken van de trap, wordt de rail iets verder van de muur geplaatst.

Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap te gebruiken wanneer de traplift niet in gebruik is.

Naast de mogelijkheid om de rail vlot langshoeken heen te laten gaan, bestaan er trapliften met andere eigenschappen die meer comfort en veiligheid kunnen bieden, zoals een inklapbare rail die inklapt en ruimte vrijmaakt onderaan de trap.

Kan een trapliftrail worden ingekort?

Ja. Dit hangt echter af van de omstandigheden en redenen waarom u besluit dit te doen.

Als uw traplift op maat wordt gemaakt, zijn de afmetingen van de rail al perfect aangepast aan uw trap.

Het inkorten van een trapliftrail is een beslissing die moet worden overgelaten aan het technische team dat uw traplift gaat bouwen.
Volgens deafmetingen die de mobiliteitsexpert tijdens de trapanalyse uitvoert, weten de techniekers welke de beste beslissing is..

Als u overweegt een tweedehands traplift te kopen en vindt dat de rail ingekort moet worden, doe dit dan nooit zonder het advies van een technisch team dat gespecialiseerd is in trapliften.

Aangezien trapliften meestal op maat worden gemaakt, moet u er bij het installeren van een tweedehands traplift voor zorgen dat alle veiligheidsprocedures zijn gevolgd en dat de rail en andere trapliftcomponenten correct zijn geïnstalleerd.

Wat zijn de vereisten voor het installeren van een traplift?

Een essentiële vereiste bij het installeren van een traplift is dat u een betrouwbaar bedrijf kiest dat u volledige ondersteuning biedt vanaf het eerste contact én nadat de traplift is geïnstalleerd.

De mobiliteitsexperts van Stannah beoordelen grondig de ruimte waar u de traplift wilt installeren zodat u zeker bent dat deze aan alle gestelde eisen voldoet.
Enkele voorbeelden:

Toegang tot een stopcontact

Trapliften werken op batterijen. Ze moeten dus altijd op een stopcontact zijn aangesloten om ervoor te zorgen dat de batterijen goed worden opgeladen.

In het geval van een stroomstoring, is de traplift afhankelijk van de batterijen om verder te rijden en ervoor te zorgen dat u nooit midden op de trap of op een verdieping van het huis vast komt te zitten.

Minimumbreedte van de trap

De minimumbreedte van de trap om een traplift te installeren, varieert tussen 65,9 cm en 67,9 cm. Deze afmetingen zijn afhankelijk van de vorm van de trap, namelijk of deze recht of gebogen is, en of deze binnen of buiten wordt geïnstalleerd.

Deze minimale afmetingen zorgen er ook voor dat uw traplift de minimale ruimte heeft die nodig is om in alle veiligheid naar boven te gaan.

Hoofdobstakel boven aan de trap

Er bestaat geen standaard afmeting voor het hoofdobstakel boven aan de trap.

Tijdens de analyse van uw trap zal de mobiliteitsexpert van Stannah echter controleren of er voldoende ruimte voor u is boven aan de trap om veilig te gaan zitten en op te staan uit de stoel.

Conclusie

Trapliften kunnen op vrijwel elk type trap worden geïnstalleerd.

Dat gezegd hebbende, vereist de installatie van een traplift ook een voorafgaande beoordeling door een mobiliteitsexpert om te garanderen dat u de juiste oplossing kiest, die het beste aansluit bij uw behoeften en de ruimte.

Welke vorm uw trap ook heeft, bij Stannah ontwerpen we oplossingen op maat van elke klant, inclusief gepersonaliseerde opties, van stoelopties tot de rail die u kiest voor uw traplift.

Ons doel is om u uw zelfstandigheid en bewegingsvrijheid terug te geven in het huis waar u zich thuis voelt. Zo kunt u weer gebruik maken van uw trap en hebt u veilig en zelfstandig toegang tot alle kamers in huis.

Verwante artikelen