Tweedehands traplift kopen via Marktplaats | Stannah

0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

Tweedehands traplift kopen via Marktplaats

Voordat u een traplift via Marktplaats koopt, lees dan eerst deze informatie zodat u zeker weet dat u een geïnformeerde keuze maakt

Geschreven door Stannah at 25-06-2018

tweedehands traplift Marktplaats kopen

Een tweedehands traplift via Marktplaats kopen betekent dat u hier zelf aan zal moeten sleutelen, geen garantie heeft, en geen storingsdienst.
Wanneer u op deze pagina bent terechtgekomen heeft u vast al wat onderzoek gedaan naar de beste prijs kwaliteitsverhouding voor de aanschaf van een traplift. Dat betekend dus ook dat u naar tweedehands of gereviseerde opties heeft gekeken, wat zeer begrijpelijk is.

Maar is een gereviseerde Stannah traplift bij Stannah kopen hetzelfde als een tweedehands traplift zelf via Marktplaats kopen? Ook al is deze van het merk Stannah? Daar kunnen wij u makkelijk antwoord op geven: nee. En waarom niet? Wij hebben hieronder alle informatie omtrent dit onderwerp verzameld zodat u precies weet waar u aan toe bent:

Stannah en Marktplaats

Voordat we gaan kijken naar wat de aanschaf van een traplift via Marktplaats precies inhoudt, moeten we eerst onderscheid maken in wat er op het gebied van trapliften op Marktplaats te vinden is.

Het voordeel van een traplift via Marktplaats kopen

 Om echt te weten waar u aan toe bent, kijken wij ook naar de vóórdelen van een traplift via Marktplaats kopen. Deze kunt u gemakkelijk op één hand tellen, er is er namelijk slechts één.

De nadelen van een traplift via Marktplaat kopen

Wanneer men een gebruikte traplift van een particulier via Martplaats koopt, heeft u naast bovengenoemd voordeel, ook de volgende nadelen:

De traplift zelf weer veilig op uw eigen trap instaleren (wat alleen mogelijk zal zijn als uw trap precies het zelfde is als de trap van de persoon van wie u de lift gekocht heeft)

stannah after installation of the stairlift

Waarom moet een traplift altijd op maat worden gemaakt? Zijn er geen uitzonderingen?

Geen één trap met een of meer bochten is precies hetzelfde. Wanneer het om een rechte trap gaat, echt compleet rechttoe rechtaan, zijn de zaken iets anders. Maar wanneer het om een trap met bochten of draaiingen gaat, dan zijn er geen twee precies hetzelfde. Daarom wordt ook bij een gereviseerde traplift de rail voor uw trap volledig op maat gemaakt. In feite zijn de stoel en de motor dus de enige gereviseerde onderdelen. Zo werken in feite alle trapliftfabrikanten die gereviseerde trapliften aanbieden, er is gewoon geen andere optie.

Wanneer een particuliere eigenaar dus zegt, dat zijn of haar traplift die exact voor die trap is gemaakt, probleemloos op uw trap zal passen, dan weet u dus dat dat niet kan kloppen en u hier waarschijnlijk problemen mee zal krijgen.

Voor een rechte trap kan dit anders zijn, echter moet de trap waar de traplift geïnstalleerd op was wel exact hetzelfde zijn als uw trap. Zelfde aantal treden, zelfde hellingshoek enz. enz. Het is soms echt een kwestie van millimeters.

Wat voor alternatief is er?

Naast particulieren zijn er ook onafhankelijke traplift handelaren. Deze partijen bieden tweedehands trapliften aan, waarbij ze voor u de installatie doen. Met bestaande losse raildelen, buig- en laswerk wordt de rail voor uw trap gecreëerd. Een voordeligere, maar minder mooie en duurzame oplossing. Daarbij worden de bochten in uw trap minder mooi gevolgd, waardoor de beloopbare ruimte op de trap beperkter zal zijn. Een ander nadeel is dat onafhankelijke handelaren niet de beschikking hebben over specifieke kennis, alle individuele (reserve)onderdelen en de mogelijkheid tot het geven van fabrieksgarantie of coulance.

Het beste alternatief voor wie een tweedehands of gereviseerde traplift zoekt, is om deze bij een trapliftenfabriek aan te schaffen. Bij Stannah kunt u zowel nieuwe als gereviseerde trapliften aanschaffen, uiteraard met garantie. Alle gebruikte trapliften ondergaan een uitgebreide controle voordat ze door Stannah worden goedgekeurd.

Waar moet een Stannah gereviseerde traplift aan voldoen voordat deze het Stannah Keurmerk krijgt?

Met een tweedehands Stannah traplift heeft u wel de kwaliteit en garantie van een Stannah Traplift, maar niet de kosten van een nieuwe.

Omdat wij ’s werelds grootste zijn, hebben wij een ruim aanbod aan gebruikte stoelen, opties en kleuren.

U krijgt alle tijd om eventuele financiële hulp aan te vragen; uw vrijblijvende prijsopgave verandert niet

Waarom het risico nemen wanneer Stannah u een zoveel betere optie kan bieden? Wanneer u de lift niet direct in één keer kunt betalen biedt de Blijverslening wellicht uitkomst. U kunt hier rustig navraag naar doen, de prijsopgave die u hebt gekregen tijdens een vrijblijvend bezoek bij u thuis zal niet veranderen!

Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan