Tweedehands traplift kopen via Marktplaats

Voordat u een traplift via Marktplaats koopt, lees dan eerst deze informatie zodat u zeker weet dat u een geïnformeerde keuze maakt

Geschreven door Stannah

Een tweedehands traplift via Marktplaats kopen betekent dat u hier zelf aan zal moeten sleutelen, geen garantie heeft, en geen storingsdienst.

Een tweedehands traplift via Marktplaats kopen betekent dat u hier zelf aan zal moeten sleutelen, geen garantie heeft, en geen storingsdienst.
Wanneer u op deze pagina bent terechtgekomen heeft u vast al wat onderzoek gedaan naar de beste prijs kwaliteitsverhouding voor de aanschaf van een traplift. Dat betekend dus ook dat u naar tweedehands of gereviseerde opties heeft gekeken, wat zeer begrijpelijk is.

Maar is een gereviseerde Stannah traplift bij Stannah kopen hetzelfde als een tweedehands traplift zelf via Marktplaats kopen? Ook al is deze van het merk Stannah? Daar kunnen wij u makkelijk antwoord op geven: nee. En waarom niet? Wij hebben hieronder alle informatie omtrent dit onderwerp verzameld zodat u precies weet waar u aan toe bent:

Stannah en Marktplaats

Voordat we gaan kijken naar wat de aanschaf van een traplift via Marktplaats precies inhoudt, moeten we eerst onderscheid maken in wat er op het gebied van trapliften op Marktplaats te vinden is.

 • Particulieren die hun eigen gebruikte traplift verkopen: In dit segment zien we particulieren die hun eigen gebruikte traplift voor een fractie van de prijs verkopen. Deze advertenties worden vaak begeleid door teksten zoals: “Zelf demonteren” of “Zelf vervoeren” “Zelf installeren” of alle drie. Wezenlijk betekend dat dus dat u een gebruikte traplift die op maat gemaakt is voor de trap van een ander, kunt kopen voor laten we zeggen pakweg €500. Koopje! Maar u moet hem dus wel zelf komen demonteren, vervoeren en weer veilig bij uzelf instaleren. En dan heeft u uiteraard nog geen enkele garantie qua kwaliteit en veiligheid. Onderhoud moet u ook zelf uitvoeren, en in geval van een storing dient u zelf ook te weten hoe u dat het beste kunt oplossen.
 • Traplift fabrikanten die gereviseerde trapliften van eigen merk verkopen: Wij van Stannah zijn ook op Marktplaats te vinden, bekijkt u bijvoorbeeld via deze link onze pagina. Hier bieden wij informatie omtrent gereviseerde trapliften aan. In dit geval koopt u dus een gereviseerde Stannah traplift mét garantie en de kwaliteit en veiligheid waar Stannah bekend om staat. Uiteraard komen wij de traplift bij u installeren én het onderhoud uitvoeren.

Het voordeel van een traplift via Marktplaats kopen

 Om echt te weten waar u aan toe bent, kijken wij ook naar de vóórdelen van een traplift via Marktplaats kopen. Deze kunt u gemakkelijk op één hand tellen, er is er namelijk slechts één.

 • U geeft eenmalig veel minder geld uit. Dat was het, dat is het enige voordeel en dan is deze ook nog eens van korte duur. Tenzij u zelf een ervaren, bekwame traplift monteur bent, met de mogelijkheid om eventuele storingen op te lossen. De traplift is uiteraard niet van tevoren “nieuw” gemaakt, oftewel gereviseerd. U koopt dus ook echt een gebruikte traplift, zonder enige garantie.

De nadelen van een traplift via Marktplaat kopen

Wanneer men een gebruikte traplift van een particulier via Martplaats koopt, heeft u naast bovengenoemd voordeel, ook de volgende nadelen:

 • Het allergrootste nadeel is dat de lift in 99% van de gevallen niet zal passen. Zelfs als uw trap bijvoorbeeld ook alleen boven in een bochtje naar links heeft, zal de lift niet passen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de aantreden, optreden, hellingshoek en lengte van uw trap gelijk zijn. Zelfs bij een rechte trap.
 • Een ander nadeel is dat u zelf aan de traplift zal moeten sleutelen. Dat betekent het volgende:
 • De traplift van de trap demonteren bij de particulier thuis
 • De traplift segmenten voorzichtig vervoeren

De traplift zelf weer veilig op uw eigen trap instaleren (wat alleen mogelijk zal zijn als uw trap precies het zelfde is als de trap van de persoon van wie u de lift gekocht heeft)

 • Voor wie geen ervaring en geen training heeft gehad is een traplift monteren niet zo gemakkelijk. Onze monteurs krijgen uitgebreide trainingen, zowel in Nederland als in onze fabrieken in het Verenigd Koninkrijk.
 • Geen garantie; is de onderhoudsgeschiedenis wel correct?
 • Geen hulp bij storingen
 • Geen onderhoudsbeurten
 • Geen personalisatie van de traplift naar uw behoeftes en wensen
 • Veel minder veiligheid, en daar doet u het toch voor?

stannah after installation of the stairlift

Waarom moet een traplift altijd op maat worden gemaakt? Zijn er geen uitzonderingen?

Geen één trap met een of meer bochten is precies hetzelfde. Wanneer het om een rechte trap gaat, echt compleet rechttoe rechtaan, zijn de zaken iets anders. Maar wanneer het om een trap met bochten of draaiingen gaat, dan zijn er geen twee precies hetzelfde. Daarom wordt ook bij een gereviseerde traplift de rail voor uw trap volledig op maat gemaakt. In feite zijn de stoel en de motor dus de enige gereviseerde onderdelen. Zo werken in feite alle trapliftfabrikanten die gereviseerde trapliften aanbieden, er is gewoon geen andere optie.

Wanneer een particuliere eigenaar dus zegt, dat zijn of haar traplift die exact voor die trap is gemaakt, probleemloos op uw trap zal passen, dan weet u dus dat dat niet kan kloppen en u hier waarschijnlijk problemen mee zal krijgen.

Voor een rechte trap kan dit anders zijn, echter moet de trap waar de traplift geïnstalleerd op was wel exact hetzelfde zijn als uw trap. Zelfde aantal treden, zelfde hellingshoek enz. enz. Het is soms echt een kwestie van millimeters.

Wat voor alternatief is er?

Naast particulieren zijn er ook onafhankelijke traplift handelaren. Deze partijen bieden tweedehands trapliften aan, waarbij ze voor u de installatie doen. Met bestaande losse raildelen, buig- en laswerk wordt de rail voor uw trap gecreëerd. Een voordeligere, maar minder mooie en duurzame oplossing. Daarbij worden de bochten in uw trap minder mooi gevolgd, waardoor de beloopbare ruimte op de trap beperkter zal zijn. Een ander nadeel is dat onafhankelijke handelaren niet de beschikking hebben over specifieke kennis, alle individuele (reserve)onderdelen en de mogelijkheid tot het geven van fabrieksgarantie of coulance.

Het beste alternatief voor wie een tweedehands of gereviseerde traplift zoekt, is om deze bij een trapliftenfabriek aan te schaffen. Bij Stannah kunt u zowel nieuwe als gereviseerde trapliften aanschaffen, uiteraard met garantie. Alle gebruikte trapliften ondergaan een uitgebreide controle voordat ze door Stannah worden goedgekeurd.

Waar moet een Stannah gereviseerde traplift aan voldoen voordat deze het Stannah Keurmerk krijgt?

Met een tweedehands Stannah traplift heeft u wel de kwaliteit en garantie van een Stannah Traplift, maar niet de kosten van een nieuwe.

Omdat wij ’s werelds grootste zijn, hebben wij een ruim aanbod aan gebruikte stoelen, opties en kleuren.

 • De gebruikte traplift is altijd van het Stannah merk en in onze Europese fabrieken gemaakt.
 • De stoel en de motor van de traplift ondergaan een strenge controle.
 • De traplift wordt met compleet nieuwe accu’s geleverd.
 • Alleen jong gebruikte trapliften komen in aanmerking om gereviseerd te worden, zodat u hier nog jarenlang plezier van kunt hebben.
 • De gebruikte Stannah traplift voldoet aan de huidige veiligheidsnormen en kwaliteitsgaranties.
 • De onderhoudsgeschiedenis is bekend, geverifieerd en vastgelegd.
 • De installatie van uw gereviseerde traplift wordt door een gecertificeerde Stannah-monteur uitgevoerd.
 • Uw gereviseerde traplift wordt geleverd inclusief garantie.
 • Omdat de rail op maat voor uw woning gemaakt wordt, kunt u aangeven in welke kleur u deze wilt hebben, zodat deze mooi bij uw trap past, en juist niet of wel opvalt! (In feite wordt de gebruikte lift dus ook op maat voor u gemaakt)
 • Misschien wel het allerbelangrijkste: om u veilig te voelen. In het onverhoopte geval dat er iets met uw traplift aan de hand is, hoeft u niet land te wachten. Er is altijd ondersteuning. Onze servicedienst is 7 dagen per week beschikbaar.

U krijgt alle tijd om eventuele financiële hulp aan te vragen; uw vrijblijvende prijsopgave verandert niet

Waarom het risico nemen wanneer Stannah u een zoveel betere optie kan bieden? Wanneer u de lift niet direct in één keer kunt betalen biedt de Blijverslening wellicht uitkomst. U kunt hier rustig navraag naar doen, de prijsopgave die u hebt gekregen tijdens een vrijblijvend bezoek bij u thuis zal niet veranderen!

Vraag een vrijblijvende prijsopgave aan

Verwante artikelen