De 10 grootste voordelen van een traplift die uw leven zullen veranderen

Geschreven door Stannah

De 10 grootste voordelen van een traplift die uw leven zullen veranderen

Actief en zelfstandig blijven is voor veel mensen met mobiliteitsproblemen een dagelijkse probleem. Maar de juiste mobiliteitsoplossing kan dit probleem verhelpen.
Een traplift is de meest praktische en efficiënte oplossing die momenteel beschikbaar is. Dit mobiliteitshulpmiddel is ontworpen om senioren en mensen met mobiliteitsproblemen te helpen de barrière te overwinnen die trappen vormen in hun dagelijkse leven.
Lees meer over de 10 grootste voordelen van een traplift en waarom dit mobiliteitshulpmiddel een van de beste keuzes is om te genieten van een actiever en voller leven.

1. Verbeterde mobiliteit en meer zelfstandigheid

Een traplift doet meer dan alleen iemand de trap op en af helpen. Het is een zeer efficiënte en veilige manier om zelfstandig te blijven, of uw mobiliteitsprobleem nu tijdelijk of permanent is.
En als u ooit hulp nodig hebt gehad bij uw dagelijkse activiteiten, weet u hoe belangrijk het is om uw zelfstandigheid terug te krijgen en te behouden.
Als u uw bril of uw favoriete boek in uw slaap- of woonkamer bent vergeten, kunt u met de traplift comfortabel de trap op en af gaan en er zeker van zijn dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken dat u van de trap valt.
Een traplift geeft u niet alleen uw zelfstandigheid in huis terug, maar kan ook een ideale oplossing zijn om uw angst om de buitentrap te gebruiken te overwinnen.
Stelt u zich eens voor dat u veilig de buitentrap kunt gebruiken om zonder enige zorg het huis uit te gaan. Stel u voor dat u naar het park kunt wandelen of vrienden kunt ontmoeten voor een snelle babbel, omdat de buitentrap geen obstakel meer vormt.
Dit zou een traplift, voor een binnen- of buitentrap, voor u betekenen en nog veel meer.

2. Een veiliger huis voor u en uw dierbaren

voordelen van een traplift die uw leven zullen veranderen
Naarmate we ouder worden, gaat ons evenwicht achteruit. Daarom is het van essentieel belang dat we een actief leven blijven leiden, en ongelukken en letsels voorkomen.
Maar actief blijven betekent niet dat u uw veiligheid op het spel hoeft te zetten bij het op en af lopen van de trap, als u weet dat uw evenwichtsgevoel niet meer optimaal is.
Kies daarom voor een mobiliteitsoplossing die maximale stabiliteit biedt bij het gebruik van de trap. Onze trapliften worden gekenmerkt door hun hoogwaardige kwaliteit en functies die totaal comfort en totale veiligheid bieden, zoals:

Draaibare stoel

In en uit de traplift stappen boven aan de trap is gemakkelijker met een draaibare stoel. Met het draaimechanisme kunt u de stoel naar de overloop draaien en veilig afstappen.

Armleuningen

Naast het comfort dat armleuningen u bieden terwijl de traplift naar boven of beneden gaat, kunt u erop leunen om op te staan en in de stoel te gaan zitten.

Veiligheidsgordel

Deze is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor mensen met gewrichtsproblemen in de vingers. Het is nog zo’n element dat u extra veiligheid en comfort biedt bij het gebruik van de traplift.

Veiligheidssensoren

Onze trapliften zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidssensoren die de traplift onmiddellijk doen stoppen als ze een obstakel op de trap detecteren.

3. Gebruiksvriendelijk

Gebruiksvriendelijk
De missie van Stannah is om uw leven gemakkelijker te maken en u de best mogelijke mobiliteitsoplossing te bieden. In tegenstelling tot andere technologieën zijn onze trapliften ontworpen om intuïtief te zijn en uitermate gebruiksvriendelijk.
Om de traplift in werking te stellen, drukt u gewoon op de knop op de armleuning. Staat de traplift op een andere verdieping geparkeerd, dan kunt u de afstandsbediening aan de muur gebruiken en komt de traplift naar u toe.
Gebruikt u een rolstoel en weet u niet helemaal zeker of een traplift de juiste keuze voor u is, dan kunnen onze mobiliteitsexperts u helpen bij het kiezen van de oplossing die het beste bij uw mobiliteitsbehoeften past.

4. Een economische en duurzame oplossing

Als het op en af lopen van de trap een grote kopzorg is geworden, dan heeft u misschien al overwogen om te verhuizen. Er zijn echter budgetvriendelijkere opties om dat probleem te omzeilen.
Als u voor een traplift kiest, hoeft u zich geen zorgen te maken over:

  • OfDe financiële gevolgen van het kopen van een nieuwe woning
  • een hoge huurprijs
  • Of wennen aan een totaal onbekende buurt

Met een traplift kunt u in uw eigen huis blijven, in uw eigen buurt, omringd door alles wat vertrouwd is en u troost en vreugde brengt.
Tijdens de gratis trap evaluatie bij u thuis, meet onze mobiliteitsspecialist uw trap op en beoordeelt hij of zij uw mobiliteitsbehoeften.
Daarna bieden we u ter plekke een gratis offerte en informatie over alle beschikbare financieringsmogelijkheden, exclusieve aanbiedingen en overheidssubsidies die eventueel voor u beschikbaar zijn.
Moderne trapliften zijn energiezuiniger dan ooit tevoren, nóg een voordeel dat dit mobiliteitshulpmiddel tot een zuinigere oplossing maakt in vergelijking met de alternatieven, zoals verhuizen naar een nieuw huis of zelfs naar een woonzorgcentrum.
De dagelijkse gebruikskosten van een traplift zijn vrij laag, ze zijn vergelijkbaar met een waterkoker of microgolfoven. U hoeft zich geen zorgen te maken over het bijhouden van het aantal keren dat u de traplift gebruikt, of bang zijn dat uw energierekening ineens omhoog gaat. Dat gaat niet gebeuren.
Al onze trapliften zijn voorzien van zelfopladende accu’s. Dat betekent dat ze automatisch opladen wanneer de traplift zich bovenaan of onderaan de trap bevindt, waardoor het een zeer efficiënt energiebesparend apparaat is.
Bij een rechte traplift laden de accu’s ook op tijdens de rit tussen verschillende verdiepingen.
Bij stroomuitval kunt u nog 15 tot 20 keer de trap op en af gaan met de traplift. U kunt er zeker van zijn dat u nooit midden op de trap of op een verdieping vast komt te zitten.

5. U kunt in uw eigen huis blijven

Oost west, thuis best. Ons huis is onze veilige haven, waar we onze beste herinneringen bewaren. Maar dat huis kan ook een plek zijn met veel architectonische barrières.
Het overwinnen van deze barrières is van essentieel belang voor mensen met mobiliteitsproblemen om een actiever en gelukkig leven te leiden.
Trapliften zijn een uitstekende oplossing om van uw woning te blijven genieten met alle comfort en veiligheid die u verdient. Wanneer u contact met ons opneemt, zoeken wij samen met u de traplift die u kan helpen uw zelfstandigheid terug te krijgen en in uw eigen huis te blijven wonen, of u nu kiest voor een nieuwe, tweedehands of huurtraplift.

6. Trapliften die passen bij u en uw woning

Trapliften die passen
Elke woning is uniek, zo ook elke trap. Dus wanneer we een traplift aanbevelen, doen we dat met de zekerheid dat deze mobiliteitsoplossing zal voldoen aan al uw mobiliteitsbehoeften en perfect past op uw trap.
Een ander groot voordeel van een traplift als mobiliteitsoplossing, is dat u deze kunt aanpassen aan uw interieur. Bij Stannah hebben we een breed scala aan afwerkingen en bekledingen, zodat u uw traplift aan uw voorkeuren kunt aanpassen.

7. Tijdloze oplossing

Een traplift is een geweldige manier om te investeren in de veiligheid van uw woning en een toekomst waarin angst om van de trap te vallen niet langer een obstakel hoeft te zijn voor een zorgelozer leven.
Al onze mobiliteitsoplossingen zijn zeer duurzaam, dus ze zullen altijd een juiste keuze blijven. Bovendien kunt u de voetensteun, armleuningen en zitting eenvoudig opklappen zodat andere mensen de trap kunnen blijven gebruiken.

8. Snelle, efficiënte installatie

De installatie van uw traplift gaat zo snel en efficiënt mogelijk en zal uw dagelijkse leven zo min mogelijk verstoren. Of uw trap nu gebogen of recht is, gemaakt van hout, steen of een ander materiaal, er komen geen verbouwingen aan te pas.
Onder normale omstandigheden kan ons technisch team uw traplift in minder dan een dag installeren. De installatie is volledig gratis. Er zijn geen extra kosten of verrassingen aan het einde van uw trapliftinstallatie.
De prijs die onze mobiliteitsexpert u geeft bij het huisbezoek, is alles wat u betaalt om uw traplift geïnstalleerd en gebruiksklaar te krijgen.
Ook over het schoonmaken van de ruimte na de installatie hoeft u zich geen zorgen te maken. Onze monteurs maken de hele ruimte rond de traplift schoon om ervoor te zorgen dat uw woning netjes wordt achtergelaten.
Voor extra gemoedsrust beschouwt ons technische team de installatie pas als voltooid nadat ze de apparatuur hebben getest en zeker weten dat u zich comfortabel en veilig voelt bij het gebruik van uw traplift.

9. Spaar uw energie voor belangrijke zaken

Om van een voller leven te kunnen genieten, moeten we tijd en energie vinden voor de dingen die we het allerbelangrijkst vinden.
Activiteiten zoals tuinieren, zwemmen, of zelfs gaan wandelen met de kleinkinderen, kunnen gemakkelijker worden met een traplift. Vraagt u zich af hoe dit mogelijk is? Denk dan eens aan het volgende:
Doordat u de traplift kunt gebruiken, worden uw knieën, heupen en rug gespaard van extra inspanning. Zo voelt u zich minder moe en kunt u zich focussen op andere activiteiten;
Een val van de trap kan ernstige gevolgen hebben voor uw mobiliteit. Een traplift neemt dat valrisico weg.

10. Uitstekende garantie en service na verkoop

Wanneer u voor een traplift kiest, investeert u in een mobiliteitsoplossing die u uw zelfstandigheid teruggeeft en u een betere levenskwaliteit biedt.

Al onze trapliften worden geleverd met X jaar garantie en een efficiënte ondersteuningsdienst om ervoor te zorgen dat we voor u klaar staan, wat er ook gebeurt.
Door voor Stannah te kiezen, vertrouwt u op een internationaal bedrijf dat wereldwijd meer dan 750.000 trapliften heeft geïnstalleerd en al meer dan 150 jaar werkzaam is in de liftindustrie.
We zijn enorm trots op de service die we al onze klanten bieden en die veel verder gaat dan de installatie van onze trapliften. Onze mobiliteitsexperts, klantendienst en technische specialisten staan voor u klaarom al uw vragen te beantwoorden en u te helpen waar dat nodig zou zijn.
Iedereen verdient het om zich veilig te voelen in zijn eigen woning, ongeacht mobiliteitsproblemen. Daarom werken we er hard aan om de beste mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen die aan uw behoeften voldoen.
We staan altijd voor u klaar, om u te helpen de juiste oplossing te vinden die u kan helpen een zelfstandiger en gelukkiger leven te leiden. Neem contact met ons op en ontdek wat we allemaal voor u en uw dierbaren kunnen betekenen.

Verwante artikelen