Plateaulift prijzen: Wat is de prijs van een Plateaulift? | Stannah

0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

Wat is de prijs van een Plateaulift?

Op het moment van aankoop is de prijs van een plateaulift uiteraard bepalend. De prijs hangt echter van uw trap én van uw behoeftes af

Geschreven door Stannah at 26-01-2018

plateaulift prijzen

De prijs van een plateaulift, rolstoellift of platformlift is uiteraard cruciaal wanneer we ons oriënteren voor de aankoop ervan. De prijs is echter compleet afhankelijk van wat u nodig heeft, én van de configuratie van uw trap. Net zoals bij een traplift, wordt een plateaulift ook op maat voor u gemaakt.

Het is daarom van belang dat we naar de factoren kijken die invloed hebben op de prijs van de plateaulift:

De configuratie van uw trap kan onder andere bepaald worden aan de vand onderstaande vragen:

Om u een correcte prijsopgave te kunnen geven is het van belang dat bovenstaande factoren bij ons bekend zijn. Daarom komt een van onze bekwame adviseurs altijd eerst bij u langs om dit te analyseren, maar ook om ú te ontmoeten en om uw behoeftes te leren kennen. De plateaulift moet immers aan uw behoeften én aan uw woning voldoen. Zo bestaan er verschillende modellen plateauliften.

Ja, ik wil een gratis bezoek aan huis

Plateaulift prijzen: wat kost een Plateaulift?

Zorg ervoor dat u ook echt een plateaulift koopt en niet een onderhoudsplan.

Wanneer u een plateaulift koopt, moet u rekening houden met de werkelijke prijs van de lift. Vaak wordt de prijs van de plateaulift in combinatie met  een onderhoudscontracten gegeven om de werkelijke prijs te maskeren. Zorg ervoor dat u ook echt een plateaulift koopt en niet een onderhoudsplan. Op deze manier betaalt u uiteindelijk veel meer dan wanneer u alleen voor de plateaulift zou betalen.

Laat u dus niet misleiden!

Stannah plateauliften zijn dankzij de nieuwste technieken op het gebied van plateauliften en liften in het algemeen, zeer betrouwbaar en gebouwd om jaren mee te gaan. Daarom zijn deze praktisch onderhoudsvrij én worden ze geleverd met 2 jaar garantie – (om optimaal te profiteren van de garantie wordt de lift in het tweede jaar gratis geïnspecteerd door een gecertificeerde Stannah-monteur). Dus, vergeet niet: Koop een plateaulift en geen onderhoudsplan.

Wanneer u een concrete vrijblijvende prijsopgave van een van onze adviseurs heeft ontvangen weet u dat daar geen verscholen bijkomende kosten tussen zullen zitten. U betaalt één keer één bedrag. Hierbij zitten de installatie, 2 jaar garantie en een garantie inspectie, inbegrepen. Dat is wel zo fijn.

Een vrijblijvende prijsopgave en geen verrassingen

De eenvoudigste en meest nauwkeurigste manier om een juiste prijsopgave voor een Stannah plateaulift te verkrijgen is door middel van een gedetailleerde beoordeling van verschillende factoren door een van onze adviseurs.

Stannah voert deze gratis en vrijblijvend voor u uit. Wij verzekeren u dat u een reële inschatting van de waarde van de plateaulift ontvangt, zonder extra onderhoudskosten of andere “verrassingen”.

Neem contact met ons om een afspraak te maken op een door u geschikt tijdstip. Een van onze bekwame adviseurs komt vervolgens bij u langs waarna u de werkelijke prijs voor uw ideale plateaulift ontvangt. Uiteraard is deze service compleet gratis. U kunt u de tijd nemen om een keuze te maken, de prijs zal niet veranderen.


Een Plateaulift via de WMO?

U kunt wellicht in aanmerking komen voor een vergoeding van uw gemeente voor de aanschaf van een plateaulift. Neem voor meer informatie contact op met het WMO-loket van uw gemeente, of lees alvast onze pagina inzake de WMO en wat u ervan kunt verwachten.

Uiteraard staan we ook klaar om u te helpen met eventuele vragen of twijfels die u hierover kunt hebben. Onze adviseurs hebben hier al jaren ervaring mee, en helpen u graag. Indien u niet in aanmerking komt voor een vergoeding via de WMO, kunnen wij samen bespreken welke opties u heeft. Wellicht dat wij u via een betalingsregeling sneller en voordeliger kunnen helpen.


Is een plateaulift veel goedkoper dan een lift?

Wat is voordeliger? Een plateaulift of een gemeenschappelijke traditionele lift?

U raadt het misschien zelf al, maar een plateaulift installeren is aanzienlijk goedkoper dan een traditionele gemeenschappelijke lift. Waarom?

Het is goed om te onthouden dat een plateaulift zowel binnen als buiten te gebruiken is, en dat deze aanzienlijk meer gewicht kan dragen dan een traplift. Een plateaulift wordt net zoals een traplift gebruikt om trappen toegankelijk te maken voor mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten. Deze zijn makkelijk te onderhouden (zelfs praktisch onderhoudsvrij), wat niet het geval is bij een traditionele lift.

Voor wie opzoek is naar een lift die bijvoorbeeld een rolstoel of goederen kan vervoeren, maar geen gedoe, bouwwerkzaamheden of hoge kosten wil, is een plateaulift de ideale oplossing. De plateaulift kan direct aan de traptreden óf aan de wand gemonteerd worden, en vereist in de meeste gevallen geen bouwvergunning.

Met hun moderne, opvouwbare en compacte ontwerp zijn Stannah trapliften de meest praktische, voordelige en economische oplossing. Bekijk hieronder waarom:

Dankzij het discrete, eigentijdse en compacte ontwerp kunnen de plateauliften zowel binnen als buiten eenvoudig in de omgeving worden geïntegreerd.

Neem vandaag nog contact met ons op om gegarandeerd een eerlijke en persoonlijke evaluatie van ons te ontvangen. Wij bieden u de beste prijs voor de plateaulift van uw dromen.

Garantie, onderhoud en ondersteuning voor een Stannah plateaulift

Stannah Plateaulift Garantie

Al onze trapliften voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen van het Europees CE-certificaat. U krijgt 2 jaar garantie en om optimaal te profiteren van de garantie in het tweede jaar een gratis garantie inspectie door een gecertificeerde Stannah-monteur.

U ontvangt bij de installatie van de plateaulift de gebruikershandleiding, wij raden u aan om deze zorgvuldig door te lezen. Op deze manier bent u op de hoogte van alle regels voor de goede werking van uw plateaulift. Uiteraard zullen onze monteurs u pas verlaten wanneer u precies weet hoe uw plateaulift werkt.

Onderhoud en reparatie

Voor een Stannah plateaulift heeft u geen onderhoudscontract nodig.

Het is zeer eenvoudig om het goede functioneren van uw plateau lift te garanderen zolang de reinigingsvoorschriften worden nageleefd.

De liften zijn vervaardigd voor intensief dagelijks gebruik, zonder ongemak. Regelmatig en gepland onderhoud is daarom niet nodig. Het enige dat wordt aanbevolen is een jaarlijks technisch bezoek voor de inspectie en smering van het platform. Daarom heeft u bij de aankoop van de rolstoellift in het tweede jaar een gratis garantie inspectie van een gecertificeerde Stannah-monteur. Daar hoeft u voorlopig dus niet meer aan te denken.

Stannah’s Storingsdienst

Een van de voordelen van de aanschaf van een Stannah plateaulift is onze technische ondersteuning.

Onze producten worden zorgvuldig in onze fabrieken vervaardigd, en zijn ontworpen om jarenlang probleemloos mee te kunnen gaan. Echter, in het onwaarschijnlijke geval dat u een probleem met uw plateaulift heeft, is het toch wel fijn om te weten onze storingsdienst in heel Nederland bij u langs kan komen. Ons professionele team staat klaar om u te helpen via de telefoon, – of als het probleem niet telefonisch kan worden opgelost – bij u op de locatie van de lift.

U komt dus nooit zonder te zitten.


Welke veiligheidsvoorzieningen hebben de Stannah plateauliften?

Uw veiligheid is onze topprioriteit.

Wanneer het op veiligheid aankomt bent u bij Stannah aan het juiste adres. Onze liften worden aan de hand van de nieuwste technologieën zo veilig en efficiënt mogelijk voor u ontworpen. Zo kunt u in alle rust gebruik maken van uw rolstoellift. Ook kunnen ook uw dierbaren met een gerust hart ervan uitgaan dat u veilig van de trap gebruik maakt:

Noodknop en Sleutels: Uit veiligheidsoverwegingen, heeft u een sleutel nodig om de plateaulift in werking te zetten. Mocht de lift in een openbare ruimte zitten, dan weet u zeker dat alleen u hem gebruikt. De noodknop kan gebruikt worden indien de lift onmiddellijk dient te worden stilgezet.
Beschermingsstangen: Om het wegrollen van bijvoorbeeld een rolstoel tijdens het gebruik van de lift te voorkomen, heeft de lift twee beschermingstangen. Deze kunnen compleet ingeklapt worden zodat de plateaulift zo min mogelijk ruimte in neemt.
Geïntegreerd zitje: U kunt optioneel voor een geïntegreerd zitje kiezen, dit is wel zo fijn voor mensen die bijvoorbeeld niet in een rolstoel zitten.
Opklapbare drempelhulp: de opklapbare drempels aan de zij -en voorkanten van de plateau lift vergemakkelijken de toegang tot de lift, en geven u de mogelijk om zelf te bepalen via welke zijde u de lift wilt betreden. Ook bieden deze extra veiligheid tijdens het gebruik van lift, omdat ze omhoog klappen wanneer de lift in werking is.
Veiligheidsschakelaars: Indien er een obstakel op de trap ligt, dan zal de lift tot een directe maar zachte stop komen.
Ce-Certificering: Alle Stannah liften hebben een Ce-Certificering voor zowel de veiligheid als kwaliteit.
Rustige en geruisloze gang: de lift zal niet al hortend of stotend de trap op en af gaan. De lift glijdt soepel en praktisch geruisloos van en op de trap.

Welke Stannah Plateaulift is de beste optie voor uw wensen?

Stannah platformliften komen in twee modellen; één voor rechte trappen en één voor trappen met één of meer bochten. Tot voor kort werden plateauliften beschouwd als industriële uitrusting. Maar vandaag de dag worden ze steeds meer gebruikt als huishoudelijke en commerciële oplossingen. Ze zijn veelzijdig en zijn dankzij hun multifunctionele componenten, steeds populairder geworden. Helemaal omdat het sinds 1 januari 2017 verplicht is dat alle openbare gebouwen rolstoeltoegankelijk zijn.

Om te bepalen welk plateaulift het beste voor u is, hebben wij enkele kenmerken van beide plateauliften naast elkaar gezet zodat u een helder overzicht heeft:

Kenmerken Stannah Plateauliften Slim Logic
Voor trappen met één of meer bochten x
Voor rechte trappen x
Minimale hellingshoek van de trap 10º 10º
Maximale hellingshoek van de trap 60º 45ª
Maximaal gewicht van de gebruiker 225 250
Maximale snelheid 0,10 m/s 0.1 m/s
Geschikt voor zowel binnen als buiten x x
Beschikbare maten hefplateau:

– 750 x 600 mm

– 750 x 650 mm

– 750 x 700 mm

– 850 x 700 mm

– 1.000 x 800 mm

– 1.250 x 800 mm

x x
Totale lengte bij uitgeklapte drempelhulp Bij een platform van:

750 x 600 mm

750 x 650 mm

750 x 700 mm

-1130mm

Bij een platform van:

850 x 700

-1230mm

Bij een platform van:

1000 x 800

-1400mm

Bij een platform van:

1250 x 800

-1650

Bij een platform van:

750 x 600 mm

750 x 650 mm

750 x 700 mm

-1165mm

Bij een platform van:

850 x 700

-1230mm

Bij een platform van:

1000 x 800

-1400mm

Bij een platform van:

1250 x 800

-1650

Montage Aan de wand of op de trede van de trap Aan de wand of op de trede van de trap
Maximale lengte 85 meter 15 meter
Mogelijkheid voor extra functies zoals: zitje en extra afstandsbediening x x
Geschikt voor een wenteltrap x
Geschikt voor smalle trappen x x

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of onze brochures bekijken.

Ja, ik wil graag de Plateauliften brochure

Stannah Slim Plateaulift

plateaulift installatie prijs

Indien u een plateaulift zoekt voor trappen met draaiingen, bochten of met een overloop tussen twee trappen heen, dan is de Stannah Slim wellicht dé optie voor u. De Slim is aan vrijwel ieder type trap aanpasbaar, zeer compact en zelfs voor smalle trappen een optie. De Slim kan tot wel 85 meter overbruggen!

Stannah Logic Plateaulift

platformlift prijs

De plateaulift Stannah Logic is ideaal voor elke rechte trap. Geschikt voor intensief gebruik in openbare gelegenheden maar ook voor privé gebruik. De opklapbare drempelhulp vergemakkelijkt de toegang en zorgt voor extra veiligheid als de lift in beweging is.


Waarom moet er eerst een adviseur bij mij langskomen?

Elke trap is anders, net zoals elke woning ook anders is. Het maken van een correcte rail is precisiewerk en komt soms neer op millimeters. Omdat de plateaulift voor u en voor uw trap op maat gemaakt worden, is het van belang dat wij uw trap goed kunnen opmeten en precies weten waar u behoefte aan heeft.

Voor elke situatie, is er een oplossing!

Stannah rolstoelliften zijn ontworpen om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen. De mobiliteit van de gebruiker van de plateau lift moet worden beoordeeld om de lift aan zijn of haar wensen aan te kunnen passen.

Het bezoek van onze specialist laat ons toe om uw mobiliteit te evalueren en u adviseren over het meest geschikte plateaulift model voor u. De nauwkeurigheid van deze meting vermijdt problemen op het moment van installatie. Ook voorkomt het dat de installatie onnodig lang duurt of dat er in de toekomst onderhoudsproblemen ontstaan. Onze adviseur zal ook op dit moment aangeven of de installatie van het platform überhaupt mogelijk is. U ontvangt een realistische prijsopgave, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.

Indien u dat fijn vindt kunt u een vriend of een familielid uitnodigen om ook aanwezig te zijn. Het is belangrijk dat u wordt begeleid door iemand die u vertrouwt en die u kan helpen bij het nemen van een beslissing.

Wat zijn de voordelen van een Stannah Plateaulift?

We zijn wereldwijd marktleider, en garanderen kwaliteit en variëteit. Het is niets voor niets dat wij al meer dan 150 in de liftindustrie aanwezig zijn. Met trots bieden wij een breed assortiment liften aan, die allemaal stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit zijn.

Dankzij onze uitgebreide marktkennis en onvermoeibare toewijding en inspanning, is Stannah altijd in staat om de beste oplossingen te ontwikkelen om het leven van onze klanten daadwerkelijk gemakkelijker te maken.

Daarnaast betekent ons brede assortiment liften ook dat we altijd een oplossing op maat kunnen maken voor uw behoeften van de beste kwaliteit die op de markt te vinden is.

Dit betekent dat wij, om welke reden u ook naar ons op zoek bent, u altijd de beste toegankelijkheidsoplossing garanderen, aangepast aan uw behoeften en aan de verschillende woningen en trap types.

Plateauliften voor commerciële- en privédoeleinden

Sinds 1 januari 2017 is het in Nederland verplicht dat alle openbare gebouwen rolstoeltoegankelijk zijn. De Stannah plateauliften zijn een ideale en voordelige oplossing hiervoor.

Het moderne en minimalistische ontwerp zorgt voor een discrete integratie van de ruimte waar de plateaulift geïnstalleerd zal worden. Ook wordt de architectonische omgeving gerespecteerd. Of het nu thuis is, in een appartementencomplex, in een opslagruimte, of voor de toegang van een kantoor, de platformlift integreert perfect in uw omgeving en combineert comfort, design en kwaliteit.

Wilt u precies weten waar u aan toe bent en een concrete vrijblijvende prijsopgave voor uw situatie ontvangen? Een van onze bekwame adviseurs komt bij u langs om al uw vragen en twijfels te bespreken. Ook wanneer een plateaulift niet ideaal voor uw situatie is krijgt u hier een eerlijk advies over.

Houdt u liever de trap vrij? Dan kan een verticale huislift wellicht iets voor u betekenen.

Ondanks dat onze plateauliften zeer compact zijn, willen sommige mensen toch liever de trap geheel vrijhouden. In dat geval kan Stannah u helpen met een van onze huislift opties. Neemt u gerust contact met ons op, ook onze telefonische adviseurs zijn u graag van dienst.

U vindt de volgende artikelen misschien ook interessant:

De mensen achter uw traplift

Hoe zit de installatie van een plateaulift eruit? Bekijk het hier!

Tweedehands traplift