Wat is de prijs van een Plateaulift?

Op het moment van aankoop is de prijs van een plateaulift uiteraard bepalend. De prijs hangt echter van uw trap én van uw behoeftes af

Geschreven door Stannah

Plateaulift prijzen: wat kost een Plateaulift?

De vanaf prijs van een verticale plateaulift ligt tussen de € 9.000 en € 15.000 exclusief BTW.

Omdat een plateaulift een maatwerk product is, hangt de exacte prijs af van o.a.; het te overbruggen hoogteverschil, maat,  welke opties de gebruiker nodig heeft enz.

Een precieze prijs kan dus alleen na een vrijblijvend bezoek aan huis worden gegeven .

Wat is de prijs van een Platformlift voor rolstoel?

Plateaulift Model Prijs (€)
Stannah Easy Verticale Plateaulift leverbaar vanaf € 9.000
Stannah Smart leverbaar vanaf € 15.000
 • De Stannah Easy verticale plateaulift is leverbaar vanaf € 9.000 exclusief btw en inclusief vakkundige installatie;
 • De Stannah Smart (plateaulift en trap in één) is leverbaar vanaf € 15.000 exclusief btw en inclusief vakkundige installatie

Zorg ervoor dat u ook echt een plateaulift koopt en niet een onderhoudsplan.

Wanneer u een plateaulift koopt, moet u rekening houden met de werkelijke prijs van de lift. Vaak wordt de prijs van de plateaulift in combinatie met  een onderhoudscontracten gegeven om de werkelijke prijs te maskeren. Zorg ervoor dat u ook echt een plateaulift koopt en niet een onderhoudsplan. Op deze manier betaalt u uiteindelijk veel meer dan wanneer u alleen voor de plateaulift zou betalen.

Laat u dus niet misleiden!

Stannah plateauliften zijn dankzij de nieuwste technieken op het gebied van plateauliften en liften in het algemeen, zeer betrouwbaar en gebouwd om jaren mee te gaan. Daarom zijn deze praktisch onderhoudsvrij én worden ze geleverd met 2 jaar garantie – (om optimaal te profiteren van de garantie wordt de lift in het tweede jaar gratis geïnspecteerd door een gecertificeerde Stannah-monteur). Dus, vergeet niet: Koop een plateaulift en geen onderhoudsplan.

Wanneer u een concrete vrijblijvende prijsopgave van een van onze adviseurs heeft ontvangen weet u dat daar geen verscholen bijkomende kosten tussen zullen zitten. U betaalt één keer één bedrag. Hierbij zitten de installatie, 2 jaar garantie en een garantie inspectie, inbegrepen. Dat is wel zo fijn.

Een vrijblijvende prijsopgave en geen verrassingen

De eenvoudigste en meest nauwkeurigste manier om een juiste prijsopgave voor een Stannah plateaulift te verkrijgen is door middel van een gedetailleerde beoordeling van verschillende factoren door een van onze adviseurs.

Stannah voert deze gratis en vrijblijvend voor u uit. Wij verzekeren u dat u een reële inschatting van de waarde van de plateaulift ontvangt, zonder extra onderhoudskosten of andere “verrassingen”.

Neem contact met ons om een afspraak te maken op een door u geschikt tijdstip. Een van onze bekwame adviseurs komt vervolgens bij u langs waarna u de werkelijke prijs voor uw ideale plateaulift ontvangt. Uiteraard is deze service compleet gratis. U kunt u de tijd nemen om een keuze te maken, de prijs zal niet veranderen.


Factoren die de prijs van een plateaulift beïnvloeden

De prijs van een plateaulift, rolstoellift of platformlift is uiteraard cruciaal wanneer we ons oriënteren voor de aankoop ervan. De prijs is echter compleet afhankelijk van wat u nodig heeft, én van de configuratie van de plek van installatie. Net zoals bij een traplift, wordt een plateaulift ook op maat voor u gemaakt.

Het is daarom van belang dat we naar de factoren kijken die invloed hebben op de prijs van de plateaulift:

De configuratie van uw trap kan onder andere bepaald worden aan de vand onderstaande vragen:

 • Is de plateaulift voor buiten of binnen installatie?
 • Om welk hoogteverschil gaat het?
 • Wilt u eventuele extra opties?
 • Hoe groot wilt u uw hefplatform? Deze kan aan de wensen van de gebruiker worden aangepast.

Om u een correcte prijsopgave te kunnen geven is het van belang dat bovenstaande factoren bij ons bekend zijn. Daarom komt een van onze bekwame adviseurs altijd eerst bij u langs om dit te analyseren, maar ook om ú te ontmoeten en om uw behoeftes te leren kennen. De plateaulift moet immers aan uw behoeften én aan uw woning voldoen. Zo bestaan er verschillende modellen plateauliften.

Ja, ik wil een gratis bezoek aan huis

Inhoudsopgave:

Prijs van een Plateaulift
Een Plateaulift via de WMO?
Is een plateaulift veel goedkoper dan een lift?
Garantie, onderhoud en ondersteuning voor een Stannah plateaulift
Welke veiligheidsvoorzieningen hebben de Stannah plateauliften?
Welke Stannah Plateaulift is de beste optie voor uw wensen?
Waarom moet er eerst een adviseur bij mij langskomen?
Wat zijn de voordelen van een Stannah Plateaulift?


Een Plateaulift via de WMO?

U kunt wellicht in aanmerking komen voor een vergoeding van uw gemeente voor de aanschaf van een plateaulift. Neem voor meer informatie contact op met het WMO-loket van uw gemeente, of lees alvast onze pagina inzake de WMO en wat u ervan kunt verwachten.

Uiteraard staan we ook klaar om u te helpen met eventuele vragen of twijfels die u hierover kunt hebben. Onze adviseurs hebben hier al jaren ervaring mee, en helpen u graag. Indien u niet in aanmerking komt voor een vergoeding via de WMO, kunnen wij samen bespreken welke opties u heeft. Wellicht dat wij u via een betalingsregeling sneller en voordeliger kunnen helpen.


Is een plateaulift veel goedkoper dan een lift?

Wat is voordeliger? Een plateaulift of een gemeenschappelijke traditionele lift?

U raadt het misschien zelf al, maar een plateaulift installeren is aanzienlijk goedkoper dan een traditionele gemeenschappelijke lift. Waarom?

Het is goed om te onthouden dat een plateaulift zowel binnen als buiten te gebruiken is, en dat deze aanzienlijk meer gewicht kan dragen dan een traplift. Een plateaulift wordt meestal gebruikt om gebouwen en woningen toegankelijk te maken voor mensen die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten en hoogteverschillen moeten overbruggen. Bovendien is een plateaulift makkelijk te onderhouden (zelfs praktisch onderhoudsvrij), wat niet het geval is bij een traditionele lift.

Voor wie opzoek is naar een lift die bijvoorbeeld een rolstoel of goederen kan vervoeren, maar geen gedoe, bouwwerkzaamheden of hoge kosten wil, en een hoogteveschil tot 125 cm moet overbruggen is een plateaulift de ideale oplossing. De plateaulift kan direct aan de traptreden óf aan de wand gemonteerd worden, en vereist in de meeste gevallen geen bouwvergunning.

Met hun moderne en compacte ontwerp zijn Stannah trapliften de meest praktische, voordelige en economische oplossing. Bekijk hieronder waarom:

 • In tegenstelling tot traditionele liften, vereist de installatie van een plateaulift geen lange vergunningsprocedures;
 • Het is niet nodig de woning of het gebouw structureel aan te passen. De ongemakken van bouwwerkzaamheden spelen dus geen rol.
 • Er is geen onderhoudscontract vereist;
 • Stannah plateauliften zijn multifunctioneel. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel het vervoer van staande mensen als mensen in een (automatische) rolstoel. Ook maken ze het tillen van ladingen en goederen tot 400 kg mogelijk (bijvoorbeeld apparatuur, kinderwagens, fietsen, of andere zwaardere voorwerpen);
 • Het energieverbruik van een plateaulift is beduidend lager dan dat van een gewone lift;
 • Vaak kunnen Stannah plateauliften  binnen één dag geïnstalleerd worden;

Dankzij het discrete, eigentijdse en compacte ontwerp kunnen de plateauliften zowel binnen als buiten eenvoudig in de omgeving worden geïntegreerd.

Neem vandaag nog contact met ons op om gegarandeerd een eerlijke en persoonlijke evaluatie van ons te ontvangen. Wij bieden u de beste prijs voor de plateaulift van uw dromen.

Garantie, onderhoud en ondersteuning voor een Stannah plateaulift

Stannah Plateaulift Garantie

Al onze trapliften voldoen aan de kwaliteits- en veiligheidsnormen van het Europees CE-certificaat. U krijgt 2 jaar garantie, en om optimaal te profiteren van de garantie in het tweede jaar een gratis garantie inspectie door een gecertificeerde Stannah-monteur.

U ontvangt bij de installatie van de plateaulift de gebruikershandleiding, wij raden u aan om deze zorgvuldig door te lezen. Op deze manier bent u op de hoogte van alle regels voor de goede werking van uw plateaulift. Uiteraard zullen onze monteurs u pas verlaten wanneer u precies weet hoe uw plateaulift werkt.

Onderhoud en reparatie

Voor een Stannah plateaulift heeft u geen onderhoudscontract nodig.

Het is zeer eenvoudig om het goede functioneren van uw plateau lift te garanderen zolang de reinigingsvoorschriften worden nageleefd.

De liften zijn vervaardigd voor intensief dagelijks gebruik, zonder ongemak. Regelmatig en gepland onderhoud is daarom niet nodig. Het enige dat wordt aanbevolen is een jaarlijks technisch bezoek voor de inspectie en smering van het platform. Daarom heeft u bij de aankoop van de rolstoellift in het tweede jaar een gratis garantie inspectie van een gecertificeerde Stannah-monteur. Daar hoeft u voorlopig dus niet meer aan te denken.

Stannah’s Storingsdienst

Een van de voordelen van de aanschaf van een Stannah plateaulift is onze technische ondersteuning.

Onze producten worden zorgvuldig in onze fabrieken vervaardigd, en zijn ontworpen om jarenlang probleemloos mee te kunnen gaan. Echter, in het onwaarschijnlijke geval dat u een probleem met uw plateaulift heeft, is het toch wel fijn om te weten onze storingsdienst in heel Nederland bij u langs kan komen. Ons professionele team staat klaar om u te helpen via de telefoon, – of als het probleem niet telefonisch kan worden opgelost – bij u op de locatie van de lift.

U komt dus nooit zonder te zitten.


Welke veiligheidsvoorzieningen hebben de Stannah plateauliften?

Uw veiligheid is onze topprioriteit.

Wanneer het op veiligheid aankomt bent u bij Stannah aan het juiste adres. Onze liften worden aan de hand van de nieuwste technologieën zo veilig en efficiënt mogelijk voor u ontworpen. Zo kunt u in alle rust gebruik maken van uw rolstoellift. Ook kunnen ook uw dierbaren met een gerust hart ervan uitgaan dat u veilig van de trap gebruik maakt:

 • Optionele sleutelschakelaar: Wanneer de plateaulift in een openbare ruimte wordt geïnstalleer dan kunt u voor de sleutelschakelaar optie kiezen. U heeft dan een sleutel nodig om de plateaulift in werking te zetten. Wanneer de plateaulift privé wordt gebruikt dan kunt u met de standard muurcontrole de lift roepen;
 • Drempeloos: U kunt zo de lift inrijden of inlopen doordat de lift nauwkeurig is afgesteld heeft u geen drempel nodig;
 • Stabiel en comfortabel: doordat de vier hefmotoren nauwkeurig zijn afgesteld en volledig synchroon wereken garandeert de lift een veilge en comfortabele beweging;
 • Veiligheidsschakelaars: Indien er een obstakel op de trap ligt, dan zal de lift tot een directe maar zachte stop komen;
 • Ce-Certificering: Alle Stannah liften hebben een Ce-Certificering voor zowel de veiligheid als kwaliteit;
 • Rustige en geruisloze gang: de lift zal niet al hortend of stotend naar boven of naar beneden gaan. De lift tilt en daalt soepel en praktisch geruisloos .

Welke Stannah Plateaulift is de beste optie voor uw wensen?

Stannah platformliften komen in twee modellen. Tot voor kort werden plateauliften beschouwd als industriële uitrusting. Maar vandaag de dag worden ze steeds meer gebruikt als huishoudelijke en commerciële oplossingen.

Ze zijn veelzijdig en zijn dankzij hun multifunctionele componenten, steeds populairder geworden. Helemaal omdat het sinds 1 januari 2017 verplicht is dat alle openbare gebouwen rolstoeltoegankelijk zijn.

Om te bepalen welke plateaulift het beste voor u is, hebben wij enkele kenmerken naast elkaar gezet zodat u een helder overzicht heeft:

Kenmerken Stannah Plateauliften Easy Smart
Overbrugt verticaal hoogteverschil x x
Maximaal hefgewicht 400 kg 400 kg
Maximale snelheid 40 mm/s 50 mm/s
Geschikt voor zowel binnen als buiten x x
Beschikbare maten hefplateau:

 

-800 x 1400 mm

 

-900 x 1400 mm

 

-1100 x 1400 mm

700/800/900/

1100 mm

Installatie binnen en buiten x x
Montage Een vlakke

vloer en verticale wand vereist.

Een vlakke

vloer en verticale wand vereist.

Maximale lengte N.v.t N.v.t
Mogelijkheid voor extra functies zoals: kleur, zitje en extra afstandsbediening x x

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen of onze brochures bekijken.

Ja, ik wil graag de Plateauliften brochure

Stannah Smart Plateaulift en trap in één

Stannah Smart Plateaulift en trap in één

De Stannah Smart plateaulift en trap in één transformeert wanneer nodig van trap naar plateaulift en visa versa. Het ontwerp is compleet te integreren met de omgeving en overbrugt hoogteverschillen tot maar liefst 125 cm. Met een maximaal hefvermogen van 400 kg tilt de Smart ook elektrische rolstoelen.

Stannah Easy Plateaulift

Stannah Easy Plateaulift

De Stannah Easy plateaulift  is een elegante oplossing om verticaal hoogteverschillen tot 125 cm te overbruggen. De verticale plateaulift is zowel binnen als buiten te installeren en heeft een maximaal hefvermogen tot 400 kg.


Waarom moet er eerst een adviseur bij mij langskomen?

Omdat de plateaulift voor u op maat gemaakt worden, is het van belang dat wij de plek van waar de plateaulift moet worden geïnstalleerd goed kunnen opmeten en precies weten waar u behoefte aan heeft.

Voor elke situatie, is er een oplossing!

Stannah plateaulliften zijn ontworpen om aan de behoeften van de gebruiker te voldoen. De mobiliteit van de gebruiker van de plateau lift moet worden beoordeeld om de lift aan zijn of haar wensen aan te kunnen passen.

Het bezoek van onze specialist laat ons toe om uw mobiliteit te evalueren en u adviseren over het meest geschikte plateaulift model voor u. De nauwkeurigheid van deze meting vermijdt problemen op het moment van installatie. Ook voorkomt het dat de installatie onnodig lang duurt of dat er in de toekomst onderhoudsproblemen ontstaan. Onze adviseur zal ook op dit moment aangeven of de installatie van het platform überhaupt mogelijk is. U ontvangt een realistische prijsopgave, zodat u een geïnformeerde keuze kunt maken.

Indien u dat fijn vindt kunt u een vriend of een familielid uitnodigen om ook aanwezig te zijn. Het is belangrijk dat u wordt begeleid door iemand die u vertrouwt en die u kan helpen bij het nemen van een beslissing.

Wat zijn de voordelen van een Stannah Plateaulift?

We zijn wereldwijd marktleider, en garanderen kwaliteit en variëteit. Het is niets voor niets dat wij al meer dan 150 in de liftindustrie aanwezig zijn. Met trots bieden wij een breed assortiment liften aan, die allemaal stuk voor stuk van uitstekende kwaliteit zijn.

Dankzij onze uitgebreide marktkennis en onvermoeibare toewijding en inspanning, is Stannah altijd in staat om de beste oplossingen te ontwikkelen om het leven van onze klanten daadwerkelijk gemakkelijker te maken.

Daarnaast betekent ons brede assortiment liften ook dat we altijd een oplossing op maat kunnen maken voor uw behoeften van de beste kwaliteit die op de markt te vinden is.

Dit betekent dat wij, om welke reden u ook naar ons op zoek bent, u altijd de beste toegankelijkheidsoplossing garanderen, aangepast aan uw behoeften en aan de verschillende woningen en trap types.

Plateauliften voor commerciële- en privédoeleinden

Sinds 1 januari 2017 is het in Nederland verplicht dat alle openbare gebouwen rolstoeltoegankelijk zijn. De Stannah plateauliften zijn een ideale en voordelige oplossing hiervoor.

Het moderne en minimalistische ontwerp zorgt voor een discrete integratie van de ruimte waar de plateaulift geïnstalleerd zal worden. Ook wordt de architectonische omgeving gerespecteerd. Of het nu thuis is, in een appartementencomplex, in een opslagruimte, of voor de toegang van een kantoor, de platformlift integreert perfect in uw omgeving en combineert comfort, design en kwaliteit.

Wilt u precies weten waar u aan toe bent en een concrete vrijblijvende prijsopgave voor uw situatie ontvangen? Een van onze bekwame adviseurs komt bij u langs om al uw vragen en twijfels te bespreken. Ook wanneer een plateaulift niet ideaal voor uw situatie is krijgt u hier een eerlijk advies over.

Gaat het om een groter hoogteverschil? Dan kan een verticale huislift wellicht iets voor u betekenen.

Ondanks dat onze plateauliften zeer compact zijn, willen sommige mensen toch liever de trap geheel vrijhouden of het hoogteverschil is groter dan 125 cm. In dat geval kan Stannah u helpen met een van onze huislift opties. Neemt u gerust contact met ons op, ook onze telefonische adviseurs zijn u graag van dienst.

U vindt de volgende artikelen misschien ook interessant:

De mensen achter uw traplift
Hoe zit de installatie van een plateaulift eruit? Bekijk het hier!
Tweedehands traplift

Verwante artikelen