Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Tweedehands traplift van Stannah: waar wacht u nog op? Slechts 10 beschikbaar!

Lees meer

Wat is een Traplift? 40 jaar traplift innovatie

Een traplift als onderdeel van uw persoonlijke ruimte, net als elk ander huishoudelijk apparaat

Geschreven door Stannah

Wat is een Traplift? 40 jaar traplift innovatie

Stannah is al meer dan 150 jaar een familiebedrijf en als het aankomt op de verkoop van onze producten, doorbreekt onze bedrijfsethiek veel barrières door onze klanten een product aan te bieden dat hen met vertrouwen vervult. Meer dan 40 jaar geleden hebben we trapliften toegevoegd aan ons assortiment en sindsdien hebben we meer dan 750.000 mensen geholpen om het meeste uit hun dag te halen. Beperkte mobiliteit is een wereldwijde kwestie waar Stannah rekening mee houdt bij de ontwikkeling van zijn producten.

Sommige barrières waren zo hoog dat er dagelijks veel inzet en doorzettingsvermogen nodig was om het stigma rond mobiliteitshulpmiddelen zoals trapliften te doorbreken. Al meer dan 40 jaar wordt er voortdurend gewerkt om van onze trapliften een stuk moderne ondersteunende technologie te maken en niet iets waar men negatieve gedachtes over heeft.

Hoewel er nog steeds een stigma rond mobiliteitshulpmiddelen heerst, is het echter geen universeel gevoel. Na al die jaren zijn de meeste trapliftgebruikers de voordelen van dit hulpapparaat gaan waarderen en voelen ze zich helemaal niet zelfbewust of in beschaamd wanneer ze er een aanschaffen.

Uit Engels onderzoek is gebleken dat 81% van de ondervraagden van mening is dat de maatschappij meer en meer gebruik maakt van mobiliteitshulpmiddelen. Hoewel er nog een lange weg te gaan is, heeft Stannah een fundamentele rol gespeeld in deze paradigmaverschuiving. Al meer dan 40 jaar bestrijden we het stigma rond het gebruik van mobiliteitshulpmiddelen, met name onder ouderen, vooral omdat het een nadelig invloed op hun gezondheid en welzijn had. Ze zouden de beslissing om een traplift te installeren tot 8 jaar later uitstellen en helaas was het pas na een lelijke val die tot ernstige verwondingen of onvermogen leidde dat de beslissing genomen werd.

Daarom zijn wij van mening dat het delen van positieve ervaringen en het ontwikkelen van visueel aantrekkelijke producten heeft bijgedragen aan een grotere acceptatie van trapliften en andere vormen van assistentietechnologie in het algemeen.

Wat is een trap lift?

Wat is een trap lift?

Zoals het woord al aangeeft, is een traplift een lift die een persoon op en neer brengt terwijl deze op een stoel zit. Daarom wordt het soms ook wel een “stoeltjeslift” genoemd. Bij Stannah geloven we echter dat een traplift zijn letterlijke betekenis overstijgt. De voordelen van een traplift voor mensen die moeite hebben om de trap op te staan, gaan veel verder dan de functionaliteit ervan. Het betekent dat het niet alleen het risico op vallen vermindert en verlichting biedt voor versleten gewrichten, maar ook:

  • Verhoogt het vertrouwen;
  • Verhoogt de autonomie;
  • Zorgt voor gemoedsrust voor familieleden, wetende dat hun dierbaren veilig zijn;
  • Biedt de vrijheid om het hele huis weer te kunnen gebruiken.

Al met al: u hebt meer energie voor de leuke dingen in het leven!

Stannah heeft de typologie van de traplift opnieuw gedefinieerd: een traplift is “gewoon” een ander huishoudelijk apparaat dat u koopt om uw dagelijks leven gemakkelijker te maken, net zoals een vaatwasser, wasmachine of stofzuiger. Het belangrijkste verschil is echter dat, naarmate u ouder wordt, een traplift het risico van vallen van de trap kan elimineren, wat meer gemoedsrust biedt dan elk ander apparaat ooit zou kunnen bieden!

Stannah wil de weerstand die sommige mensen voelen wanneer ze een traplift willen kopen overwinnen, vanwege het stigma dat eraan vastzit en omdat ze zich zorgen maken over het feit dat hun huis als een zorginstelling eruit zal zien.

Sommigen beschouwen een traplift als een luxe, maar na vele gevallen van ernstige verwondingen als gevolg van een val, zijn we er nu meer dan ooit van overtuigd dat een traplift een noodzaak is voor elk ouder wordend gezin. Eenvoudige taken zoals even snel de trap op om wat spullen op te halen zijn niet langer een probleem. Heeft u er ooit aan gedacht hoe gemakkelijk het zou zijn om bijvoorbeeld de was naar boven te verplaatsen?

Deze andere aspecten van het leven brengen de traplift in een meer persoonlijke ruimte, weg van de klinische ruimte die we allemaal willen vermijden. Onze focus ligt op het verbreken van barrières en dit is niet alleen een zorg voor hoogbejaarden. Stannah producten voldoen aan de eisen van veeleisende klanten en zullen dat ook voor toekomstige generaties blijven doen.

Wie kan er allemaal gebruik van de trap lift maken?

Wie kan er allemaal gebruik van de trap lift maken?

Trapliften, of stoeltjesliften, zijn voor iedereen die moeite heeft met trappen. De meeste traplift gebruikers kunnen wel gewoon lopen, hoewel ze last kunnen hebben van een aandoening waardoor ze pijn ondervinden bij het gebruiken van de trap (bijvoorbeeld versleten kniegewrichten) of een aandoening die hun evenwicht beïnvloedt, zodat ze zich niet meer veilig voelen bij het gebruiken van de trap. Een paar jaar geleden installeerden mensen pas ná een val een traplift, maar meer dan ooit hebben we klanten die trapliften installeren om te vóórkomen dat er een val plaatsvindt en om de gebruikers meer zelfstandigheid te geven en gemoedsrust aan hun familie te bieden.

Hoewel we begrijpen waarom sommige mensen de aankoop van een traplift uitstellen, zeggen onze klanten die het stigma van de aankoop van een traplift hebben overwonnen, dat het leven zo veel gemakkelijker is met een traplift, en de meeste zouden willen dat ze er eerder een hadden gehad!

Wat maakt een Stannah trap lift anders?

Wat maakt een Stannah trap lift anders?

Niemand is het zelfde, dat geldt ook voor onze huizen. Elke klant en elke traplift is dus uniek! We hebben daarom een traplift voor iedereen!  Onze trapliften zijn uniek omdat ze ontworpen zijn om naadloos in uw huis te passen. Of u nu in een klassiek of modern huis woont, of als u een rechte trap of een trap met bochten heeft, wij helpen u om de juiste stoel voor u te vinden, samen met een brede selectie van stofferingskeuzes zodat onze klanten de perfecte traplift voor hen en hun huis kunnen vinden. We hebben ook buitentrapliften die de perfecte aanvulling kunnen zijn op uw tuin.

Sinds we onze trapliften 40 jaar geleden lanceerden, hebben we onze expertise toegepast om trapliften te produceren die strikte principes van design, aangename esthetiek, veiligheid en waarde op lange termijn combineren. Van het artritis pak dat we gebruiken in ons ontwerpteam, tot de houtbewerking die we aanbieden op ons Starla product, tot onze veiligheidssensoren, we streven er voortdurend naar om innovatieve functies te ontwikkelen die onze trapliften op het snijvlak van de technologie houden om uitzonderlijke kwaliteit te garanderen. Het resultaat is de productie van elegante maar robuuste trapliften die de tand des tijds doorstaan.

40 jaar vooroordelen doorbreken 

40 jaar vooroordelen doorbreken

Hoewel de voordelen echt levens veranderend waren, was het voor sommige van onze klanten een moeilijke uitdaging om een traplift te accepteren. In feite zijn veel mensen die mobiliteitshulpmiddelen nodig hebben, huiverig om deze aan te schaffen omdat ze deze liever niet waar andere bij zijn gebruiken.

De associatie van het gebruik van mobiliteitshulpmiddelen met veroudering en fysieke achteruitgang heeft bijgedragen tot een stigmatiserende houding. Voor de meeste van onze klanten hebben de voordelen van trapliften voor het behoud van onafhankelijkheid en controle echter geleid tot een positieve houding, aangezien zij zich realiseren dat een traplift hun onafhankelijkheid, vrijheid en veiligheid teruggeeft.

Wat zijn de signalen dat u een traplift nodig heeft?

  • Familieleden maken zich zorgen over dat u de trap alleen gebruikt;
  • U maakt gebruik van de trap op ongebruikelijke manieren, zoals op handen en voeten.
  • Het op en neergaan van de trap heeft een negatieve invloed op uw energieniveau voor de rest van de dag.

Door het installeren van een traplift kunt u elke dag het maximale uit uw levenskwaliteit halen en bovenal uw algehele levenskwaliteit verbeteren. Uiteindelijk betekent het kopen van een traplift eerder vroeger dan later dat u er nog vele jaren de vruchten van kunt plukken.

Wat Stannah betreft, zullen wij onze klanten blijven beschouwen als mensen die steeds meer merk- en designbewustzijn zijn, hun individualiteit en veroudering met een positieve instelling omarmen en de technologie waarover zij beschikken optimaal benutten.

U vindt de volgende artikelen misschien ook interessant:

Ontdek hoeveel werk er in uw Stannah Traplift wordt gestoken!
Artritispak ervaring: ga eens in de schoenen van een ander staan
De geschiedenis van de mobiliteitshulpmiddelen

Verwante artikelen