Ontdek hoeveel werk er in uw Stannah Traplift wordt gestoken!

Van het technische ontwerp tot aan de installatie, bekijk de reis die uw traplift maakt voordat deze bij u thuis wordt geïnstalleerd!

Geschreven door Stannah

ontmoet de mensen achter uw traplift

Productieprocessen kunnen vaak heel verrassend zijn, we denken namelijk niet zo vaak aan wat er achter de schermen van een merk of product speelt. Wij willen dat u ons beter leert kennen door een kijkje te nemen naar die weg die uw traplift aflegt. U zult zelf ontdekken dat er meer bij komt kijken dan dat u dacht!

We hebben al eens eerder onze ervaren monteurs en adviseur aan onze lezers voorgesteld, in dit artikel hier. Nu gaan we echter kijken naar wat er voor de installatie met uw traplift gebeurt.

De vaardigheden en talenten van onze medewerkers zijn een essentieel onderdeel van ons succes. Bij Stannah weten we dat de vooruitgang die we hebben weten te boeken allemaal te danken is aan onze uitstekende medewerkers. Samen hebben de generaties die de voorbije 150 jaar bij ons hebben gewerkt en de mensen die vandaag bij Stannah werken, het bedrijf gemaakt tot wat het nu is. Wij van Stannah bieden veiligeen prettige werkomgevingen die zowel het individuele welzijn als het teamwerk bevordert, én wij geven altijd onze bedrijfsethiek door. Dat betekent dat het onderstaande citaat vandaag de dag net zo belangrijk is voor ons bedrijf als toen onze oprichter het in de 19de eeuw schreef:

“Neem de gewoonte aan om alles goed te doen”

Joseph Stannah

Een familiebedrijf met meer dan 150 jaar ervaring

Stannah famillie

De Stannah famillie

Joseph Stannah startte meer dan 150 jaar geleden het familiebedrijf Stannah. Hij was een uitzonderlijk ingenieur die niet vies was van hard werken. Van takels en kranen tot het inpakken van dozen voor locomotieven en liften voor auto’s. Vandaag de dag wordt ons bedrijf geleid door Jon, Patrick, Nick en Alistair Stannah, Josephs achterachterkleinkinderen. En omdat we nog steeds een familiebedrijf zijn, zijn onze waarden een essentieel onderdeel van waar we voor staan. Omdat wij geen verantwoording tegenover aandeelhouders hoeven af te leggen, kunnen wij echt beslissingen nemen die het best zijn voor u. Bij ons komt u als klant echt op de eerste plek.

De techniek achter een Stannah trap lift – een kijkje achter de schermen

Achter de schermen van de Stannah fabriek zijn onderzoekers, ingenieurs en technici druk bezig om uit te zoeken hoe ze u kunnen helpen met de beste traplift. Zonder hen zou uw traplift niet mogelijk zijn.

Stannah’s Trapliften fabriek

Stannah’s Trapliften fabriek

U helpen om u veilig en comfortabel in uw huis te laten wonen is van het allergrootste belang, en elke stap van ons proces wordt zorgvuldig bewaakt om tot dat doel te leiden. In de woorden van onze eigen Engineering Directeur:

 “Er is een rijke en succesvolle geschiedenis van machinebouw bij Stannah en dat levert een schat aan kennis op, binnen het team, de systemen en het gereedschap.  Toegang daartoe is van onschatbare waarde en geruststellend bij het nemen van beslissingen. Mijn rol is om ervoor te zorgen dat het engineeringteam heeft wat ze nodig hebben om creatieve ideeën en fantastische producten te kunnen leveren.”

Bij Stannah produceren wij alle onderdelen van uw traplift zelf.

Bij Stannah produceren wij alle onderdelen van uw traplift zelf.

We kunnen zeker zijn van de kwaliteit, omdat onze eigen ingenieurs elk onderdeel van onze trapliften in onze eigen fabrieken maken en testen. Omdat we het hele proces beheersen, kunnen we er zeker van zijn dat alleen de veiligste materialen en de beste werkmethodes worden gebruikt.

stannah produceert onderdelen zelf

Stannah vertrouwt niet op derden voor de productie van de trapliftonderdelen

Stannah is fabrikant in liften. Wij vertrouwen niet op derden voor de productie van uw trapliftonderdelen. Dat betekent dat we alle onderdelen zelf maken en elke traplift goed kunnen testen om er zeker van te zijn dat deze voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit, comfort en veiligheid.

Stannah lasersnijmachine

Het resultaat hiervan is een sterke, duurzame traplift die jarenlang meegaat en u veilig de trap op en af zal brengen.

Bij Stannah hebben we de vrijheid om in innovatie te investeren. Dat betekent dat als één van onze technici een idee heeft waarvan zij denken dat het de traplift veiliger of comfortabeler zou maken, wij de vrijheid hebben om dit daadwerkelijk te onderzoeken. Bij het maken van onze trapliften worden alleen de beste werkpraktijken toegepast. We investeren in het opleiden van onze medewerkers tot ze ware specialisten in hun vakgebied zijn.

Stagiere liftmachinebouw bij Stannah

Stagiere liftmachinebouw bij Stannah

Stannah heeft een lange geschiedenis wanneer het aankomt op het aannemen en trainen van stagiaires. Maar liefst 300 van onze huidige lift technici in onze 11 filialen zijn ooit als stagiair begonnen.

Omdat we een familiebedrijf zijn, kunnen we ervoor zorgen dat onze normen de regelgeving overtreffen. Zo hebben wij ISO-certificeringen op het gebied van kwaliteitsmanagement en Arbo-management behaald. Daarnaast zorgt de British Healthcare Trades Association ervoor dat onze klantenservice verder gaat dan alleen de wettelijke verplichtingen.

Traplift rail productie – een kijkje achter de schermen  

Van het begin tot het einde ontwerpen we, vervaardigen we en installeren wij een maatwerk trapliftrail die perfect bij uw trap past. Naast onze eigen railproductie produceren wij ook de trapliftstoel zelf. Op deze manier wordt zowel uw trapliftstoel als de rail aan uw persoonlijke wensen aangepast.

Stannah traplift rail productie

Stannah traplift rail productie

Wij zijn ingenieurs, maar we begrijpen dat u om meer geeft dan de mechanica van uw traplift. Daarom hebben we aan het railontwerp gewerkt – zodat de rail naadloos in uw huis past. De rail op de foto ziet er misschien ruw uit, maar het zal u verbazen hoe elegant deze er op uw trap eruit zal zien als deze helemaal af is.

We zijn ook voortdurend op zoek naar manieren om onze impact op het milieu in het hele bedrijf te minimaliseren en optimaal gebruik te maken van onze kostbare grondstoffen. Van ons programma voor hergebruik van trapliften tot het recyclen van verfpoeder, het vervangen van polystyreenverpakkingen door karton en het verminderen van afval in onze kantoren, we zijn voortdurend op zoek naar manieren om ons bedrijf zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Een Stannah adviseur geeft u advies waar u op kunt vertrouwen

traplift huis advies

Het is niet alleen wat we verkopen waar we veel zorg aan geven, de manier hoe we verkopen, leveren en service bieden is net zo belangrijk voor ons – en voor u. Vanaf uw eerste contactmoment met ons, doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat uw ervaring bij elke stap van uw aankoop de naam Stannah eer aandoet. Het kopen van een traplift is een grote beslissing. Eén waarvan we weten dat u er niet onbedachtzaam mee omgaat, en dat doen wij ook niet. We willen er zeker van zijn dat we u kwaliteitsservice bieden, daarom hebben we een vriendelijk team dat op uw telefoontje wacht.

Tijdens uw eerste telefoontje met ons, stellen wij u een paar vragen over uw trapsituatie en over uzelf zodat wij begrijpen wat uw behoeften zijn en hoe wij u kunnen helpen. Indien u uitgebreide informatie wenst of een prijsopgave, regelen wij dat één van onze adviseurs bij u thuis langskomt zodat zij u een passend advies kunnen geven voor u én voor uw huis.

Ten eerste zullen onze adviseurs met u in gesprek gaan om uw wensen en behoeften beter te begrijpen. Zij analyseren wat de beste traplift voor uw specifieke behoeften is.

Vervolgens meet de adviseur uw trap op, beoordeelt hij welk type rail er nodig is en of er voorbereidend werk nodig is (zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een extra stopcontact). Dan heeft onze adviseur alle informatie die hij nodig heeft om u een aantal weloverwogen opties te geven en kunt u nog eventuele extra opties of een specifieke bekleding kiezen.

Alleen na het nauwkeurig meten van uw trap en u persoonlijk ontmoet te hebben, kunnen onze adviseurs u een nauwkeurige vrijblijvende offerte geven. U kunt dan – in uw eigen tijd – beslissen of u door wilt gaan en bestellen. En vergeet niet, de prijs van de offerte zal de prijs zijn die u betaalt, zonder verborgen bijkomende kosten.

Uw traplift staat klaar en is onderweg naar uw woning

Tijdens ons hele productieproces hebben we een reeks kwaliteitscontroles die eindigen met het testen van elke traplift stoel voordat deze onze fabriek verlaat. Zo zijn we er zeker van dat dat onze trapliften aan onze strenge kwaliteitscriteria voldoen.

Stannah’s rail productie

Stannah’s rail productie

Ons keuringsprogramma is ongeëvenaard en elk onderdeel van elk ontwerp wordt gedurende 25.000 ritten getest – overeenkomstig met 10 jaar gebruik. Bovendien testen we het hele productieproces, zelfs wanneer een ontwerp voorbij de testfase is en in productie wordt genomen. Elke afzonderlijke eenheid die we maken, wordt op zijn capaciteit getest voordat deze de fabriek kan verlaten. Onze gebogen maatwerk rails, die gemaakt zijn aan de hand van de digitale inmeting, worden zelfs getest op rijkwaliteit voordat ze worden goedgekeurd voor verzending.

Stannah levert trapliften over de hele wereld

En waar u ook woont, wij zorgen ervoor dat uw traplift op de beloofde datum én op de afgesproken tijd overal ter wereld wordt afgeleverd. Zowel via een van onze vertrouwde dealers of dochterondernemingen.

Een Stannah traplift installatie heeft slecht een paar uur nodig

Stannah traplift installatie

De installatie zelf neemt slechts een paar uur in beslag, het is een snel proces dat weinig overlast voor u of voor uw huis veroorzaakt.  Hoe doen we dit? Wij bevestigen de traplift normaliter op uw traptreden en niet aan de muur. Dat betekent geen schade aan uw muren en zeer weinig overlast voor u. U hebt geen bouwvergunning nodig en u hoeft zich geen zorgen te maken over het verwijderen van uw tapijt.

U kunt tijdens de installatie gewoon thuis zijn, en alhoewel er weinig troep is, zullen onze monteurs alles weer helemaal netjes achter laten.

Als onderdeel van de installatie krijgt u goed uitgelegd hoe de traplift werkt. Onze monteurs zullen pas weer vertrekken wanneer u zich vertrouwt voelt met het gebruik van de traplift. Het belangrijkste is dat we bij u blijven tot u er 100% zeker van bent dat u uw traplift veilig kunt gebruiken.

Zodra uw traplift geïnstalleerd is, zult u het snel het volgende ontdekken:

  • U de vrijheid heeft om uw hele huis weer te gebruiken
  • Even naar boven gaan om iets te pakken is geen probleem meer
  • U meer energie heeft voor de leuke dingen in het leven

Het enige dat u moet doen om aan de slag te gaan is telefonisch of online contact met ons op te nemen. Onze vriendelijke adviseurs kunnen direct een compleet vrijblijvende afspraak voor u maken!

Stannah in de wereld

Er is een reden waarom we ons bedrijf over de hele wereld hebben kunnen verplaatsen naar meer dan 40 landen verspreid over 5 continenten.  Dat komt omdat we trots zijn op het leveren van een uitstekend product.

Stannah wordt wereldwijd erkend als het bedrijf dat vrijheid, onafhankelijkheid en een sterk gevoel van veiligheid terugbrengt voor iedereen die moeite heeft om de trappen in zijn huis te belopen. Binnen en buiten, over de hele wereld, zijn er meer Stannah trapliften geïnstalleerd dan welk ander merk dan ook.

Onze 150 jaar in de liftindustrie heeft van ons een bedrijf gemaakt waar u op kunt vertrouwen. Wij geven u:

  • Goede prijs-kwaliteitverhouding;
  • Superieure service;
  • De beste kwaliteit trapliften.

We zijn er trots op om een toonaangevend wereldwijd bedrijf te zijn met een sterke familie-ethos. We weten dat het ontwikkelen van de vaardigheden en talenten van onze 1.700 medewerkers van vitaal belang is voor ons voortdurende succes. We hebben de perfecte balans gevonden en wereldwijd succes geboekt zonder onze idealen op het spel te zetten. Dat maakt ons een geweldig bedrijf om voor te werken en om zaken mee te doen!

U vindt de volgende artikelen misschien ook interessant:

De mensen achter uw traplift

Ervaring met het Artritis-pak: loop eens in de schoenen van een ander.

Hoe zit de installatie van een plateaulift eruit? Bekijk het hier!

Verwante artikelen