Heb ik een traplift nodig? Ontdek het antwoord en de verhalen van zij die dezelfde vraag hebben gesteld!

Geschreven door Stannah

Een actief en kwalitatief leven behouden is van essentieel belang. Trappen op en af gaan brengt echter een risico met zich mee. Van de trap vallen kan een grote impact hebben op uw plannen om gezond door het leven te blijven gaan.

Trapliften komen van pas voor iedereen die mobiliteitsproblemen heeft.

Vraagt u zich af of een traplift echt de beste oplossing voor u is? U bent niet de enige die een antwoord zoekt op deze vraag.

Daarom hebben we verhalen verzameld van mensen die al een traplift gebruiken om in alle veiligheid de trap op en af te kunnen gaan en zo al jarenlang zelfstandig blijven.

Wie gebruikt een traplift?

Het is normaal dat mensen na verloop van tijd evenwichts- en mobiliteitsproblemen krijgen. Een traplift is voor hen een perfecte oplossing om zich op alle verdiepingen van hun huis te kunnen blijven begeven.

U hoeft zeker ook niet te denken dat u met een traplift minder lichamelijk actief zult zijn. Het enige dat de traplift doet, is u helpen veilig de trap op en af te gaan en het risico op vallen te verminderen.

Om actief te blijven, kunt u doorgaan met het beoefenen van yoga, pilates, wateraerobics, tuinieren of andere activiteiten die mensen met beperkte mobiliteit helpen om een actief leven te behouden.

Trapliften zijn niet enkel een waardevolle hulp voor mensen die dagelijks met mobiliteitsproblemen te maken hebben, maar kunnen ook een geweldige oplossing zijn voor mensen die herstellen van een fysiek letsel.

Houd er rekening mee dat het herstel van een heup- of knieoperatie enkele maanden kan duren. Hebt u zich ooit afgevraagd hoe het moet zijn om langere tijd in één kamer te verblijven? Met een traplift kunt u zich opnieuw veilig van de ene naar de andere verdieping verplaatsen, zowel binnen als buiten uw woning.

Of u nu een tijdelijk of permanent mobiliteitsprobleem heeft, een traplift is altijd een waardevol bezit voor het hele gezin. U krijgt een betere levenskwaliteit en uw gezin is meer op hun gemak, omdat ze weten dat u niet het risico loopt van de trap te vallen.

Wat zijn de voordelen van het kopen van een traplift?

Als u bang bent om de trap op en af te gaan, is het normaal dat u op zoek gaat naar een oplossing die u gemoedsrust en veiligheid geeft.

Vaak zijn onze woningen niet optimaal toegankelijk. Zo kunnen ze tal van bouwkundige belemmeringen bevatten voor iemand met beperkte mobiliteit.

Gelukkig lost een traplift al veel van deze problemen op. Als u een traplift koopt, kunt u uw oude routines weer oppikken, samen met uw gezin eten of zelfs vrij genieten van het buitenleven.

En omdat voor de plaatsing van een traplift geen verbouwingswerkzaameden of vergunningen nodig zijn, kunt u uw traplift in één dag laten installeren.

Met een Stannah-traplift kunt u in uw eigen huis blijven wonen zonder dat u hoeft te verhuizen of alternatieven zoals een verpleeghuis hoeft te overwegen.

Hoe een traplift levens verandert

Een betere levenskwaliteit en onafhankelijkheid zijn ongetwijfeld de twee grote voordelen van een Stannah-traplift.

Lees de verhalen van Adam, Manuela, Matilde, en Tony en Inge om te zien hoe zij dankzij een Stannah-traplift hun onafhankelijkheid, zelfvertrouwen en welzijn konden bevorderen.

Vrijheid kan op elk moment worden bereikt

Nadat hij in Irak een zware blessure had opgelopen, kreeg Adam Douglas een ernstig mobiliteitsprobleem.

Omdat het gebruik van de trap erg moeilijk was, voelde hij zich een “gevangene in zijn eigen huis”. Hij liet een Stannah-traplift plaatsen en alles veranderde ineens. Dankzij deze traplift voelt Adam zich een ander mens, met een actiever en gelukkiger leven.

Wonen in een droomhuis

Manuela Valadas, een voormalige ballerina, is altijd afhankelijk geweest van haar lichaam om haar beroep uit te oefenen. Spijtig genoeg begon ze na verloop van tijd gewrichtsslijtage en pijn te voelen.

Ze had het huis van haar dromen gevonden en besefte dat de trappen een obstakel in haar dagelijkse routine gingen worden.

Ze was al bekend met Stannah, maar het was pas toen ze de behoefte voelde om een mobiliteitsoplossing te vinden, dat ze besloot om het aanbod van Stannah nader te bekijken.

Haar vreugde was onbeschrijfelijk toen ze de traplift vond waarmee ze in haar geliefde huis kon blijven wonen. Nu kon ze haar energie sparen voor haar favoriete bezigheden.

De loterij winnen met een traplift

Voor Inge was het immens moeilijk om de trap op te gaan. Gelukkig vonden zij en haar partner Tony een eenvoudige oplossing voor deze uitdaging.

Ze lieten een Stannah-traplift plaatsen. Dankzij het Stannah-team hun expertise en oog voor detail verliep het hele proces snel en gemakkelijk.

Inge kan zich eindelijk opnieuw vrij door haar huis bewegen. Toen ze besefte welke vrijheid en onafhankelijkheid ze dankzij de Stannah-traplift had herwonnen, voelde het voor haar alsof ze “de loterij had gewonnen”.

Het meisje met de mooie ogen

Ondanks dat Matilde erg jong is, is een traplift onmisbaar voor haar. Bij Matilde werd het Rett-syndroom vastgesteld, waardoor haar mobiliteit aanzienlijk werd aangetast.

Dit syndroom treft vooral meisjes en ze verliezen niet alleen hun mobiliteit, maar ook het vermogen om te communiceren. Hun communicatie verloopt voornamelijk via hun blik en daarom staan ze bekend als de “meisjes met de mooie ogen”.

Met een traplift van Stannah vonden Matilde en haar familie een betrouwbare en comfortabele oplossing, waardoor ze niet hoefden te verhuizen.

Traditie en moderniteit in één ruimte

Stannah is een van de grootste fabrikanten van trapliften ter wereld. Elke dag vindt ons team zichzelf opnieuw uit om u de beste mobiliteitsoplossingen op de markt aan te bieden die aan uw behoeften voldoen.

De unieke kenmerken van elk van onze trapliften zorgen ervoor dat elke bestelling tot in detail wordt geanalyseerd en met de grootst mogelijke nauwkeurigheid wordt vervaardigd.

Dankzij het combineren van de traditie van een familiebedrijf met innovatie en geavanceerde technologie, kunnen we onze verbeelding de vrije loop laten en ontstaan er nieuwe ideeën die altijd als doel hebben om de beste mobiliteitsoplossingen te ontwerpen.

Moet ik een traplift kopen?

Trapliften kunnen zowel binnen als buiten op elke trap worden geïnstalleerd, of deze nu recht of gebogen is.

Deze mobiliteitsoplossingen helpen niet alleen om uw angst of onvermogen om de trap op en af te gaan te overwinnen, maar ze kunnen ook uw leven veranderen en uw welzijn en levenskwaliteit verbeteren.

Dankzij de topkwaliteit van al onze onderdelen garanderen we u een duurzame oplossing. We bieden u niet alleen persoonlijk advies wanneer we u bezoeken om uw trap op te meten, maar we hebben ook altijd een team klaar staan om uw vragen te beantwoorden.

Daarnaast is het onderhoud van een traplift zeer eenvoudig. Het onderhoud kan makkelijk en zonder veel moeite door u of een lid van uw gezin worden gedaan.

Dankzij een traplift hoeft u zich ook geen zorgen te maken over verhuizen of grote werkzaamheden om uw trapproblemen op te lossen. Omdat het een snelle en effectieve oplossing is, geniet u spoedig weer van het comfort van uw huis.

Krijg uw huis en uw levenskwaliteit terug

Dankzij de Stannah-traplift kunt u uw routine en onafhankelijkheid behouden. Stannah heeft wereldwijd meer dan 750.000 trapliften geïnstalleerd en blijft dagelijks intensief bezig om het leven van zijn klanten te verbeteren.

Voor uw gemoedsrust komen onze mobiliteitsexperts graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvende offerte. Het is ons doel om u gedurende het hele proces de beste ervaring te bieden.

Bel ons gerust als u te weten wilt komen welke traplift het beste bij u past. Ontdek hoe we u kunnen helpen uw huis terug te krijgen.

Verwante artikelen