Trapliften installeren: zo doen we dat

We hebben maar enkele uren nodig om een Stannah-traplift te installeren en de rust te laten terugkeren in uw woning. Zonder rommel. Zonder gedoe.

LEES VERDER

Hoe wordt een traplift geïnstalleerd?

Onze trapliften worden met minimale beugels aan de trap of aan de muur bevestigd. Dat betekent dat er geen schade is aan uw trap en er geen uitgebreide verbouwingen of bouwwerken aan te pas komen.

Het enige dat nodig is, is licht boren, dus u hebt geen bouwvergunning nodig. Het is een snel, eenvoudig proces dat u of uw woning niet al te veel overlast bezorgt.

Vraag een gratis prijsopgave aan

Onze mobiliteitsexpert scant ook uw trap met behulp van ‘augmented reality’ in onze Envisage-app en laat u meteen zien hoe uw Stannah-traplift eruit zal zien op uw trap.

Vraag een gratis prijsopgave aan

Wat gebeurt er tijdens de installatie van de traplift?

U kunt thuis blijven tijdens de installatie van de traplift en onze monteurs aan het werk zien.

Het enige waar u rekening mee moet houden, is of u gevoelig bent voor stof. Als dat zo is, wilt u misschien niet te dicht bij uw trap komen, omdat er licht geboord moet worden.

Maar wees gerust, we ruimen altijd op als we klaar zijn. Als onze techniekers klaar zijn met de installatie, geven ze u uw woning terug zoals deze was toen ze aankwamen. Maar met één bijkomend voordeel: u hebt uw zelfstandigheid terug.

Wat gebeurt er nadat mijn traplift is geïnstalleerd?

Als we het hebben over de installatie van uw traplift, willen we er zeker van zijn dat u weet dat wij u niet zomaar aan uw lot overlaten. Wij doen geen half werk.

We laten u zien hoe u uw traplift gebruikt

Zodra de installatie is voltooid, zorgen onze monteurs ervoor dat u 100% comfortabel bent met het gebruik van uw traplift en weet hoe u uw traplift veilig gebruikt. Eerder zullen we niet vertrekken.

Bel ons wanneer u ons nodig hebt, wij staan voor u klaar

We beantwoorden altijd graag al uw vragen – groot of klein. Als u nog vragen hebt nadat onze monteurs uw huis hebben verlaten, kunt u ons altijd bellen.

scroll left button

Swipe voor meer

scroll right button
stannah
stannah stannah
stannah

Een traplift installeren: enkele zaken waar u zich geen zorgen over hoeft te maken wanneer u voor Stannah kiest

Wanneer u een Stannah-traplift laat installeren, hoeft u zich geen zorgen te maken over installatiekosten of leveringstermijn. Installatie is inbegrepen en wij maken duidelijke afspraken.

Hoeveel kost het om een traplift te installeren?

Helemaal niets. Wanneer u een Stannah-traplift koopt, betaalt u alleen voor de traplift zelf. De installatie komt er gratis bij.

Kan op elke trap een traplift worden geïnstalleerd?

Ja. Onze trapliftrails zijn ontworpen om precies op uw trap te passen, of deze nu recht is of gebogen, binnen of buiten.

Hoe lang duurt het om een traplift te installeren?

De installatie van een Stannah-traplift duurt minder dan een dag. Onder normale omstandigheden zou twee tot vijf uur voldoende moeten zijn om uw traplift te installeren.

Vraag een gratis prijsopgave aan

  Veelgestelde vragen

 • Hoeveel ruimte heb ik nodig op mijn trap om een traplift te installeren?

  Afhankelijk van het model varieert de breedte van onze trapliften van 64 tot 77 cm met de stoel uitgeklapt. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken dat een traplift te veel ruimte op uw trap in beslag zou nemen – onze stoelen kunnen worden ingeklapt en nemen maar ongeveer 30 cm ruimte in beslag.

 • Ik wil mijn traplift zelf installeren. Kan dat?

  Het is geen goed idee om de traplift zelf te installeren. Het installeren van een traplift vereist technische kennis. Zo zijn we zeker dat de apparatuur correct en volkomen veilig wordt geïnstalleerd.

 • Kan ik een traplift installeren, ongeacht de afmetingen van mijn trap?

  Stannah-trapliften kunnen op de meeste trappen worden geïnstalleerd, of ze nu recht, gebogen of smal zijn. Uw trap hoeft maar 65 cm breed te zijn.

 • De prijs: hoeveel kost een traplift?

  De prijzen van trapliften kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de lengte en configuratie van uw trap, het model traplift dat u kiest en eventuele bijkomende functies die u wenst. Tijdens uw trapanalyse bieden wij u een gratis en vrijblijvende offerte aan, plus informatie over eventuele subsidies en financieringsmogelijkheden.

 • Kan ik subsidies aanvragen voor de aanschaf van een traplift?

  Ja. U moet echter aan de nodige vereisten voldoen. U moet bijvoorbeeld een bepaalde mate van beperking aantonen in een invaliditeitscertificaat. Onze mobiliteitsexperts kunnen u helpen na te gaan welke subsidies voor u beschikbaar zijn.

 • Kan iedereen een traplift gebruiken?

  Dat hangt af van uw mobiliteitsprobleem. Stel dat u minder mobiel bent of onlangs een operatie hebt ondergaan en nog aan het herstellen bent. Dan kan een traplift een goede manier zijn om zelfstandig te blijven en veilig de trap te gebruiken.

 • Wat is de garantietermijn voor een traplift?

  We bieden u een trapliftgarantie van 2 jaar