0858886701

Bel gratis

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Update coronavirus: Vanaf heden voeren wij weer thuisbezoeken uit waarbij we de 1,5 meter afstand en alle
andere aanbevelingen van het RIVM nauwkeurig opvolgen. Daarnaast bieden we ook mogelijkheden om u op afstand te helpen.

Lees meer

Lees meer

Een uitdagende trap in het mooie vissersdorp Katwijk aan Zee

Een uitdagende trap, met twee bochten en uitzicht op zee.

Geschreven door Stannah at 07-08-2018

Mevrouw Hazenoot kan nu weer op een veilige manier gebruikmaken van haar hele huis

Mevrouw Hazenoot kan nu weer op een veilige manier gebruikmaken van haar hele huis
Mevrouw Hazenoot woont samen met haar twee dochters op één van de mooiste plekjes van Nederland; aan het strand in het pittoreske Katwijk. Heel begrijpelijk dus dat ze daar ondanks haar hoge leeftijd wil blijven wonen. Daarom is ze samen met haar dochters begonnen aan het toekomstbestendig maken van haar woning. Een hele slimme zet!

Voordat ik de traplift had ging ik nog wel naar beneden, maar héél voorzichtig, achterstevoren en voetje voor voetje. Als het overdag niet nodig was ging ik helemaal niet meer de trap af. Alleen‘s avonds om te gaan slapen. Dat hoeft nu niet meer.”

Op de dag van de installatie werden wij warm verwelkomd en te woord gestaan door deze gastvrije Katwijkse familie. Onder het genot van een kopje thee leerden wij de familie Hazenoot wat beter kennen en konden wij Mevrouw Hazenoot en haar dochters een paar vragen stellen.

Een uitdagende trap – echt puzzelwerk!

De trap waar de traplift voor bestemd was komt veel voor in Nederland, namelijk een trap die smal en steil is en die verschillende keren lichtjes draait. Mensen denken vaak dat hun trap om een dergelijke reden niet geschikt is voor een traplift. Niets is minder waar! Deze installatie bewijst dat maar weer. Het is even puzzelen, maar zodra alles helemaal is ingemeten kunnen onze ingenieurs aan de slag!

Hij was ons contactpersoon vanaf het begin tot aan het einde. We hadden continue een-op-een contact en dat ging heel prettig. Eén aanspreekpunt, zodat we niet telkens ons verhaal opnieuw hoefden te vertellenDe familie Hazenoot over de adviseur die hen tijdens dit proces heeft geholpen

Onze adviseur Koos de Boer (klik op de link om Koos beter te leren kennen) is bij de familie Hazenoot geweest. “Hij was onze contactpersoon vanaf het begin tot aan het einde. We hadden continue een-op-een contact en dat ging heel prettig. Eén aanspreekpunt zodat we niet telkens ons verhaal opnieuw hoefden te vertellen. Hij is in september voor de eerste keer langsgekomen. In januari hebben we weer contact gehad. Hij is er altijd bij geweest en heeft het helemaal voor ons uitgedokterd. Het was wel even puzzelen met die trap! Hij ging heel precies te werk met allemaal foto’s en een nauwkeurig digitaal inmeetprogramma. Want omdat de trap smal is en twee draaien heeft, is het echt een hele klus om ervoor te zorgen dat alles past en ook klopt. Bovendien zit er beneden aan de trap direct een deur!”

Een snelle installatie, slechts een paar uurtjes hebben onze monteurs nodig

 

Een Stannah Traplift kan op bijna elke trap geïnstalleerd worden

De familie Hazenoot vertelt hoe hun moeder alleen aan het einde van de dag gebruik van de trap wilde maken. Echt alleen om te gaan slapen. Overdag bleef ze feitelijk de hele dag op dezelfde etage, de trap was namelijk te gevaarlijk geworden om in haar eentje gebruik van te maken. “Ze ging achterstevoren en voetje voor voetje de trap af ”vertelt de bezorgde dochter ons. Daarom was “veiligheid” het antwoord toen wij vroegen wat de familie in een traplift zocht. Dit was een van de redenen waarom ze voor Stannah hadden gekozen. De dunne rails op maat, met een diameter van slechts 4,5 cm, zorgt ervoor dat de trap breed genoeg blijft voor andere trapgebruikers. De automatisch opklapbare rail beneden lost het probleem op bij de deur beneden aan de trap.

Daarom was “veiligheid” het antwoord toen wij vroegen wat de familie Hazenoot in een traplift zocht. Dat was een van de redenen waarom ze voor Stannah hadden gekozen.

Voor wie een traplift zoekt is het idee van de installatie vaak ontmoedigend. Dat is echter nergens voor nodig. De installatie van een traplift duurt meestal minder dan een halve dag! Wij vroegen aan de familie Hazenoot wat zij hiervan vonden: “Wij hadden niet verwacht dat het zo snel zou gaan, maar dat was wel een paar keer aan ons bevestigd. Toen we de segmenten van de traplift zagen, zagen we hoe goed dit proces is voorbereid en waarom dit dus zo snel kan. Het is net een puzzel!”

Hoe maakt Mevr. Hazenoot haar woning toekomstbestendig?

Wanneer ingeklapt kunnen andere mensen gewoon gebruik van de trap blijven maken

De familie Hazenoot is bezig om de woning zo comfortabel mogelijk te maken voor hun moeder, en dat is ze zeker gelukt! Met een woning op zo een prachtige locatie wil niemand toch ooit weg? Wat hebben zij allemaal gedaan om ervoor te zorgen dat Mevrouw Hazenoot op een veilige en comfortabele manier thuis kan blijven wonen?

Mevrouw Hazenoot gaat comfortabel met haar traplift – en gewatteerde Starla stoel – gebruik van haar trap maken

De familie kende de naam Stannah al toen ze begonnen met het zoeken van een trapliftleverancier. Aan de hand van een folder hebben zij contact opgenomen. Adviseur Koos de Boer is direct bij hun langs geweest en heeft samen met de familie alle opties bekeken. Mevrouw Hazenoot is vervolgens langs onze showroom in Lisse geweest om de traplift in levenden lijve te ervaren. “Wij zijn naar de showroom geweest en je krijgt dan heel snel door hoe dat werkt met zo’n hendeltje. Daarbij vroeg ik me af of het allemaal wel stevig is? Je moet het apparaat en de stoel wel vertrouwen, dus daar moet je je even aan overgeven. Maar dat moet je in een normale lift natuurlijk ook”.

Op de vraag of de traplift ook door andere mensen zal worden gebruikt antwoordde Mevrouw Hazenoot “Nee, deze is helemaal alleen voor mij! Nou, ze mogen er wel een keertje een ritje mee maken hoor!”

Wij wensen Mevrouw Hazenoot en haar familie heel veel plezier met hun nieuwste huisgenoot!

Stannah was goed vertegenwoordigd op de Katwijkse boulevard!

Zin in Katwijk?

 Heeft u dankzij dit verhaal zin om Katwijk een bezoekje te brengen deze zomer? Wij kunnen u deze mooie badplaats van harte aanbevelen. Wij van Stannah hebben ook een speciaal plekje in ons hart voor Katwijk. In de vorige eeuw stond ons allereerste Stannah Nederland filiaal namelijk daar! De Katwijkse boulevard is net helemaal vernieuwd en u kunt nergens anders in Nederland zo dichtbij het strand overdekt parkeren. Dat is wel zo fijn want dan blijft uw auto heerlijk koel terwijl u van een warme stranddag geniet!

 

U vindt de volgende artikelen misschien ook interessant:
De mensen achter uw traplift
Hoe zit de installatie van een plateaulift eruit? Bekijk het hier!
90 Jaar oude Anežka Kašpárková is hét bewijs dat leeftijd slecht een getal is!