Traplift voor een rechte trap of voor een trap met bochten

Welke is het juiste type traplift voor u?

Het is misschien niet zo voor de hand liggend als het klinkt, lees daarom deze handige gids om erachter te komen. Bij Stannah maken we trapliften voor zowel rechte trappen en trappen met éen of meer bochten. Altijd op uw huis afgestemd. Het grote verschil tussen beide is de rail.

LEES VERDER

Elke trap is anders, dus elke traplift moet worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften.

Tijdens uw huisbezoek, zal onze adviseur uw trap nauwkeurig meten en uw opties met u doorlopen. Het is misschien niet zo eenvoudig als u denkt, wij moeten kijken naar deuropeningen, radiatoren, vensterbanken en waar de stoel staat als deze niet in gebruik is.

U hoeft zich daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Al onze stoelmodellen zijn netjes in te klappen zodat deze nauwelijks ruimte innemen.

Het grote verschil tussen onze rechte en gebogen traplift modellen is de rail.

Om een hoek om te kunnen gaan, heeft u een speciale rail nodig die netjes langs uw muur loopt en precies in dezelfde hoek buigt als uw trap. Of uw trap nu gebogen is, spiraalvormig of halverwege een overloop heeft, u zal een gebogen rail nodig hebben om u helemaal naar boven te kunnen brengen.

Het enige wat u voor een rechte traplift nodig heeft, is een trap zonder bochten en wendingen, en een overloop aan de onder en bovenkant van uw trap zodat u veilig in en uit kunt stappen.

In beide gevallen zal de rail aan de trap bevestigd worden en niet aan de muur. Het maakt niet uit waar uw trap van gemaakt is: Metaal, beton, pleisterwerk of tegel, wij kunnen uw traplift compleet veilig bevestigen. Het mooiste is dat er nagenoeg geen bouwwerkzaamheden voor nodig zijn. Er worden alleen een paar gaatjes geboord zodat de rail aan de trap bevestigd kan worden.

Trapliften voor rechte trappen

Een rechte trap is een trap die niet draait, buigt of een overloop heeft tussen twee stukken trap. Indien u maar één trap in uw huis heeft, dan is een traplift voor een rechte trap precies wat u nodig heeft om deze weer toegankelijk te maken. Wij hoeven er alleen maar voor te zorgen dat u boven en onderaan de trap voldoende overloop ruimte heeft om veilig in en uit uw stoel te kunnen stappen. Onze adviseurs begeleiden u tijdens uw gratis huisbezoek door het hele proces, zodat tegen de tijd dat ze u verlaten er geen twijfel bestaat welke traplift het meest geschikt is voor u.

Onze rechte rails zijn netjes en compact. Dit betekent dat andere mensen genoeg ruimte hebben om uw trap comfortabel te gebruiken, en met uw nieuwe traplift doet u dat ook.

Waar zijn de rails van gemaakt?

Onze rechte rails zijn gemaakt van aluminium en zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen.

Trapliften voor trappen met bochten

Aangezien alle huizen verschillend zijn, en elke trap anders is (helemaal wanneer de trap een bocht heeft) moeten wij deze precies inmeten.

Wij bekijken ook of uw trap:

  • Een plateau heeft (waar twee trappen parallel aan elkaar lopen)
  • Gedraaid is (waar twee trappen een hoek van minder dan 90 ° vormen)
  • Een kwart overloop heeft (met twee trapdelen op 90° ten opzichte van elkaar)
  • Een wenteltrap is, zolang wij de hoek van de bocht kunnen meten, kunnen wij een traplift plaatsen.

Omdat elke traplift op maat wordt gemaakt om perfect bij uw trap te passen, moet de rail ook op maat gemaakt worden. Dit betekent dat u misschien nog iets langer moet wachten tot uw lift gemaakt en geïnstalleerd is. Dit is echter de enige manier waarop wij ervoor kunnen zorgen dat u de perfecte traplift hebt die aan uw behoeften voldoet.

Waar worden de rails gemaakt?

Vanaf het moment dat u uw traplift besteld, wordt er een tekening van uw trap naar onze eigen fabriek gestuurd. Hier maken Stannah ingenieurs op basis van de toegestuurde tekeningen uw rail. De ingenieurs ontvangen de tekening waar uw naam en uw land op genoteerd staat, zodat ze precies weten waar hun vakwerk terecht zal komen. Ze weten dat hun werk voor mensen wereldwijd het leven makkelijker maakt, daarom maken ze van elke rail hun beste werk, en zorgen ze ervoor dat deze zo veilig mogelijk is.

Onze trapliften worden speciaal voor u gemaakt. Doordat onze rails op maat gemaakt worden, kunnen onze rails in zo min mogelijk secties worden verdeeld. Dit waarborgt een soepele rit. Hoe minder secties en aansluitingen, hoe minder hobbels en hoe veiliger de lift.

Hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn traplift op mijn trap zal passen?

Voordat de traplift de fabriek verlaat, wordt elke traplift getest of deze soepel van boven naar beneden rijdt en weer naar boven. Elk stukje van de traplift wordt nauwkeurig gecontroleerd. Als er iets mis is, wordt het onderdeel teruggestuurd naar de ingenieurs zodat ze het kunnen repareren. Een model van uw trap met exact dezelfde afmetingen zal in onze fabriek worden nagebouwd, waarna uw traplift erop zal worden geplaatst. Daarom weten we al dat uw traplift precies op uw trap zal passen voordat onze monteurs bij u aankomt.

Wat als mijn trap te lang is voor een gebogen traplift?

Onze gebogen rails kunnen veel langer gemaakt worden dan onze rechte rails. De langste rail die wij tot nu toe hebben gemaakt was 72 meter lang. Maar dit betekend niet dat we niet een langere rail kunnen maken.

Ook al woont u in een kasteel of in een vuurtoren, wij kunnen een traplift voor u maken.

De weg naar het terugkrijgen van uw gehele huis, begint met het maken van één telefoontje. Terwijl u ons nummer intoetst, kunt u zich al de vrijheid voorstellen die om de hoek op u wacht. U bent nog maar drie kleine stappen hiervan verwijderd. Bel ons nu om de eerste stap te zetten.