Veelgestelde Vragen

Bij Stannah zijn we trots op de klantenservice die we bieden. Wij willen dat u weet dat wat ú nodig heeft van belang voor ons is. Wij willen u de best mogelijke producten en diensten aanbieden en u ervan verzekeren dat u over alle informatie beschikt die u nodig heeft om de juiste beslissing te kunnen maken.

De volgende vragen zijn door eerdere klanten gesteld, vindt u hier antwoord op de overige vragen die u heeft. Mocht u nog steeds onbeantwoorde vragen hebben, belt u ons dan vooral, zodat wij u kunnen helpen met het verkrijgen van de informatie die u nog zoekt.

Mijn huis

Is mijn huis geschikt voor een traplift?

U denkt misschien dat uw huis gewoon niet geschikt voor een traplift is – dat de trappen te steil, of te smal, te lang, of te kort zijn. Wij hebben door de jaren heen al heel wat trappen gezien, we hebben een groot scala aan lift-oplossingen opgebouwd waarmee we u zeker kunnen helpen. Of uw trap nu recht is, in het midden een overloop heeft, om een hoek gaat of een wenteltrap is, neem contact met ons op zodat wij u de juiste traplift kunnen bieden.


Is mijn trap te lang?

Zelfs op de langste trappen kan een traplift geïnstalleerd worden. Als u zich zorgen maakt over de lengte van uw trap, bel ons dan zodat we een bezoek voor en trapmeting kunnen boeken en dit zelf kunnen beoordelen.

Wat betreft trappen met een bocht (of meer), hebben we nog geen limiet bereikt! Of u nu in een vuurtoren of in een flat woont, wij kunnen u weer in beweging brengen.


Is mijn trap te steil?

Sommige mensen maken zich zorgen dat hun trap te steil is. Indien u denkt dat dit het geval zou kunnen zijn, dan is het maken van een opmeet afspraak de moeite waard. Een van onze adviseurs zal elke centimeter van uw trap zorgvuldig opmeten, en het u direct vertellen indien een traplift mogelijkheid is. Er is een grote kans dat dit bij u gewoon het geval is, en ze kunnen u zelfs een prijsopgave geven voor de lift die het beste bij u past.


Is mijn trap te smal?

Voor erg smalle trappen hebben wij twee stoelen die dit probleem oplossen:

  • De Sadler, heeft een gekantelde stoel waarmee u praktisch rechtop de trap op en af gaat.
  • De Siena, heeft een speciaal ontworpen gebogen rugleuning waardoor u verder achterover in de stoel kunt zitten.

Beide modellen zijn zo ontworpen dat de knieën nergens tegenaan stoten wanneer het om een bijzonder smalle trap gaat. Als u op uw trap kunt staan, dan is de kans groot dat wij er een traplift kunnen installeren.


Wat als er een deuropening in de weg zit?

Een deuropening boven of onderaan de trap is geen probleem. U kunt gewoon gebruik van uw deur blijven maken en het zal u niet weerhouden van het krijgen van een traplift. We kunnen een intrekbare rail installeren, deze zal zich op- en uitvouwen wanneer de traplift niet in gebruik is. De rail ontvouwt zich automatisch wanneer u van uw traplift gebruik wil maken, er is dus geen sprake van een zware rail die u moet tillen.


Kunnen andere mensen nog gebruik van de trap maken?

Ja. Onze rails nemen nauwelijks ruimte in beslag en uw stoel kan netjes worden ingeklapt. Mensen zullen net als voorheen in staat zijn om van de trap gebruik te maken.


Een Stannah traplift kopen

Hoeveel kost een Stannah Stairlift?

Onze trapliften zijn voor u en uw huis op maat gemaakt, zodoende variëren de prijzen afhankelijk van uw behoeften. Een grote factor die de prijs van uw traplift kan beïnvloeden is of uw trap recht of gebogen is. Andere factoren zijn:

  • De lengte van uw trap
  • De stoel die het beste bij u past
  • De hoeveelheid verdiepingen die u wenst omhoog te gaan
  • Extra voorzieningen die u nodig acht voor extra comfort en veiligheid

Wanneer u een prijsindicatie van uw traplift wilt weten kunt u het beste ons nu opbellen om een afspraak voor een geheel vrijblijvend bezoek aan te vragen. Een van onze adviseurs gaat naar uw huis om uw benodigdheden te beoordelen en zal u ter plaatse een gepersonaliseerde offerte geven.


Kan ik een tweedehands Stannah Traplift kopen?

Ja, en we kunnen u garanderen dat deze aan dezelfde veiligheidsvoorschriften voldoet als een van onze nieuwe trapliften. Voordat u bij ons een tweedehands traplift koopt wordt de lift eerst zorgvuldig getest totdat we zeker weten dat deze onze ‘gereviseerde’ stempel verdient. Wanneer de stempel verdiend is, weten we zeker dat we de lift bij u kunnen installeren. Een gereviseerde Stannah traplift komt zelfs met een volledig jaar garantie.


Ik heb andere merken gezien die goedkopere trapliften verkopen – hoe komt dat?

Bij Stannah hebben we al meer dan 40 jaar ervaring met het maken en perfectioneren van onze trapliften. En maar liefst meer dan 150 jaar in de liftenindustrie. We doen veel onderzoek naar innovatie om veel onderzoek naar innovatie gedaan om onze trapliften veiliger en comfortabeler te maken. Het zijn deze veiligheids-en comfortfuncties, gecombineerd met de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden om uw traplift te bouwen, die ervoor zorgen dat deze jaren meegaat. Het is immers iets wat u elke dag gebruikt – u wilt er daarom zeker van zijn dat de traplift er ook altijd voor u is wanneer u hem nodig heeft. U dient ook rekening te houden met de prijs-kwaliteitverhouding. Wanneer u een Stannah koopt, dan weet u zeker dat u hier nog jaren van kunt genieten.

Is de lift aanpasbaar aan mijn specifieke behoeften?

Onze trapliften zijn niet alleen betrouwbaar, maar ook de meest aanpasbare op de markt. Wij bieden u de mogelijkheid om uw traplift aan uw wensen en aan uw huis aan te passen. Van verschillende stofferingsmogelijkheden tot verschillende kleuren, u kunt uw traplift echt van u maken. «

Zijn trapliften veilig en voor mij gemakkelijk te gebruiken?

Wij bestuderen constant hoe we onze trapliften veiliger en comfortabeler voor u kunnen maken. Wij zijn een van slechts 3 bedrijven wereldwijd, die een artritispak bezitten – een hulpmiddel dat ons inlevingsvermogen in de situatie van onze klanten helpt. Dat is slechts één voorbeeld van de manieren waarop we ons altijd inspannen voor innovatie en verbetering.

Op welke manier houden wij ons aan de strengste gezondheid-en veiligheidsvoorschriften?

Al onze trapliften worden in onze eigen Stannah fabrieken in de EU gemaakt. Opgeleide Stannah ingenieurs ontwerpen, plannen en maken elke traplift, zodat we volledige controle over het hele proces hebben. Dat betekent ook dat we ons aan de strengste gezondheid- en veiligheidsvoorschriften houden.

Hoe weten wij of we alleen  materialen van de hoogste kwaliteit gebruiken?

Omdat we elk onderdeel van onze trapliften zelf vervaardigen, kunnen we er zeker van zijn dat alleen de hoogste kwaliteit materialen worden gebruikt en dat elk onderdeel aan onze hoge verwachtingen voldoet. Dit oog voor detail zorgt ervoor dat onze trapliften zo lang meegaan als dat ze doen, en dat ze u zo lang mogelijk in beweging houden.

Het mag dan iets duurder dan andere merken zijn, maar een Stannah is de investering in uw toekomst meer dan waard. U kunt ons daarop vertrouwen.